Selamlar,

Bu aralar biraz işsiz olduğumdan ve de duvarımı doldurmak istediğimden yapboz yapıp asayım diye düşündüm. Parça uyumu ve baskı açısından kaliteli olan markalar önerebilir misiniz?

Öncelikle orta dünya haritası yapmak istedim ama hiçbir yerde yapbozu yok onun. Amazonda varmış tükenmiş, bir tane daha buldum ama pahalı geldi. Kendim yaptırmaya kalksam maksimum 500 parçalık dandik şeyler yapıyorlar. Orta dünya yapbozu görürseniz onu da haber edebilirsiniz ya da satmak isteyen varsa talibim:)

Onun dışında, çiçek böcek manzara falan sevmiyorum. Soyut tablolar olabilir, göz yormayan renkler tercihim. Mesela schiele eskizlerinin çok isterdim yapbozları olsun ama konu sanat olunca sadece mona lisa, yıldızlı gece ve inci küpeli kız falan var sadece.

Umarım aktarabilmişimdir biraz olsun kafamdakini.

 

ayni renk tonlarinin birkac yerde kullanilmis olmasi seni zorlar.
kendin yapacaksan 500'lükten basla derim.

sonsuz

konuya kaynak yapıyorum. yıllardır guernica yapbozu arıyorum. satılan yer bilen varsa hem stubborna hem bana söylesin lütfen tşk

titanyum22

titanyum al kız,


www.jigsawplanet.com

ekran görüntüsü yap sen de.

geveze yazar

Titanyum hocam buyur:

www.amazon.com.tr

Link açılır umarım açılmazsa amazon tr ye guernica puzzle yaz çıkıyor

@stubborn inferno

@sonsuz

Yorulayım diye yapmak istiyorum zaten kafam meşgul olsun diye.

Daha evvel 2000 parçalık yapmışlığım var tek başıma iki üç günde, dert değil altından kalkarım:)

@stubborn inferno

www.beymen.com

tiredofwaiting

geveze aro bacım ama ben kocaman bi gerçek yapboz yapıp onu duvara asmak istiyorum. bulana kadar bunu beş yüz defa yaparım tşk

titanyum22

www.beymen.com

tiredofwaiting

@tiredofwaiting

3000 wow, olabilir bak aldım listeye

@stubborn inferno

İkinciyi de aldım

@stubborn inferno

stubborn ANAAAA İYİ OLACAK HASTANIN DOKTOR AYAĞINA FELİRMŞL İNANMIYORUM SENELERDİR ARIYORUM YOKTU TEŞEKKÜR EDERİM

titanyum22

Hahah rica ederim çok aramadım aslında ama senin aramadığın bir dönemde aramışım demek, pat diye buldum. Yalnız mini falan diyor, parçaları biraz küçükmüş haberin ola

@stubborn inferno

www.amazon.com.tr

Buna ne dersiniz ahali? Sevdiğim bir parça hem, salonumda güzel durur, aydınlık da

@stubborn inferno

www.kitapyurdu.com

tiredofwaiting

Educa ve ravensburger genel olarak iyiydi. Uzun süredir yapmıyorum kalite düştüyse bilmiyorum. Büyük kitabevlerine ve oyuncakçılara bakabilirsiniz. Arkadaṣım için ortaçağ haritasını yapmıştım, göz yorucu ama keyifliydi.

asteriks

@tiredofwaiting

Hocam 10000 parçalık delirmedim sanırım henüz ya:)

@stubborn inferno

beğendiğin bi resimse al gitsin. guernicayı da düşün derim çok özel ve manalı eseridir rahmetlinin

titanyum22

ty.gl

Bunu buldum, desteğe aranızdan minimum 10 kişi gelirse girişirim:D delirme garantili

@stubborn inferno

3 bin iş güç filandı 1 haftada bitiyor. Bence 10 bin müko dggff

tiredofwaiting

Dert tasa kalmaz yemin ediyorum tek gayem onu bitirmek olur, denesem mi ya acaba:)

@stubborn inferno

İş güç yoksa dene de görseli de içine sinsin. Bitirince insanın bi fazla bakası geliyor

tiredofwaiting

İşsizim ama o kadar da değil, sürekli eve bağlayan bir şey de olmaması lazım aslında, o yüzden 2000 parçayı geçmem muhtemelen ve bir arkadaşımı falan çağırırım desteğe:) maksat kafa dağılsın eğlence olsun

@stubborn inferno

Çiçek böcek sevmiyorum dedin, uzay sever misin peki

www.amazon.com.tr

titanyum22

Titan beni batıracaksın, sus artık:)

tiredofwaiting

Titanyum

Güzelmiş he, biraz daha çok parçalısını bulursam olabilir

@stubborn inferno

2000 versiyonu: www.artpuzzle.com.tr
9000: www.puzzledepo.com

Amaranta ursula

Son 2 yılda 10 küsür puzzle yaptım. İkisi hariç hepsi clementoni markaydı. Özellikle siyah kutulu müze serisi çok kaliteli. Educayı öneriyorlar ama hiç denemedim sevdiğim tarzlarda pek bulamadım ama bu guernica iyiymiş ahşap puzzle yapmıştım guernica ama o tatmin etmedi pek. Ravensburger bi puzzle yaptım ama pek beğenmedim kalitesini mesela.

