merhaba,

taşınacağım adrese su aboneliği açtıracağım. ev sahibi deprem sigortası poliçesini, kartı (kartlı sistem), sayaç değişim makbuzunu vs. verdi ama benim yapacağım işlem "abone değişikliği" olacak di mi? ilk su aboneliği de var. yani evde tesisat var, sayaç var, ben değişim başvurusu yapacağım herhalde? onlara da sorarım ama yaşlı insanlar, zaten bissürü işin içinde aski'ye de dafalarca gitmek istemiyorum.

ikinci sorum da elektrik ve gaz başvurusunu internet üzerinden yaptım e-devlet'ten. yarın tamamen taşınacağız. bu işlemler hemen hallolur dediler kendileri ama bilemedim ya. kaç gün elektriksiz/susuz yaşamaya hazırlıklı olalım?

son olarak bu işlemler için evde olmamız gerekiyor mu? araç olmadığı için eşyaları parça parça taşıyacağım, zaten yakın ama ben tam eski eve gelmişken ekip gelirse geri gitmesin adamlar?

 

elektrik-su 1 gün içinde açılıyor. yasal olarak hemen açılması zorunlu. Askiye de online abonelik yaptırabilmeniz lazım. Abone değişikliği falan bunların hepsi yeni abonelik diye geçiyor zaten. E devlette aski yeni abonelik var oradan yapabilirsiniz eğer mani olan bir durum yoksa.

Gazın gelmesi biraz daha gecikebilir ve gaz için evde olmanız gerekiyor tesisatı kontrol ediyorlar. Diğerleri için evde olmanıza gerek yok. Gelmeden önce sms atıyorlar genelde.

nuevo
1

mobil görünümden çık