arkadaşlar slm,

biliyorsunuz "şöyle hafif sakin yormayan iş" arayışım var, daha doğrusu niyetim var. ağırlıklı olarak akşam 6-7'den gece 2-3'e kadar ve hafta sonları çalışırım, o açıdan işte bardır kafedir öyle yerleri düşündüm.

yalnız ben halihazırda bağkurluyum, tek isteğim ekstra gelir elde etmek. sigorta yapmayıp daha fazla alma şansım var mı? işverenler genelde bu tip öğrenci işlerinde nasıl tavır takınıyor? yani "ulan iki ay sonra çıkcan zaten bi de senin sigortanla mı uğraşcaz" mı derler, "sigortasız adam çalıştırma riskine giremeyiz baboli" mi derler, "nasıl istiyosan öyle çalış çok tatlısın" mı derler vs?

 

sigortasız çalıştırıp aynı parayı verirler.

brakgn

Ben barda çalışıyorum da hafif bir iş derken :) özellikle senin gibi ekstra çalıştıracak yerlerde o iş hafif olmaz, sürekli ayaktasin, türlü türlü insanlar, 10 saat ve asgarinin biraz üstü maaş, yemek Allah ne verdiyse...

fakat

Sigortasızsın diye daha çok kazanacağını düşündüren, sigortasız çalıştıran işletmede hafif iş olduğunu düşündüren bu saflığını hep koru karşim. Umarım hayat seni bozmaz.

alice in potatoland

Hiç para bile vermeyebilirler. Kime şikayet edecen? cafecilerin çoğu barzo.

ferenc

dostlar ekşi'deki "şöyle hafif sakin yormayan film" başlığına ithaftı o yanlış anlamayın, türlü türlü insanla uğraşıp saatlerce ayakta durmak tabii ki kolay değil. tam aksine zaten işte düze çıkabilmek için çoğumuzun yapmak zorunda kaldığı bir "amelelik". ondan öyle dedim yani küçümsediğimden veya basit gördüğümden değil.

mark greg sputnik
1

mobil görünümden çık