Tavsiye olarak puzzle halısı al eğer çerçeveletmek için camcıya götüreceksen. Eğer kendin çerçeve alıp yapacaksan da puzzle tutkalı al ve bi karton gibi bi şeyin üstünde yap.

Daha önce 2000 parça yaptıysan genel yöntemleri biliyosundur ama bence görselden gitmek yerine parça şekillerinden gitmek daha kolay. Hangi parça şekilleri buraya uygun diye düşünüp hepsini hızlıca denemek daha kolay oluyor minicik parçalardan görseli tutturmaya göre.

nundu

dostkitabevi.com heye iyidir

lapaz

www.amazon.com.tr world map

lapaz

Umarım geç kalmamışımdır. Her markanın kendisine ait artıları ve eksileri vardır. Özellikle buna dikkat etmek lazım.

Educa: (-) Bütün parçaları birbirine uyduğu için bütüncül bir sahnede (örneğin gökyüzü) asla örerek devam edemezsiniz, ördüğünüzü zannettiğinizde de maalesef o parça oranın olmadığını geç fark edersiniz. (+) Görüntü kalitesi iyidir, tamamladığınızda canlı görünür.

Anatolian: (-) Eksik parça çıktığında takibi zor ancak (+) eksik parça çıkmaz genellikle. (-) Görüntü kalitesi meh, (+) parçalar uyumsuz olduğu için rahatça örersiniz.

Falcon: (-) Bulunması çok zor fakat (+++) parçalar kaymak gibi, tamamladığınızda kadife hissi verdiği gibi capcanlı size bakar.

Ravensburger: Bu markayı ancak puzzle yapmaya alışkın biri yapmalıdır çünkü tüm parçalar bulanıktır ancak birleştirdiğinizde ana görüntüye ulaşırsınız. O yüzden yıldırır ama gerçekten müthiş tatmin eder.

Clementoni: (---) Bunu alacağınıza Educa alın daha iyi ama tabii Educa almayın.

O yüzden ilk seçim marka, ikinci seçim görüntü.

Kedili veya "dağınık" evdeyseniz de mutlaka ama mutlaka halı alın. İnanılmaz işe yarıyor, puzzle yapmazsanız batak oynarsınız hahah :)

charbiel

@charbiel detaylı anlatımınız için çok teşekkür ederim geç kalmadınız merak etmeyin :) falcon'a bakayım bir, daha önce hiç duymamıştım. Clementoni ve ravensburger tecrübem var, ikisi de çok zorlamamıştı ama ravensburger yorumunuza tamamen katılıyorum. Falcon bulamazsam muhtemelen educa'ya kalacağım:( haber veririm çok teşekkür ederim tekrar :)

@stubborn inferno

Rica ederim :) Eskiden görselleri her markada bulabiliyorduk ama artık öyle değil belli ki... İyi keyifler.

Not: Puzzle yapıştırıcıları var ama yani boşuna masraf etmeyin, düz koli bandı >

charbiel

Charbiel bu arada çerçeveleme işini nasıl yapayım? Trendyolda puzzle çerçevesi diye aratınca düz çerçevelere absürt fiyatlar çıkıyor. Dandik şeyler sonuçta. Puzzlecıları kazıklamak için yapılmış bir şey gibi bu etiketlendirme ve fiyatlandırma. Başka nereden ne diyerek alabilirim?

@stubborn inferno

Halıya yaptık diyelim; düz 2 büyük karton alıyoruz kalıncana. Birini alta sürüyoruz (halının altına), diğerini üste kapak yapıyoruz. İster elle, ister klipslerde sabitledikten sonra flip flop yapıyoruz. Kartonu / halıyı çektikten sonra sağlam bir biçimde koli bandıyla geçiyoruz. Bu bitti :)

Şimdi 2 seçenek var.
1. Paspartu. Kırtasiyeden aldığınız, istediğiniz renk kartonlarla çerçeve yapıyoruz ve (isterseniz) puzzle yapıştırıcısı alıp görselin üzerinden ister parlak, ister mat geçiyoruz. (Puzzle yapıştırıcılarının parlak ve mat seçenekleri var)
2. Mahalledeki çerçeveciye gidip cam değil ama diğeri ve en ucuz çerceveyi seçerek hallediyoruz.

charbiel

Teşekkür ederim yönlendirmen için, bu konuda bayağı bilgesin gözümde şu an :)

@stubborn inferno
1

mobil görünümden çık