Eskiden beri balık (klasik japon) bakıyoruz evde. Ailemle yaşarken Ikeadan kocaman bir yuvarlak kap almıştım, icine taslar, düzenli temizlik vb. Ben evden ayrıldiktan sonra 2-3 senede bir baliklardan biri ölüyor, yanına yenisi eklenerek bakmaya devam ediyorlar 2 tane olacak şekilde. Kardeşim gerizekalı bir embesil olduğu için bencilliginden inatla öldukce balık almaya devam ediyor. Suyunu bir haftada değişiyor vb, ve 2 litre bile su almayan bir kaba koymuş. Şu an tek balık var ve yani hayvan resmen eziyet çekiyor o bir karış pis suyun içinde. Tekrar alma, olanı da ya pet shopa rica et alsınlar ya da içinde balık olan süs havuzlarina bırak dedim. Yok illa tekrar balık alacakmış. Anneme diyorum dinlemiyor. Bana küçük alanda bakılan balıkların psikolojik olarak kötü etkilendiği ile ilgili Türkçe kaynaklar bulabilir misiniz? Ben kendi evime ciktiktan sonra da balık bakmak istedim, ama doğru duzgun filtreli bir akvaryum dışında hayvanlara eziyet olacağına dair İngilizce bir sürü şey okudum. Yabancı maynak çok ama Türkçe bulamıyorum.




 

Bir canlının küçücük bir ortamda yaşamak istemeyeceğini bilmek için kaynağa niye gerek duyuyorsun ki?

Hangi canlı doğal ortamı dışında yaşamak ister, küçücük bir ortamda yaşamaktan mutlu olur.

Suç işleyen insana 'ceza' olarak verilen bir şey bu.

Sözde hayvanseverlerin eve hapsettiği köpeklere 'Hadi dışarı çıkalım.' dendiğinde sevinçten nasıl manyak hale geldiğinin videosunu falan seyretmedin mi hiç?

Kaynağa ne gerek var?

Mirket

Lütfen hayvan satın almayın, hayvan canlı bir varlık ve parayla alınıp satılamaz.
Küçücük bir kabın içerisine hapsedip, o şekilde yaşamaya zorlanamaz. İnsan güçlü bir tür ve gücünü diğer türlere karşı acımasızca kullanıyor. Lütfen aileni bir şekilde ikna et.

Akvaryumda da olmaz.Her şekilde eziyet o hayvana.

rock n roll

Kardeşiniz bilinçsizden öte sadist gibi. Eğer doğru şekilde davranmayacaksa hayvan almasına mani olun, mani olamıyorsanız psikolojik destek şart çünkü normal değil! İnsanlar hayvanı ölünce üzüntüden ya bi daha ölürse diye sahiplenemiyor. Bu arada türkçe birçok bilgi var fanusta ya da küçük alanda balık beslenmez diye, daha neye ikna olmanız gerekiyor bilmiyorum, yaşayarak görmüşsünüz.

mslny

Ben Türkçe konuşmuyorum galiba, bazen burası beni çıldırtıyor.

Ben balık bakmıyorum diyorum, annem ve kardeşim ısrar ediyor, onları kendi başıma ikna edemiyorum. Belki popüler sitelerden birkaç yazı okurlar beni dinlemeseler de vazgeçerler diye düşünüyorum.

sanguine

Soru sahibi diyor ki "ben balık bakmayı bıraktım ama annemle kardeşimi ikna edemiyorum, bana kaynak verin." Cevaplar diyor ki "Öyle balık bakılmaz, bakmayın."
tenor.com

Şu haberi belki ciddiye alırlar, haber ajansı, profesör konuşmuş falan. www.dha.com.tr
evrimagaci.org

kobuzchu kiz

@kobuzchu kiz

'Köyün bu kadar görünür olduğu yerde kılavuz ne yapsın.' dedik biz de.

Anlamama yok, anlamlandıramama var.

Gerçi soru sahibinin diğer cevaplara isyan edip de ikna edici bulduğu tek cevabı bir daha okuyunca, alakalara anlam aramaya gerek kalmadı.

Mirket

yani şimdi birde diğer taraftan bakalım, siz ne kadar bakmayın dedikçe bakacaklar, madem öyle balık bakma kitapları, siteleri falan var onlara yönlendirin, su filtresi, vs. gibi otomasyonlar da kursun bari, komple akvaryumcu olsun.

anlıyorum sizin dediğinizi, ama iş inada biniyor karşı tarafta. madem inat ediyor, bari düzgün yap hobin olsun modunda ona yığın verin, altında uya ezilir vazgeçer yada sever devam eder.

selam
1

mobil görünümden çık