Sizi rahatsız eder mi?

Çocukla ilgili durumlardan bağımsız soruyorum.

Daha da özelleştirirsek şöyle: arada çocuk da var ve yaklaşık 15 yıllık evlilermiş. 2022 başında boşanıyorlar. Ayrıldıktan sonra erkeğin birçok sevgilisi oluyor ve kadın ise tek biriyle beraber (eski eşin birkaç ay birlikte çalıştığı bir iş arkadaşı). Bu süreçte orta karar bir samimiyet içerisindeler ve genelde sadece çocuk için görüşüyorlar. Aralarında bir problem de yok ama yani konuşurken gayet samimiler.

İki yılın sonunda kadın sevgilisiyle ayrılınca eski eş olan adamla anında tekrar takipleşilmeye başlanıyor. O zamana kadar erkek hep bir tık mesafeli. Birbirlerini gün içinde dört beş kez arayıp sohbet ediyor ve gülüşüyorlar. Kadın ona tatil fotosu gönderiyor, yeni aldığı şortu çekip atıyor ve yaptığım spor işe yaramış mı diye soruyor, gezdiği yerleri anlatıyor vs. Aramalar ve mesajlar daha çok kadından geliyor ama erkeğin de bir şikayeti yok yani canına minnet havasında.

Kadın adamın bütün tweetlerinin altına ''Ben iyi tanıyorum bu beyefendiyi. Evet evet aynen öyle yapar, evet dediği gibi çok sever böyle yapmayı, ya evet en sevdiği yerdir orası doğru. Aaa biz de gitmiştik daha önce değil mi? Altı yıl önce orada yemek mi yemiştik ne? Kızımızın şu konuda ödevi varmış, bir fikir düşün bakalım :)))'' vb. cümleler yazıyor. Adam da tamam, gülücük, haklısın yazıyor. Adamın her Instagram fotosunun altında kadından öpücük, alev emojisi filan da var.

Öte yandan kadın adamla birlikte olmak istiyor gibi de değil. Her gün çok geniş arkadaş gruplarıyla gecelerde eğleniyor, yiyip içiyor, erkeklerle bardaki samimi danslarını hikaye olarak paylaşıyor. Arada ''Yunan heykeli yoga hocamla dersteyiz'' veya ''Hot mama ama hala bekar'' yazıyor gibi gibi.

Adamın sevgilisi kadını uzaktan daha önceden tanıyor ama kadın o zamanlar hiç böyle eylemlerin insanı olmayan, evden işe, sessiz sakin bir kadın. En sonunda sevgili insanı elbette bu yakınlıktan rahatsız oluyor. Erkeğin cevabı ise ''Arada çocuk var. Tabii çok yakın olup sürekli görüşeceğiz. Çocuğunu düşünen tüm boşanmış çiftler bunu yapıyor''.

İşin ilginci normalde fazlasıyla sinirli ve sert olan adam bir de nedense bu eski eşle tekrar aşırı yakından iletişim kurulmaya başlanınca pamuk gibi sakin ve çok sevecen bir adama dönüşmüş :)

Sizce normal mi bu kadar yakın olmak? Kimse boşanan çiftler sürekli kavga etmeli, birbirinden hoşlanmamalı, çocuk da olumsuz etkilensin demiyor ama kanka moduna geçmeye de gerek var mı bilemiyorum.

Kadın bu teşne adamın ilgisini yakın çemberde tutmak istiyor gibi değil mi? Adam da öyle niyet anlamayacak saf veya çok iyi niyetli biri değil, kurnaz ve kafası iyi çalışan cinsten. E doğal olarak hepsine izin vermesinden onun da gönlü olduğunu anlayabiliriz sanırım?

Bire bir gerçek bir hikayeye dayanan ve biz de üzerine düşünelim diye açtığım bir soru :)

 

Boşanan insanların tekrar bir araya gelmeleri sıradışı bir durum değil, 15 yıllık evlilik yaşayan insanların, sonraki maceraları sonrası o konfora çekilmelerini anlayabilirim.

Boşanma sebebi de çok kritik bişi değilse normal görürüm.

Bruce

hot mama detayına gerek var mıydı gerçekten

lambırcek

"Adamın her Instagram fotosunun altında kadından öpücük, alev emojisi filan da var."

bu ne? Başka argümana gerek yok bence. İkinciye evlenip rahatlasınlar, evlendikleri gün boşanma duruşma tarihini de belirlesinler ama. arada kalan bayan da kendi önüne baksın lütfen.

adivar

''hot mama ama hala bekar''

hangi mekanlara takılıyor bende gideyim :) şaka şaka.

nip-tuck dizisi gibi hikaye valla. adamın yeni sevgilisine üzüldüm. paçayı kurtarsın o adamdan.

yurtsuz john

Sen zaten sorunun cevabını kendin yazmışsın. Her zaman derim boşanmış insandan hayır gelmez diye.

