Her gün milyonlarca insan ölüyor. "Otomobilin çarptığı x kurtarılamadı." İnsan tek bir cümleyle sonsuzluğa uğurlanıyor.

Ölüm bu kadar gerçek ve yüksek bir ihtimalken fazla mı ciddiye alıyoruz hayatı?


 

Istatiksel olarak cogu insana araba carpmiyor ve uzun bir yasam sürüyorlar.

O yüzden ciddiye almaya devam.

sonsuz

fazla ciddiye alıyoruz
sana 15 senedir bu sitede bakanlar, dünyalık kaygısı tarafından kuşatılıyor
iç muhasebe konusunda da evvela başka merhaleleri katetmen lazım

lambırcek

belki yarin olurum bosver diye yasarsan zaten hic yasamazsin ki, asil olecegini bildigin icin hayata asilmalisin. en dindari, spiritueli bile hic olmeyecekmis gibi yasiyor, diger dunya cennet diye sayiklayan haci amcanin 25 tane dairesi var :D

o yuzden basmaya devam.

baldur2

baldur +1

yardirmaya devam..

cooperr

Ciddiye alanlar, ciddiye almadan rahat yasayanlara özenenler aslinda.

Yourcousinmarvinberry

Haklısın.

Ölüm aslında bize çok yakın.
Bizler kendi nasibimizden uzak olan maddi isteklerimiz uğruna oldukça fazla zaman harcıyoruz.

İşin tuhafı ölümden bahsetmek bile maddiyatla gözü kapanmış insanlar için rahatsız edici, uzak durulması gereken bir konu olmuş durumda.

Yaş 40 ı aştı ve ölen için minarelerden yükselen sela sesleri çocukluktaki gibi gelip geçici bir etki uyandırıyor uyandırmıyor. Aksine Bilmediğimiz yer ve zamanda sıranın bize daha da yaklaştığını gösteriyor.

“Bütün zevkleri bıçak gibi kesen ölümü çokça hatırlayın!” (Tirmizî, Zühd, 4)

diyecevaplandı

Evet fazla ciddiye aliyoruz her seyi. Is stresi, trafikte gerginlik, surekli gelecek planlari… yarin olecekmis gibi yasanmaz elbette ama bazi seyleri de cok takmamak lazim. Bir saniye sonramiz belli degil cunku.

mor oje

fazla ciddiye alıyoruz. dünyada bir sinekten farkımız yok. sisteme adapte olup yaşıyoruz. evleniyoruz çocuk sahibi oluyoruz, zaten dünyanın yüzde 99u bunu yapıyor. çok da ciddiye almamak lazım. kendini kanıtlama derdi olmayanlar gibi yaşamak lazım.

mikahakkinen

Bunlarin hepsi istanbulda yasamaktan oluyor

Zetnikov

Böyle bir kısır döngü içinde gidip geliyorum, durduk yere mutsuz ediyorum kendimi sağlığım yerinde, işim gücüm var, kendi başıma yaşıyorum, istediğimi yapıyorum. Işte yalnızlık, insanların kaypakligi vb sebeplerle haddinden fazla kendimi uzuyorum ve meşgul ediyorum. Bunu fark ediyorum salıyorum kendimi, birkaç gün sonra bakıyorum gene her şeyi takmaya, derbeder olmaya başlamışım,

sanguine

Evet, fazla ciddiye alıyoruz ancak her şey bir seçim.

Örneğin bugün itibariyle nasılsa öleceğim ya diyerek har vurup harman savurdum ve ta-daaa 90 yaşıma kadar geldim. Hastalığı, ameliyatı, kemoterapisi hiçbir birikmişim yok.

Yoo bana ne yaşlılık var dedim, elimde ne varsa sakladım, yemedim içmedim gezmedim ve tak ölüverdim. Eee?

O yüzden seçim. Ne yarın ölecekmiş gibi, ne de sonsuza kadar yaşayacakmış gibi... 3/2 gayet güzel bir orandır mesela :)

charbiel

Yarın ölecekmiş gibi öbür dünyaya, hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünyaya çalışmak lazım.

etna

Fazla derken, fazla mi onemsiyoruz? Mecbur yasiyoruz aliemiz olunca.

Kahvedesu

Para kazanmak konusunda fazla ciddiye almak lazım geleceğin ne getireceği belli değil belkide huzurevine gideceğiz ya da çoluk çocuğa bırakılacak rahat yaşasınlar diye mesela senin 25 dairen var ama o dairelerin el oğluna gidecek ya damadın, gelinin alacak o malları daha sonra senin damadınla, gelininin; damadıyla, gelini alacak o 25 daireyi. yani senin görmediğin adamlar yiyecek o malları haa ama sen onlar da benim evladım dersen bişey diyemem haklısın.

Bence insanların takıldığı olay küçük şeyleri dert etmekle alakalı. buradakiler fazla ciddiye alıyor benim gördüğüm. çevremde pek yok ciddiye alan. iş yerindeki küçük olayları takan var, ailesindeki küçük olayları takan var, haberleri okuyup psikolojisi bozulan var, yazarlarla ağız dalaşına giren var, yazar engelleyen var, duyuruda tartışan laf sokmaya çalışan var. lan kıçı kırık bir site burası millet niye ciddiye alıyor onu anlamıyorum :d

ben geçmişte doğuda yaşadım pkk ile ilgili şeylerde yaşadım gördüm ondan biraz boş verdim artık. tabii her insanın yaşayışı farklı

komando kani var bende

nasil mutlu olacaksan oyle devam :)

sweetoffice

Her şeyi kararında yapmak lazım. Çok ciddiye almak da , hiç ciddiye almamak da kötü.

rock n roll

bence istanbul gibi büyükşehirler tam bir devir daim makinası ve çarkları arasında yok oluyoruz, istanbul yerine daha küçük şehirlerde, köylerde falan bu kadar hayata asılmıyorlar gibime geliyor.

insanların emeklilik planı olmaması, olamamasından kaynaklı, kimse şu olunca tamam diyemiyor. Tabi bir de işin içine hırs vb girince.

liberal
1

mobil görünümden çık