Merhabalar
İlkokula giden bir çocuk için soruyorum:
Aile uç düzeyde dehb, takıntı ya da bir çeşit otizmli olan çocuğunu öğretmene bildirmek zorunda mı?
Öğretmen sorduğunda yok deniyor sadece üstün zekalıymış ama öğretmen sınıfta baş edemiyor? Öğretmeni geçtim 1 dakika çocukla vakit geçiren her insan anlar çocuğun durumunu. Başında bir yetişkin olmadan hiç bişey yapamaz durumda, birebir ilgilenilmesi lazım.
İdare yardımcı olmuyor.
Öğretmenin hakları nelerdir?

 

Öğretmen rehber öğretmene yönlendirme formunu doldursun hemen. Gerisi rehberlikte.

ruhen hastayim ben

Okulda rehber öğretmen, psikolog vs varsa bir kez de o görüşsün aileyle. İkna edebilir belki bir uzmana danışmaları için. Belki de ilaç kullanması gerekiyor çok aşırı boyuttaysa ya da belki üstün yetenekliler okuluna gitmelidir.

Aile üstün zekalı olduğunu nereden biliyor bir de o var. Wisc-4 mü yaptırmışlar cas testi mi yaptırmışlar da üstün zekalı çıkmış, o testleri genelde klinik psikologlar yapar, ha diyince yaptıramazlar illa bir psikolog görmüştür yani o çocuğu. Eğer gerçekten öyleyse o durumda bazen sınıf atlatabiliyorlar çünkü çocuk dersler çok basit geldiği için sıkılıp dersi daha çok bozabiliyor.

Ama önce bir üstün zeka tanısı gerçekten alınmış mı yoksa aile mi üstün zekalı etiketini çocuğa uygun görmüş o bir belli olsun.

kullanicadi

İdareyle aranızı açar mı bilmiyorum ama tüm süreçleri yazılı yürütün, yazılı cevap isteyin. Böylece ben durumu bildirmiştim diyebilirsiniz.

cosmicstring
1

mobil görünümden çık