Merhaba, 43 yaş ve hafta içi akşam 10-sabah 6 arası vardiya tutcam. Uyku düzenimi ve haftasonundan hafta içine kendimi nasıl hazırlayabilirim?




 

merhaba vardiyaya başlamadan önce imkanınız olduğu kadar gündüz uyuyup gece uyanık kalın. hatta iş en temizi örneğin işe gitmeden bir saat evde hazırlanıyorsunuz diyelim yol da yarım saat sürse akşam 20:30 dan mesainizin bitişinden işlerinizi halledip eve gelmeniz 07:00 gibi olsa bu saatler arasında uyanık kalmanız lazım.

ben şöyle bir şey yapardım bir veya iki gün öncesinde sabah uyanınca o gece de dahil olmak üzere uyumayıp bekleyebildiğim kadar beklerdim. sonrasında öğlene doğru uyuyup akşama kadar uykumu alırdım ve sonrasında işe giderdim.

bravoteam

konuyla alakasız ama en korktugum vardıya gece vardıyası cunku gunduz burda hayvan gıbı ses yapıyorlar nasıl uyurum bılmıyorum

Zetnikov

haftasonu geç yatıyorsun geç kalkıyorsun mesela cumartesi gece 2-3 gibi uyu. ondan sonraki gece daha geç böyle böyle alışırısn.

sizofren06

42 yaşındayım ve 19 yıl 3 vardiye düzeninde çalıştım. tüm gün bile uyusanız, gece 3-6 arası o uyku gelecek :) uykudan ziyade psikolojini ayarlayıp ona göre gitmeni öneririm. geçip gidiyor hiç merak etmeyin. kolaylıklar dilerim.

oligomer

herkese önerdiğimi sana da önereyim hemen, siyah perde almayı unutma gündüz uykularında yardımcı olur. uyku hormonunu arttırır karanlık.

geveze yazar
1

mobil görünümden çık