8-9 aydır fitnessa gidiyorum.Kadınım. daha disiplinli gitmeye başladıkça kalça büyütmeye çalışırken gitgide küçülmeye başladı. Dik ama hacimsiz şuan. Bir şeyi yanlış mı yapıyorum yoksa yağdan arınıp kas oranını arttırma süreci normalde böyle mi ilerler? Karbonhidrat proteine daha çok mu abanmalıyım yoksa?




 

Kası büyüten protein değil karbonhidrattır, proteinin çok küçük bir kısmı kas efektinde kullanılır, geri kalan her şey için karbonhidrat gerekir, bunun için de karbonhidrat cinsinden kalori fazlası oluşturman gerekir. Yani ihtiyacın olan toplam kalori miktarını bulmalı ve bunu makarolara ayırıp kalori fazlası oluşturmalısın. Misal 2000 kalori alman gerekiyorsa kilo başına 1,5 gr protein kilo başı 1 gram yağ alıp kalan açığı da karbonhidratla kapatmalısın. Sen muhtemelen düşük kalori alıp yağ kaybediyorsun, o nedenle de küçülüyor.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Savaş Cebeci antreman sonrası hemen karbonhidrat tüketin diyor. O sırada kaslar acıkıyormuş büyümeye geçiyormuş kb yi alınca.

Normal zamanlar insülünü yükseltmeme için proteinle başlamalıymışız ama.

geveze yazar

evet bu süreç böyle. vücudun ödem atıyor ve yağ yakıyor.

karbonhidrata abanırsan kalçan büyür ama göbeğin, bacağın, diğer bölgelerin de büyür. sulu bir görüntü olur.

yurtsuz john

Su spor hocasini da takip edebilirsin:
www.instagram.com

mor oje

yurtsuz john evet tam olarak takıldığım nokta da o. Belim ince kalması için kalori açığı kalçamın büyümesi için kalori fazlası lazım beynim error veriyor.

gnoti tsauton

kalori hesabını yaparım fakat günlük rutinini bilmem gerekiyor. haftada kaç gün idmandasın vs vs.

yurtsuz john

hem buyuyup hem kuculemezsin. gerci bir yolu var bunun icin ama 40 yasinda olmeye degmez. kalori miktarini artirip daha sert agirlik deneyebilirsin.

badcode
1

mobil görünümden çık