Yurt dışında otobüs/otel ayırtır gibi ayırtıyorsunuz, ona göre yolculuk başlıyor. Tamamlanırsa para diğer tarafa geçiyor. Sorun çıkarsa da tekrar size geliyor. Tabi sistem bir miktar da komisyonunu alıyor.

Tr de bu şekilde bir sistem yok. Elden dönüyor her şey. Uygulama nasıl kazanıyor onu da anlamıyorum. Sanki adamların sosyal sorumluluk projesiyiz.

Hal böyle olunca arac sahibi gidicem diyor gitmiyor. yolcu, gelicem diyor gelmiyor. Sen de mal gibi ortada kalıyorsun sürücü de olsan yolcu da olsan.

Önden para istesen, hayırdır kardeşim sen dolandırıcı mısın derler.

Mesela bir ara haftasonu ankaraya gitmem gerekiyor ama acelem yok. Normalde otobüs/uçak kullanıcam ama yolcu çıkarsa yakıtı çıkarırım en azından kendi aracımla giderim diyorum.

Adam arıyor 3 kişi gelebilir miyiz diyor, kesin gelecek misiniz bakın ayırıcam yeri diyorum, evet diyor. Günün sabahı yola çıkıcaz, akşamdan mesaj atıyor gelemiyorum işim çıktı diye.

Ulan pez***** ben sana göre kendimi ayarlamışım plan yapmışım boş gideceksem ne anladım.

Veya yolcuyum, adanaya gitmem lazım. başka yerden bilet almıyorum blablacar buldum diye. adamla anlaşıyoruz. tam o gün geliyor ben gidemiycem diyor tüm yolcular mal gibi ortada kalıyor.

Bunun için bir taktik/çözüm öneriniz var mı?

 

Öyle olursa Uber oluyor, o da hala yasak sanıyorum.

salihdt

@ salihdt, ama ben bunu 10 yıldır kullanıyorum, bir yasak geldiğini de hatırlamıyorum uygulama hala aktif. şehirler arasını pek takmıyor olabilirler mi?

böyle uzun süredir varlığını sürdüren, elden de olsa kullanılmaya devam eden başka bir uygulama yok diye biliyorum.

ananiyimioguz

Üstteki yazarın bahsettiği gibi, Blablacar ödeme almaya başlarsa servis sağlayıcı olur. Bu servis de "Şehirler arası ulaşım" olacağı için de lisans alması, ona göre yönetmeliklere tabi olması ve bir sürü sorumluluk alması demek. Halbuki Uber ya da diğer tüm aracı kurumların savaşını verdikleri model "Ben hizmet sağlamıyorum, belli bir hizmete ihtiyaç duyan insanlarla o hizmeti sağlamak isteyenleri buluşturup komisyon alıyorum" modeli. O da bizde yok. O konuda şehir içi, şehir dışı konusunda çok fark olacağını sanmıyorum.

salihdt
1

mobil görünümden çık