Dostlar;

Gün içinde kaliteli bir ürün giyildiğinde; örnek veriyorum iyi bir markanın popüler ayakkabısı, kişiye o gün iyi anlamda bir özgüven katıyor. En azından bende böyle oluyor.

Fakat kötü bir ayakkabı; yani markasız veya daha düşük bir markalı ayakkabı aynı etkiyi bünye de yaratmıyor. Veya yine aynı markalı ayakkabı, fakat kendimize yakıştırmadığımız bir ayakkabı, yine ilk üründe ki özgüveni vermiyor.

Bu neden kaynaklı neden, eşyalar bizi etkiliyor. Bu durum sadece bende mi mevcut, ve bu durum benim özgüvensiz olmamla mı alakalı ?

 

open.spotify.com

mikahakkinen

Bende de mevcut ama belki benim de ozguvensiz olmamla alakali olabilir. Bu arada markasi onemli degil benim icin, kalite net bir sekilde hissediliyorsa, kiyafet iyi oturmussa bariz etki oluyor.

mbond

İnsanın anlam arayışının dünyevi şeylere eriştikten, onların sahibi olduktan sonra sonlanacağı inancının hakim olduğu bir devirde yaşıyoruz. Temelde mesele bu. Bunun en büyük silahı da reklamlar. Reklamcılık endüstrisi insanlara kendilerini yetersiz, bakımsız, pejmürde, özgüvensiz ve çirkin hissettiriyor alttan alta, ve bu hissin çözümünü de size yeniden satmaya çalışıyorlar. Siz de doğal olarak bu mesaja hem bilinçli şekilde hem de bilinçaltında maruz kaldığınız için, marka giyinmezseniz yetersiz ve özgüvensiz hissedeceğinize inanıyorsunuz. Ve aynı şeyi etrafınızdaki herkes, kelimenin tam anlamıyla herkes de hissediyor dolayısıyla onlardan da etkileniyorsunuz ve sonsuz bir döngü oluşuyor.

Bunu nasıl çözebiliriz? Bence modern dünyada bunun kökten bir çözümü pratikte yok. Reklamlardan kaçsanız bile insanlardan, insanlarla paylaştığınız hayattan kaçamazsınız ormanda yaşamaya başlamadığınız sürece. En makul orta yol, kendinizi iyi ve bakımlı hissetme ölçütünüzü ağırlıklı olarak kendinizle ilişkilendirmeniz. Ben bunu yapmaya başladım yakın zamanda ve çok faydasını gördüm. Kendime iyi bakıyorum, her anlamda, yediğime içtiğime dikkat ediyorum, uykuma dikkat ediyorum, bunlara dikkat edince fiziksel olarak da özgüven geliyor çünkü vücudum da buna karşılık veriyor. Kıyafete ayakkabıya pek bir şey bırakmıyorum yani. Kıyafete ayakkabıya kalan kısmını da, sahip olduğum eşyalara özenli bakarak, temiz kullanarak ve birbirleriyle değişik şekillerde eşleyerek çözüyorum.

Marka giyinerek özgüvenli hissetmenin bir illüzyon olduğunu anlatmaya çabaladım umarım anlatabilmişimdir.

@stubborn inferno

Aşırı markalı ürünler biraz riskli ortalama üstü bir ekonomik durumun ve çevren yoksa "lan bu adamda bunu alacak para yoktur kesin çakma giyiyordur" gibi bir algı da oluşturabilir ama üstünde güzel durmuş herhangi bir markanın kıyafeti bence özgüveni oldukça arttırır ki ki bu herkese oluyordur zaten.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

burada bir ince çizgi var. o ürün sadece marka olduğu için sizde bu duyguyu yaratıyorsa biraz sıkıntı. ama çok beğendiğiniz bir tasarımsa, çok iyi bir kumaşsa, satın alma deneyiminizle birlikte uzun yıllar giyilebilir durumda olduğu için aldıysanız aynı kefeye koymamamalı. yani şunu söylemek istiyorum, özgüven versin diye alınıyorsa burda bir problem var. ama işlevsellikle birlikte bütçeniz için de problem değilse, tabii ki içinde daha iyi hissedersiniz.

bir de toplumda böyle bir algı var maalesef. örneğin premium bir marka arabayla bi yere gitmekle, bir trafik tartışmasına girmekle ya da herhangi bir interactiona girmekle sıradan bir arabayla bunları yapmak arasında özellikle bizim toplumda maalesef fark oluyor. ya da bi yere girdiğinizde şöyle bi üstünüzdekinin markasına aptalca bakılıyor. bundan kaçamıyorsunuz. bu mantalite de mutlaka hepimizi etkiliyor.

awlmi

Marka ürün giyinenler özgüvensizdir.
O markaları satın alma gücü olmadığında, hiç bir şey olduğunu daha iyi anlar o kişi.

diyecevaplandı

begenilmek, takdir gormek, sevilmek bir insani ihtiyac. bunu kiyafetlerle de yapabilirsiniz. reklam tabelasi gibi giyinmeyip, kaliteli, uyumlu veya modaya uygun da giyerek ozguveninizi yukseltebilirsiniz. obur turlu sahte bir hisle kendinizi de kandirabilirsiniz. bu sizin algilariniza, neye onem verdiginize de bagli. bunu takinti haline getirmeyin yeter bence.

baldur2

kıyafetlerin ve renklerin insanlar üzerinde psikolojik etkisi var. açık mavi, pembe giyen güvenlik görevlisi, polis olur mu mesela?

özgüven aslında insanların bakışıyla, görüşüyle, mili saniyedeki verdikleri tepkilerle sana yükleniyor, sen insanlardan öyle bir tepki bekleyerek bu kıyafetleri giydiğinde özgüvenli duruyorsun, onlar da belki biraz da bu nedenle senin özgüvenli olduğunu düşünüyor. bu da seni özgüvenli yapıyor :) self fulfilling prophecy

gabe h coud

Şekilci bir toplum olduğumuz için bence. İnsanlar giydigimiz kıyafete, ayakkabıya bunları giyen kişinin kişiliğinden daha fazla önem veriyor.

Kişiler de kıyafetlere kendi hayatlarina atfettikleri değerden daha fazla değer atfediyor.

rock n roll
1

mobil görünümden çık