hoi gencler arada soruluyor yine soralim bu ara güncellemem lazim sunlari, guilty pleasurelar dahil

benimkiler; sevan nisanyan pazar sohbetleri, ozlem gurses, master chef, bazen de komedi ekiplerinin videolari volkan oge ismail falan, nadiren de olsa 1968 armagan caglayan, bazen anlatamadim podcasti. ilk aklima bunlar geldi. sizinkiler nelerdi?


 

Yemek yaparken ya da yürüyüşteyken Serdar Kuzuloğlu- Haddini aşan yaşam rehberi.
Çalışırken podcast dinleyemiyorum.

Amaranta ursula

-Podcast
Ortamlarda Satılacak Bilgi
True Crime Müçhule Giden Gemi
Evrim Kuran'la 3+3
Drama Pasta
Kazıklı Maria
Umarım Annem Dinlemez
Anlatamadım


-Telefonda yanda açıp çalışırken ses olsun diye "izlediğim" diziler;
Kızılcık Şerbeti
Bahar
(Henüz sezona başlamadım ama galiba Kızıl Goncalar da dikkatli izlemeden bu evreye geçecek bu sezon fragmandan pek haz etmedim)

-Programlar
Fatih Altaylı (Konuğa göre)
Armağan Çağlayan (Konuğa göre)
Kutsal Motor'un Naber Sinema'sı.


Aklıma geldikçe eklerim.

mutekebbir

artık eskisi gibi herseyi dinlemiyorum cunku gelıstırmem gerek bir dil var

bu yuzden sabah aksam ispanyolca podcastleri dinliyorum

eskiden beyhan budak tarzı psikoloji yükselten seyler dınlerdım

Zetnikov

Ben ses olsun diye sadece şarkı açabiliyorum loopta o da. O dönem taktığım bi şarkıyı iki saat falan loopta çaldığım oluyor. Ama konuşmalı bir içeriği tüm dikkatimi vererek dinlemem lazım. Bir kelime bile kaçırsam huzursuz olup geri sarıyorum. Hele diziyi öyle dinleyerek takip etmeyi düşününce elim ayağım titriyor hiç benlik değil :(

Yürürken/puzzle yaparken/beyin gerektirmeyen oyunlar oynarken dinlediklerim:

1) Ben bir Ozan Gündoğdu hayranıyım. Kendi podcast serisini (Trendtopic) iki senedir takip ediyorum zaten haftalık ama mesela son bir ayda iki puzzle yaptım, eski bölümlerini arkaya açıyordum bi baktım 2022'ye kadar dönmüşüm neredeyse :d Podcasti dışında alan diye bir youtube kanalında metrekare diye bir program yapıyor onu da dinliyorum. Haftasonu now anahaber sunuyor artık ama siyaset/gündem/haber bağımlısı biri olarak anahaber izleme alışkanlığım hiç yok o yüzden onu pek takip etmiyorum.

2) Nereden Başlasam Podcast. Böyle bir işin uzmanını çağırıp konuşulan podcastleri seviyorum. Nilay Örnek Nasıl Olunur'u da baya dinledim geçmişte ama onda bölümler çok uzun ve son zamanlarda pek ilgimi çeken konuk bulamıyorum yoksa geçmişte çok severek dinlediğim bölümleri onun da vardı. Bu Nasıl Başlasam'ı daha yeni keşfettim. İlgimi çeken bölümleri açıyorum.

3) Yıllardır sebebini bilmediğim bir şekilde Fularsız Entellik'e karşı mesafeliydim. Son zamanlarda biraz şans verdim güzel ama böyle yapay zeka vs konuları anlattığı bölümlere bakmadım daha çok konuklu bölümleri ya da daha hayattan konuları dinledim.

4) Emrah Safa Gürkan videoları. Kendisini severim. Son dönemde hep benzer videolar yapmaya başladı ve aynı muhabbetleri tekrarlıyor ama hoşuma giden şeyler söylediği için beni yormuyor yani :d flutv külliyatının hepsini izlemedim arada onlara bakıyorum falan. Hızlı konuşan insanları çok sevdiğim için de sempatim var. x1,5'ta tüketmediğim tek içerik.

5) Ruşen Çakır'ı seçim dönemi ve sonrasındaki iki ay çok dinliyordum ama şu an türkiye gündemi pek ilgimi çekmiyor. Pek bakmıyorum son zamanlarda. Yine de severim kendisini. Mesela Ünsal Ünlü var benzeri, o adamın üslubu falan çok itici geliyor bana hiç katlanamıyorum ama Ruşen Çakır öyle değil.

6) Socrates youtube kanalındaki sohbet programlarını açıyorum bazen.

7) Storytel'den bi iki kitap dinlemiştim geçen sene ama çok devamlılık sağlayamayınca iptal ettim. Yine de alternatif olarak yazıyorum.

Youtube subscribtion listeme ve takip ettiğim podcastlere baktım da genelde bunlar dinlediklerim. İzlediklerim apayrı ama dediğim gibi ikisi farklı kategori benim için. Konuşan kafalar formatını dinlerim ama görsel değeri olan bir videoyu dinleyemiyorum, illa izlemem lazım. Komedi içeriklerini de genelde izlemeyi seviyorum. Pek takip ettiğim komedi podcasti yok. Bi ara podcastia evrenini dinliyordum ama onu da yarım bıraktım.

nundu

Dikkat vermemem gerektiği için boş potansiyeli yüksek podcastler tercih ediyorum, özellikle kalt’ın podcastini. İçerik bomboş, bilgi verme kaygısı yok, kaçırsan bir şey kaçırmış olmuyorsun vs

yap desem yapmazsin he

Ozan akyol ve volkam öge nin sinemaya dair geyikleri güzel
youtube.com

grimavi

Film ve dizi tribute dedikleri ıvır zıvırlar kısık seste iyi gidiyor

Shepard

Anlatamadim podcast

eja

Sadece postrock müzik.
Örnek : Youtube'da worldhaspostrock kanalı.

Çalışırken sözlü herhangi bir şey dinleyemiyorum.

rakicandir
1

mobil görünümden çık