Selam

Nevresim takımı almak istiyorum, naylon karışımı kesinlikle istemiyorum kesinlikle pamuklu olmalı.

Bugün biraz bişeyler baktım, "PAMUK SATEN" diye bahsedilen bir kumaştan yapılmış takıma baktım, muazzam yumuşak, ipek gibi. Fakat saten tam olarak nedir bilmiyorum, eğer saten denen şey bir naylon çeşidi ise onu alamam. Değilse de ne olduğunu öğrenmek istiyorum.

Pamuk saten tam olarak nedir, bu kumaşlarda naylon polyester vs karışımı var mı yok mu? İnternette aradım bulamadım.

 

Kayar o. Üzerinden akar gider o nevresim. Uzak dur bence.

Pamuktan yapılmış saten. Ama %100 pamuktan yapılmış olabilir mi? İnanmam ben.

Hani birkaç gündür gıda tağşişi çok gündemde ya. Tekstilde böyle bir denetleme var mı bilmiyorum. Varsa şaşırırım. Onun için de hiçbi etikete inanmam ben.

Kısa bir süre uğraşmıştım tekstille.

Mirket

Kumascidan amerikan bezi bence swnin aradigin sey 40 senelik anne ceyizi var hala taş gibi

eja

Flanel kumaş aradığın bence

kisa

O dediğiniz kumaşları ben de düşünüyorum ama kumaşları almak biçip dikmek epey iş, biçilmemiş kumaş parası nevresim takımının parasına denk geliyor zaten, satın almayı daha uygun buluyorum. Dediğiniz kumaşlardan satılık takım var mı bilmem.

muhayyer divan

Bana bu pamuk saten denen kumaşların naylon karışımlı olup olmadığı bilgisi lazım.

muhayyer divan

şöyle bir bilgi edinmiştim poplin dediğinde bu pamuklu oluyor. kumaşın gerçek pamuklu olduğunu anlamak güç ama yorgan içinde toparlanmıyorsa o pamukmuş.

pamuk saten yatak örtüsü almıştım çok güzel bir dokusu vardı. ve mirket in dediği kaygandı sanki.

annemin evindeki yorgan kapları kalıp gibi duruyor sabitleyici olmasa bile. çünkü eskiler kaliteli ama bendeki oynatıyor var ya. yapmadığım kalmadı yine de toparlanma oluyor. bir sürü sabitleyici taktım.
www.google.com

geveze yazar

Saten bir elyaf değildir, kumaşın doğal olup olmadığını hangi elyaftan üretildiği belirler.
Saten bir dokuma çeşididir, kumaşın yüzeyinde parlak ve pürüzsüz bir görünüm oluşturur.

Ancak sektörde maalesef içerikle ilgili çok kelime oyunları dönüyor. Polyüretan'a vegan deri diyenler, polyestere medine ipeği diyenler...

Satıcıya elyaf karışımının %100 Pamuk olup olmadığını sorabilirsiniz. Ürün yıkama talimatında da bu bilgi açıkça yazmalı. Örneğin %60 Pamuk %40 Polyester kullanıp, saten dokuma yapıp Saten Pamuk yazmış da olabilir. Yada gerçekten %100 Pamuk kullanıp saten dokuma tekniği ile üretip Saten Pamuk da yazmış olabilir.

PoscheN

@PoscheN

Ankara'da çok bilinen bir yer var, kapalı bir pazar yeri gibi, adı "gerçek İstanbul sosyete pazarı". Orada toplam 3 tane nevresim takımı satıcısı buldum, üçünde de takımların ambalajında etiket, tanıtıcı marka baskılı kağıt yoktu. Ezberden anlatıyorlar ama iki tanesi naylon içerikli dedi biri tamamen pamukludur dedi.

Şimdi bana tamamen pamuklu dedikleri pamuk saten takımlara bakınca gerçekten cm² başına çok daha fazla iplik düşüyor, daha sık dokunmuş yani. Çok değil ama yine de ince ve yumuşacık. Yumuşaklığı hoşuma gidiyor ama yorganı sabit tutmayacaksa olmaz o iş :)

Peki bildiğin(iz) iyi nevresim takımı markaları var mı, neler??

muhayyer divan
1

mobil görünümden çık