Bugün A101'de gördüm de gaza geldim aldım 700 tl'ye, Kiwi marka. Personel 3 gün iade hakkınız var dedi :). Ev yoğurdu çok seviyoruz aslında üstelik bebek de var ona da yediririz diye düşündüm ama öte taraftan da iyi kötü evde de mayalıyorduk yoğurt. Çok iyi beceremesek ve sürekliliği sağlayamasak da arada yapıyorduk.

Kullanan var mı aramızda, bir avantajı vs. var mı sizce?

Teşekkürler

 

Ülkede en çok alınan ve kullanılmayan aletler koşu bandı ekmek yapma makinesi ve yoğurt makinesi.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Şu saklama kaplarından yeteri kadar al.
Herbirine 1 çay kaşığı yoğurt koy.
Sütü kaynatıp parmağınızı içinde sekize kadar sayıp dokuza kadar sayamayacağınız kadar tutabildiğiniz seviyeye kadar soğutun.
Yoğurt konmuş saklama kaplarını bu süt ile doldurun.
Hepsini kapaksız olarak, ısıtılmamış fırında akşamdan sabaha kadar bekletin.
Saklama kaplarınızı kapatıp buzdolabına yerleştirin.
İhtiyacınız oldukça birer kap tüketin.
Afiyet olsun.

www.trendyol.com

Not: Ekmek yapma makinemi 4 sene önce aldığımdan bu yana dışardan ekmek almadım. Bir ara kahveli ekmek deniyeceğim.

Mirket

@kaleci saçlı yırtıcı forvet +1 kahve öğütme makinesi.
ama son dönemde ilgimi fakirin pastörize makinesi çekti araştırıyorum.

mikahakkinen

ben almıştım arzum, bazen kullanıyorum çünkü parmağımla ısı ayarlamak çok zor oluyor. ama ben kavanozlarını kullanıyorum çünkü kabı sağlıksız duruyor sanki. içinde fazla durmamalı bunla yaparsan. makinayla garanti tutuyor yoğurt. ama parmakla zor valla.
şundan:

www.google.com

geveze yazar

Parmakla zor diyenler için

www.trendyol.com

Mirket

parmakla ısı ayarlamak zor +1, her insanın acı eşiği farklı.

700 liraya makine alacağınıza bir yiyecek termometresi alın, 45 derecede iken sütün %3'ü kadar mayalık yoğurt koyun (1 kg için 30 gram, ben 3 kg süte 1 küçük paket sade activia katıyorum). sarın sarmalayın, 6 saat sonra hazır.

kibritsuyu

iyi yapmışsın evde yaptığım yoğurtlar jersey süt alsamda tutturamıyorum her seferinde öpücük babaya önce öpücük atıp sonra sövüyorum stressiz mis gibi yoğurtların olsun güle güle kullan

eja

Benin söylediğim şekilde yapın, tutmazsa zararınızı karşılarım.

Yalnız, paketli yoğurtların hepsinden maya olmuyor.

Bir de çiğ süt satıcıları sütün kesilmesini geciktirmek için karbonat vs katkı maddesi koyabiliyorlarmış. .öyle bir şey varsa zaten makineyle de tutmaz o yoğurt.

Mirket

en üstteki cevabe hitaben, koşu bandına şekil 1a olarak aynen katılıyorum da yoğurt makinası tam öyle değil gibi. en azından bende öyle olmadı.
ben de pandemide yoğurt yapmaya çalışmıştım bir kaç kez, tam istediğim gibi olmadı. yok sıcaklığı kontrol et, battaniyelere sar sarmala, fırında beklet, saat tut. bana zor geldi. sonradan da vazgeçtim.
geçen aylarda arçelik yoğurt yapma makinesi aldım. böyle akıllı ev aletlerini severim, telefondan takip edebiliyorsun, kaç saat kaldığını, bitince bildirim geliyor vb.
linki aşağıda. buradaki en üstteki uzun değerlendirme bana ait. tekrar buraya yazmıyorum.
www.hepsiburada.com
kısaca ben çok memnunum. 8bin küsüre almıştım, 7binlerde seyrediyor şu an. başka sitelerde daha ucuzunu da bulabilirsiniz belki.

panamera

mirket bak zamanında onu da almıştım, yoğurdunu da yedim. parmaktan daha kolay evet ama yine de bi bakıyon 39 biraz daha tutuyon 43 e çıkmış. yükleyemedim neyse.

makinada sütü normal bi ısıya çıkar, koy içine. vakitleri var belirle, o zaten kendi ısısını buluyor. hem bitmeye yakın eyvah yoğurt vardı falan demene gerek kalmıyor. senin belirledğin saatte soğumaya başlıyor. ama bitince yine de kapağını açın çok sulanmasın.

tabi parmağı öğrenmek daha iyi sürekli evde olamayabilirsin. ana baba evindeysen de yapabiliyorsun bu tür işleri, parmak her yere taşınır.

geveze yazar

@mirket hocam kavanozlar 450 tl ben zaten makineyi 6 tane kavanozu ile beraber 700e aldım şimdi düşününce karlı geldi :)

eisberg

bebek için aldık. devamlı kullanıyoruz.

unalub
1

mobil görünümden çık