Az önce fitness salonunda şöyle ufak bir diyaloğa şahit oldum:

Deadlift yapan arkadaş hareketi tamamladıktan sonra 20 kg’luk plakaları bardan çıkarıp diğer plakaların asılı olduğu yere koyuyordu. Antrenör geldi, “20’ler en alta gelecek yalnız hocam, onların yeri o üst taraf değil” dedi plakayı yerine koyan arkadaşa. Plakayı yerine koyan da “yaw hocam kimse yerine bile koymazken ben çıkarıp olması gerektiği gibi yerine koyuyorum, sen nereye koyacağıma takıyorsun” dedi.

Şöyle bir düşündüm de ikisine de hak verdim gibi oldu ya :D siz ne düşünüyorsunuz? Birine direkt hak verdiniz mi? Veya taraf oldunuz mu? Ben olamadım.

 

işte bir şey yapmaya kalkınca böyle üstüne çıkıyorlar.
hoca da haklı ama o adama bunu söyleyebilmesi için plakayı yerine koymayan adamlara da laf ediyor olması lazım.
eksiği söylemekte bir sakınca görmüyorum ama bu üslup olmamalı.

kisa

İki tarafta kendince haklı, antrenör haklı çünkü kilosu fazla ağırlıklar üste değil alt tarafa konur. Nedeni de asıldıkları yerin hasar görmesi durumunda yüksekten düşmesini önlemek, smith machine gibi makinelerde ise makine gövdesinin ağırlık merkezini bozup öne veya arkaya düşürebiliyor.

Spor yapan kişi de haklı kimse bu tip şeylere dikkat etmiyor.

Northern Mariner

İkisi de haklı.
Eğer kullanmadan önce olması gereken yerden alıp kullandıysa bence de olması gerektiği yere koyması daha iyi.
Ama malzeme yerinde değil kendi gidip bambaşka bir yerden aldıysa ve işi bitince de olması gerektiği yere koyduysa adam haklı.

Hocalar bunların takibini anlık yapamayabilir tabii ki kim neyi nereden aldı bilmeyebilir, kimin yerine koymadığını bilmeyebilir aslında herkes yapması gerekeni yapsa ne güzel olacak ama işte ortada olmayan birilerinin yaptıkları yüzünden iki insan gerilmiş :)

mutekebbir

doğru yere koymazsa antrenör uğraşacak çünkü. oranın düzeninden sorumlu oldukları için doğru olanı yapmış. antrenörün görevi milletin yere bıraktıklarını yerleştirmek değil çünkü. garsona fotoğraf çektirtmek gibi bu biraz. hocaya laga luga yapanın tavrını doğru bulmadım. aldığın yere koyacaksın. bir işi yapacaksan tam yap yani yarım yapmanın anlamı ne onu geçtim laf yetiştirmenin anlamı ne?

neira

Çok gereksiz bir diyalog.

Deadlift yapan arkadaş bu gereksiz diyaloğu yaratmış. Tamam deyip yerine koyabilirdi. İnsanlar konuşmayı seviyor herhalde.

rock n roll

deadlift yapan arkadaş haklı. o parasını verip geliyor oranın düzenini sağlaması gereken hoca.

mikahakkinen

hangisis daha kaslıysa o haklıdır

bir soru sorcam

plakayı koyan haksız. zaten yapman gereken şeyi yapıyorsun diye o işi de yarım yamalak yapmaya hakkı olduğu anlamına gelmez.

sadece antrenör haklı.

nolmus yani

Ikisi de haklı ama çok çok daha haklı.
Spor salonunda kafasina göre plaka koyanlardan bıktım. Herif 1.25 kg üstüne 4 tane 25 atiyor. 25 alıp en üste koyuyor bu sefer o diger yerlere koyulmasini engelliyor falan.
Roket mühendisliği değil ama yok yani insanlar anlamıyor.
Ha ama yerine koymayan da var ama o çok az. Aksine plakalari saçma sapan yerlere koyan çok fazla. Ve bu sadece hocanin isi de değil.benim sporumu da etkiliyor. 1.25 kg almak icin enerji harcayacakken 4 tane 25 kaldirmam gerekiyor önce.

logisticsmanager
1

mobil görünümden çık