Müdür A, Takım Lideri B olsun. B Size bir toplantıda kendisi düğüne gideceği için olmayacağını söyleyip bir sunum yapmanızı rica ediyor.
Daha önceden size mail ile yolladığı sunumu mu yapayım diyorsunuz evet diyor. A (Müdür) de sizden sunumu şirkete uygun tasarlayıp önceden kendine yollamanızı istiyor. Siz takım lideri B’yi de CCye ekleyip A’ya maille bahsi geçen daha önce size attığı sunumu forward ederek atıyorsunuz.

Sonra takım lideri “hem müdürü, hem bir üst müdürü CC’ye etiketleyip” bambaşka farklı bir sunumu size atıyor. Örnek olması için sizlere iletmek istedim diye sizin ilettiğiniz mesajdan sonra sizi refüze eder gibi yeni bir mail iletiyor.

Fakat bunu geçtim CCye müdürü ve onun üstü müdürü de eklemesi nedir? Sizce buradan nasıl bir anlam çıkar?

Dip not: Ve siz arayıp hangi sunumu yapayım diye takım liderinize soruyorsunuz? Çünkü diğer kişilerin sunumuyla sadece birisi birleşecek. O da hangisi sizi daha rahat hissettiriyorsa onu yapabilirsiniz diyor.

 

Size gönderdiği sunumun formatının şirketin kullandığı şablona uygun olmadığını farketmiştir belki. Ondan dolayı araya girme ihtiyacı hissetmiştir. Ama neden müdürünün yöneticisini maile ekleme ihtiyacı hissettiğini bilemedim. Bu tür durumların bazen çok basit ya da alakasız nedenleri olabiliyor, örneğin müdürüyle bir derdi vardır ve onu müdürünün yöneticisine belli etmeye çalışıyordur vb.
Bence, kimi neden eklediğini olmasa da, neden o maili attığını kendisine sorabilirsiniz.

salihdt

çok başka dinamikler de olabilir tabii ama buradan bakınca, kendi aralarında konuşulmuş ve kendisine gelen geri bildirimler doğrultusunda "o değil de bu kullanılsın" diyor hem, hem de onu kendinin hazırladığını çaktırmıyor gibi okumluyorum buradan.

çok az veri var bence uzaktan akıl yürütmek için, ama şeffaf ve iyi niyetli olmayan bir şeyler var gibi bu anlatıma göre okuyunca.

harfitarif

Ben okuyunca @salihdt gibi anladım. İlk sunum için şirket formatına uygun hale getirilsin denmiş. İkinci gelen sunum formatla ilgili yol gösterici olabilir mi? Zaten örnek olması için demiş, yine baz alınacak olan ilk sunum gibi anladım ben. Dolayısı ile sizi sabote ediyor gibi anlamadım ben ama tabi elimizdeki verilere göre yorumladım:)

huzurlarinizda huzursuzluk

Müdürüyle derdi var. Müdürün bazı düzeltmeler adı altında saçmalayabileceğini düşündüğünden ön almak istemiş.
Size de hafiften bozulmuş, müdürü işe karıştırdınız diye. Müdürün talebini yerine getirmeden önce B'ye danışmalıydınız. Müdür sunumu istedi, göndereceğim, haberiniz olsun diye.

Ya da müdürün, müdürüne 'B işi bana yıkıp gitti.' deme ihtimaline karşılık ön alıyor.

Ya da müdüre, 'sen benim elemanımla muhatap olursan ben de senin müdürünle muhatap olurum' mesajı veriyor.

Mirket

beyin yakan, yüksek incelikli mail göndermeleri...
tahmin edecek olsaudım Mirket +1 derim.

WithWorth
1

mobil görünümden çık