ev sahibim <3 ben
diyen var mı hiç aramızda ?



 

Cok iyi(ydi).
Yaklasik 5 sene kiracisi olduk. Arayip birbirimizin hatrini sorup, zammi nasil yapalim diye konusurduk. Bir keresinde tufe uzeri zam istemisti, yasal olarak bunu vermem gerekiyor uygun mudur demistim. Tabii sorun yok demisti. Ciktigimizde depozitomuzu geri verdi, birbirimize iyi dileklerde bulunduk yollari ayirdik.

quaker

Var ama Türkiye'de değilim:(
Yan evde yaşıyor, ağacı elma verince gelir verir. Benim hanım tatli yaparsa ben götürürüm, muhabbet ederken gel bir şey içelim der. Evde bir şey tamir ettim muhabbet sırasında söyledim, 10€ parasini vermek istedi.
Bundan önceki ev sahibimden de başka eve kiralama için basvuru yaptigimi, benden mevcut evimde kiramı düzgün ödediğime dair belge istediklerini söyledim. Adam bana imzali kaşeli belge atti, süper bir kiracı oldugumdan ve bütün ev sahiplerine gönül rahatlığı ile önerdiğini söyledi. Evden çıkarken de "vallaha hiç kullanilmamis gibi temiz" dedilerdi.

Kısacası nazar degmesin, ev sahibi açısından kafam rahat.

logisticsmanager

benimki iyi çünkü az önce eczanede unuttuğu cüzdanını koşa koşa bana getirtti.

geveze yazar

Vardi, istanbul'da, gorece uygun fiyata eve gectim zaten. O zamanlar boyle yuksek enflasyon beklentisine gore sekillenen fiyatlar yoktu. 5 sene sonra satacaklarini soylediler, bir sikayet gelmezse zam yapmicaz dedi, sonradan yapti ama sen bir rakam soyle dedi, benim soyledigim rakami yuksek bulup biraz indirdi. 1 seneyi zamsiz gecti ikinci sene oldu bu. Sonrasinda ben cikarken bir arkadasi yanima aldim. Onunla da ayni paraya yeni sozlesme yapmayi kabul etti. Ustelik bugunku kadar olmasa da gene de en azindan piyasanin yarisiydi kira.

mbond

Benim oyleydi, 2. babam gibiydi. Ev degistirdim yine de gorusmeye devam ettik. Gecen seneye kadar. Gecen sene kaybettik. Ruhu sad olsun.

mor oje

seneden seneye telefonda 2-3dk görüşüyoruz kendisiyle. hiç tanışmadık. bence yeteri kadar iyi. daha iyi olsun ister miydim emin değilim.

geçen sene kirayı 3x yapmak istedi, ben 2x hadi 2.5x olsun dedim. orada biraz gerildik. sonra 2.5xte karar kıldık.

bi dahaki ay yine görüşeceğiz, bakalım neler olacak.

biseysorcaktim

90larda ev sahibimiz paragoz bir adamdi, kirayi doviz ile elden alirdi. bir suru mali mulku vardi, ayni binada oturuyorduk zaten, binanin yarisi adamindi.

peder ciddi bir omurga ameliyati gecirdi, 6 ay ayaga kalkamadi, yatti.
kirayi ust kata genelde ben goturuyordum zarfin icinde, baban ayaga kalkana kadar gelmene gerek yok cocugum demisti.

peder ise gidene kadar kirayi almadi, sonra toplu sekilde odedik tabii. ama kral hareketti. allah rahmet eylesin.

cooperr

bendim.
ya da öyle sandım uzun süre.

iki gün önce arayıp evi satıcam dedi.
adam müteahhit ve bir köy (site) var elinde kendi yaptığı satılık. eğer satmazsa ve ben çıkayım diye yapıyorsa yıkılırım.

daha 4 ay önce "ev sizin istediğinizi yapın" demişti. sineklikleri değiştirdim vs.

janderzel zartanyan

ev sahibim babamken ve kira vermiyorken bile sevmedim ev sahibimi yav. insan ev sahibini niye sevsin allasen

gelip duvarları inceliyordu aw

titanyum22

Benim kadar şehir ve dolayısıyla da ev değiştiren insan olmamıştır.
Sonuçta dünya kadar ev sahibim oldu. Bir kaçıyla dostluğumuz da olmuştur ama çoğunu bir eve girerken bir de çıkarken görmüş ve konuşmuşumdur.

Her zaman enflasyona göre zam yaptım. Arada çevreye nazaran çok ucuz kaldı diyerek kendiliğimden zam yaptım. Kiracı olsaydım mesela %25 zam uygulamasına uymazdım. Enflasyona göre zam yapardım.

Mirket

He çok iyi 25 sınırı varken %100 ve %150'ler yaparken aramız çok iyiydi ama son kira zammını da birazcık orta yolu bulmak isteyince bozuldu

eja

bir ev sahibim çakal olduğu için davalık olduk (ve ilgilenmediğim için kaybettim haklı olmama rağmen), son iki ev sahibimle aramız çok iyi. ben çok iyi bir kiracıyım, kiram düzenli yatar, eve iyi bakarım, yalnız yaşıyorum ve gürültüm patırtım yok. %25 zam zamanında imkanım vardı ve %25'te diretmeyebildim ama bu ev sahiplerimden biri de tefe/tüfe'de diretmedi ve ara yolu bulduk.

şu anki ev sahibimin evini de eşyalı tutmuştum, birinci senem doldu bu ay ve geçen seneden beridir beyaz eşyanın çok eski olduğunu söylememe rağmen kendisi yurt dışında olduğu için de çok ilgilen(e)medi ama bu hafta bulaşık makinesi + buzdolabı + çamaşır makinesi sıfır aldı gönderdi, şoktayım.

aynı şekilde, iyi kiracı olduğunu düşündüğüm başka insanların (ve benim başka durumlarda) başka ev sahipleriyle ne kadar büyük sorunlar yaşadığını, yaşam tarzına müdahaleden yasa dışı talepler ve zamlara türlü şeyler yapabildiklerini düşününce evet; ben <3 bu son iki ev sahibim.

harfitarif
1

mobil görünümden çık