bir amerikayı yeniden keşfetme sorusu olacak ama bir şeyler hissediyor musunuz? hissedilebilecek olması bana göre çok saçma ama insanların çoğu hissediyor-muş (etkilenme). sizde durumlar nasıl? insan biyolojisi gerçekten bu kadar basit mi ilerliyor? medenileşme konularını bir kenara bırakarak yanıtlarsanız? tokalaşma yani bu en basitinden. dini yasaklar çok mantıklı değil mi budurumda?




 

Hissetmiyorum

abuzer

Hissetmiyorum.

rock n roll

Sırf tokalaşmayla ilgili bişi değil bu bence, tipini beğendin diksiyonu beğendin giyimi beğendin, üstüne temas oldu kibarlık yaptı göz göze baktı falan filan; paket olarak etkilenilir.

Ten uyumu, dokununca elektrik alma da öyle bi tokalaşma ile anlaşılacak şeyler değil.

Hissedenler paket olarak beğenip, temas anına kadar yükselip, temas olduğunda bunun farkına varanlar olabilir. Yoksa her tokalaşma bi yükseliş olurdu, mümkün mü?

Bruce

günde 100 kişi ile konuşan/el sıkışan bir pazarlamacı artık bir şey hissetmez bence kolay kolay.
onun dışında, genel için türkçemizde dahi bir tabir var "kız/erkek eli tutmamış" diye.
insan ne kadar sakınırsa o kadar hissedilir derim.

WithWorth

Tokalaşma formal bir durum tıpkı selamlaşma gibi. Birisi sana selam verdiğinde nasıl etkilenmiyorsan tokalaşınca da etkilenmezsin.

Yourcousinmarvinberry

Cinsel, duygusal bir şey hissetmiyorum ama ilk gördüğüm bir kişiyse izlenim zaten o bir kaç saniyede oluşuyor.

gabe h coud

Ergenken ereksiyon oluyordum. Şuan bir şey yok

ferenc

o anki duygusal boşlukla alakalı
hisssetme değil ama istemsiz gülüş oluyor öyle birini fark ettiğim zaman

bir soru sorcam

Yasaklar tabii ki mantıklı değil.
Birinden hoşlandığınızda dünyanın en alakasız şeyi bile çekici gelebiliyor bırakın tokalaşmayı. Düz vatandaşla etkilenme falan olmuyor. Bu mantıkla metrobüsteki herkesin birbirine aşık olup evlenmesi falan lazım. Herhangi bir yere tutunmanıza gerek kalmayacak kadar çok sıkışmış ve bir sürü insanla temas galindeyken etkileniyor musunuz yoksa bu ne rezillik mi diyorsunuz?
Tokalaşmak da aynen böyle. Özellikle sevimsiz sevimsiz insanlarla iş yaparken elimin tersiyle yapıştırma hissinden başka bir şey hissetmiyorum.
Öyle yasaklarda mantık ararsak en son kadınların pazarda muz ya da salatalık alması yasaklanmıştı bir yere. Salatalığın turşusu da güzel olur bu arada. Turşu olarak kullanıp mantık kısmını başka yerlere harcayalım derim. Görebildiğim kadarıyla mantık stoğumuz baya az. Dikkatli kullanmak lazım.

mrvln

birkac saatligine asik olma sonra azalarak bitme.

nasil kimse bir sey hissetmiyor olamazzzz please

sonsuz

Hissetmiyorum +1

Bir şey söylemek için bana döndüğü anda göz göze gelince kalbime ritim atlatıp ne diyeceğimi unutturan kadınlar oldu ama tokalaştığım anda şafiler gibi kendimden geçtiğim kimse olmadı.

nawar

sonsuz+1 genelde goz goze geldigim kisilere tutuluyorum cok. 2 saat ask, sonra bitiyo. el temasi ilk gorustekinden daha etkili degil bence

ala09

İnsanlarla tokalaşmaktan hiç hoşlanmıyorum. Pandemi öncesinde de hoşlanmıyordum. Hemen ıslak mendil çıkarıp elimi siliyorum.
Ellerini doğru düzgün yıkamayan bir toplum bu.

Tokalaşmam gerektiğinde tokalaşıyorum. Kimseden etkilenmiyorum.

kalemdefter
1

mobil görünümden çık