ozgecmisimdeki calisma surelerim yaklasik olarak soyle:

is 1 - 5 ay (devam)
is 2 - 1,5 yil
is 3 - 6 yil
is 4 - 2 yil

kisa sure once is degistirdim ama hic memnun degilim. her gun ayaklarim geri geri giderek ise geliyorum. ama yeniden is aramaya baslamaktan cekiniyorum cunku son 2 yilda 3.kez is degistirmis olucam. cok hakli gerekcelerim olsa da ve bunlari is gorusmesi asamasinda gormek mumkun olmasa da, is arama surecinde bu konu bir dezavantaj olarak onume cikacak. ama 2 sene daha burada calisayim desem de gunler haftalar gecmiyor. bu konuda ne dusunuyorsunuz? ozellikle ik'ci arkadaslarin gorusunu almak isterim. tesekkurler.

 

Bütün işlerin kısa süreli olsaydı sıkıntı olurdu ama bu haliyle sıkıntı olmaz bence, uyuşamamış olabilirsiniz. IKcı değilim

okumakserbestbegenmeksart

10 yilda 4 isyeri degisikligi bence cok degil.

sonsuz

ik'cı değilim.

sizinkilerden daha kısa süreli iş tecrübelerim var. iş görüşmelerinde doğal olarak soruluyor bu soru. ancak naçizane şunu anladım ki eğer görüşme yaptığınız yer sizin yetkinlikleriniz ile pozisyonu uyuşturabiliyorsa iş değiştirme sıklığını görmezden geliyorlar. zira linkedin'de firmaların ortalama çalışma sürelerine baktığımda da 2 senenin üstüne çıkan firma sayısı oldukça az.

bir de neden iş değiştirmek istediğinizi makul bir şekilde açıkladığınızda (ücret, çalışma ortamı, çalışılan proje, şirket imkanları vs.) anlayışla karşılıyorlar.

bir de iş görüşmelerinde "haldır haldır iş aramıyorum, ama güzel fırsatları da değerlendirmek istiyorum. sizin pozisyonu şu nedenle bir fırsat olarak görüyorum" gibisinden bir tavrın takınılması da yardımcı oluyor diye düşünüyorum.

estranged

ik cıyım.

daha ne olsun? :) iş değiştirme sıklığını gayet iyi, ayrıca geçerli bir nedeninizde varmış, görüşme yaparken neden ayrılmak istediğinizi anlatırsınız anlarlar, sorun olacağını düşünmüyorum.

benaslinda
1

mobil görünümden çık