şehir istanbul. daha önce lastik almadım. aracımdaki lastikler 7 senelik yaz lastikleri. değiştirmek istiyorum. istanbul için kışın yaz lastiği almamda bir sorun olur mu? yoksa en iyisi 4 mevsim lastik mi almalıyım?

ve marka önerir misiniz?

205/55/r16

 

michelin/continental/pirelli/goodyear kar yağmıyorsa kış lastiğine gerek yok.

mikahakkinen

daha önceki duyuru cevabımdan kopyalayım,
yeni lastik değiştirdim, istanbul için kar yağmadığı ve sıfırın altına düşmediğin sürece kışın yaz lastiği kullanabilirsin dedi usta tabi kısa mesafe kullanıyorum ben uzun yol için hiç sormadım.
4 mevsim kullanıyordum öncesinde ısrar etmeme rağmen yaz lastiği al dedi usta.
continental premiumcontact 6 195/65 r15 için 10k aldım temmuzda

eja

Bu sorunun arkasında, araca olan ithiyacınızı, toplu taşıma ile kompanse etme yüzdeniz önemli yer tutuyor bence.

dolantindr

her gün 35 km işe gidiş geliş için kullanırım. pek toplu taşımayla işim olmuyor. onun harici yılda 2-3 defa mersine gidip gelirim. istanbul-mersin 1000km.

birmilyonunvarmi

Ben sariyer zekeriyakoyde oturup, umraniyeye ise gittim 4 yil boyunca. Her yil sezonuna gore lastik taktik, yazlik kislik. Oturdugunuz yere, yapacaginiz yola gore cok degisir. Kar lastigi olmasa cikamazdim evden benim yasadigim yerde, ama sislide yerde birsey olmadigi oluyordu ben o durumdayken bazen.

quaker

4 mevsim lastik isim aldatmacasından ibaret. eğer kışın mersine gitmiyorsanız istanbula yılda max 1 hafta kar buz oluyor bu zamanda kontak açmam diyorsanız bence kış lastiğine gerek yok. ama ocak gibi mersine gidecekseniz bir kere iç anadoludan geçecekseniz ve akşama kalırsanız orada her yer don keser ve yaz lastiği ile kayarsınız.

belkider

kış lastiğinin kar veya buzla alakası yok onu bilin öyle karar verin. lastikleri yaz-kış olarak ayıran şey temelde hamur yapısının sıcaklık değişimine nasıl tepki verdiğidir. yaz lastiği hamuru kış lastiği hamuruna göre daha az tutunma direncine sahiptir. hava sıcaklığı 7-8 derece altına indiğinde lastik hamuru sertleşir ve bu direnç daha da azalır. dolayısıyla düşük sıcaklıkta yaz lastiklerinin (ıslak kuru zemin fark etmeksizin) frenleme mesafesi normalin çok üzerine çıkar.

dört mevsim lastik bambaşka konu, tamamen satış politikası. ne yazın ne kışın tam performans veren, "hepsinden biraz biraz" bir lastik türü.

lastikler aracın yerle temas eden tek parçası, sürüş güvenliğinin en önemli bileşenlerinden. hele ki istanbul gibi orman kanunlarının geçerli olduğu trafiklerde. şahsi fikrim yazın yaz lastiği, kışın kış lastiği kullanmanız. ben de istanbul'da yaşıyorum, her mevsim lastikleri değiştirip çıkanları lastik oteline veriyorum. (yıllık 400 tl gibi makul bir ücreti var.) böylece hem lastikler sadece mevsiminde kullanıldığı için daha uzun ömürlü oluyor hem de güvenliği şansa bırakmamış oluyorum. herkese de bunu tavsiye ediyorum.

robin crusoe

www.adac.de

Mistyimage
1

mobil görünümden çık