
kulak tıkacı ve soundcanelling kulaklık. göz bandı. şarj bitmesin diye powerbank (hoş artık koltuklarda usb şarj oluyor ama alın yine de). uçak soğuk olursa diye bir parça kalın üst. terlik veriliyor mu bilmiyorum, verilmiyorsa terlik veya kalın çorap, 13 saat ayakkabı sıkar. kıyafetler de rahat eşofmanımsı olsun. bi de yanınıza ıslak mendil alın.
uyumak için ise ben binmeden önce bi kaç kadeh atıp, bir de uçaktaki yemekle yuvarlayıp uyumaya çalışıyorum. ama herkese göre değil, rahatsız da edebilir tuvalet ve su ihtiyacı açısından. bir de kitap okuyabilirsiniz uyutabilir.


Bagaj teslim edecekseniz iki saat yeter normalde.
Bu tür yolculuklarda zerre uyuyamadığım için yaptıklarım şunlar
1 - Rahat şeyler giy; yastık ve battaniye vb. veriyorlar zaten, o çok sıkıntı olmaz ama belki bi sweatshirt olsa iyi olur
2 - Telefon, tablet, kindle ne varsa içerikle doldur ve döne döne bunlara takıl
3 - Saate ve ne kadar kaldığına mümkünse bakma
4 - Uçağın durumuna göre ortadaki dörtlü sıranın koridor yanı bir yeri seç ki hem mümkün olduğunca az yol vermek zorunda kal, hem de istediğin zaman ayağa kalkıp dolanabil.
Uyuyabiliyorsanız en iyisi uyumak tabi. Açıkçası ben pek alkol kullanmıyorum; hem tuvalet durumunu etkiliyor hem de sanırım basıncın etkisiyle baş ağrısı yapabiliyor.


@eileengray: deodorant kutusu 150 ml o yüzden çantama alamıyorum sanırım kayıtlı bagaja vermem gerekecek. boyun yastığı uçakta alınamıyor mu?