Yourcousinmarvinberry

15 yıl evli kalmış, muhtemelen öncesinde de uzunca süre birlikte olmuş iki insandan bahsediyoruz. Bunca yaşanmışlıktan sonra, hele kavga dövüş saygısızlık şiddet aldatma gibi durumlar olmadan boşanma gerçekleşmişse, elbette arkadaş kalmaları ve iletişimde olmaları çok normal.

Lakin kadının görüşme ya da iletişim kurma sıklığından ziyade, sohbetinin içeriği sağlıksız, özellikle kendisi ve veya karşı taraf bir ilişki içerisindeyse. Rutininden sıklıkla bahsetmek, vücudu yahut kıyafetleri hakkında onay ya da beğeni görmeyi istemek, sosyal medyasını domine etmek ve diğer insanlara da "ben hala buradayım" gibi bir mesaj vermeye çalışmak nereden baksanız yanlış ve sağlıksız tutumlar. Bunu adama dönmek istiyor diye yorumlayabilir miyiz bilemem. Daha olası cevap, çok alıştığı bir insanın hala hayatında olduğunu hissetmek ve bu bağı tamamen kaybetmemek için beceriksizce çabalıyor olması. Çünkü adamla senelerdir sevgili ve karı koca ilişkisi sürdürmüş, belli ki boşanmış arkadaşlar olmanın ne demek olduğunu ve sınırlarını bilmiyor. Boşanmanın üzerinden 2 seneden fazla zaman geçmiş olmasını düşünürsek de, belki de bilmeye hazır değil ve bilmek istemiyor.

Adamın da benzer şeyden, daha az yoğunlukta mustarip olduğunu düşündüm. Hayatına devam etmek konusunda daha başarılı, kadının yaklaşımını kadına sergilemiyor, sadece kadını eyliyor ve bundan mutlu oluyor gibi görünüyor. Ki bunda sorun olmak zorunda değil fakat adamın sevgilisi huzursuz hissetmekte sonuna kadar haklı. Çünkü sağlıklı bir ilişki değil bu eski eşlerin ilişkisi. "Yok biz böyle iyiyiz" kafasındalarsa yeniden bir araya gelip yine kendilerini duruşmada bulabilirler ya da sonsuza kadar mutlu olurlar bilemiyorum. Ya da en azından, aralarındaki bu sınır tanımayan ilişkiye tamam olacak partnerler bulmalılar. İki türlü de adamın sevgilisine yapılan bir ayıp var. Bence önce o çözülmeli.

@stubborn inferno

Bruce +
ilaveten; niyetleri ya da duyguları nedir ne değildir bilinmez ama üçüncü taraf için çok yorucu olduğu kesin. Ben bu ilişkideki herhangi cinsiyetin partneri olsaydım çekemezdim. Ben de eski sevgililerimle arkadaş kalabilen biriyim partnerim de kalabilir ama ölçüsü var bunun ve her fotonun altına öpücük alev atmakla günde 5 kez sohbet etmek bu ölçüye uymuyor bence. Günde 5 kez eski eşle konuşuyorsa yenisiyle ne ara ilgileniyor?

Kediyi üzdün

adamın sevgilisi resmen third wheel olmuş.

"Birbirlerini gün içinde dört beş kez arayıp sohbet ediyor ve gülüşüyorlar."

ne konuşabilirsin ki bu kadar sık arayınca? çocuk demeyin on küsür yaşında çocuk her saniye bir şey mi yapıyor??

abla boşanınca yoga moga derken hot mama olmuş, eski kocişini geri istiyor. sen aradan çekil. ayy rezillik resmen cringeden öldüm burada.

titanyum22

bu konularda geniş bir insanımdır. hatta başlığa bakınca kim neye takılmış yine falan dedim. ama okuyunca bana bile fazla geldi. aradan çekilmek iyi bir fikir olabilir.

sibertenik

arada tek cocuk degil, iki cocuk olan, cocuklari daha kucuk yasta olan ve dostane ayrilan cok erkek tanidim (arkadas olarak) hic boyle bir sey gormedim - yurtdisindayim -. asiri genis bir insanimdir, bana bile fazla geldi +1

zaten cocugun ihtiyaclari icin konusmuyorlar, bariz flortlesme var iki taraf acisindan da. kadin kendini kandirmasin, ben konusmak istemedigi halde ve diger iliskisinden halihazirda emin olan ama diger kadini bu kadar eyleyen hic erkek tanimadim. erkekler sinir cizmekte kadinlardan cok netler.

kassiopeia

Açık ilişkiye geçmiş onlar.
Birbirlerine de anlatıyorlardır yaptıklarını, ettiklerini.

Mirket

Kadın boşanınca 15 sene önceki talebi piyasadan göremediğini farketmiş ve aranma durumuna girmiş. Adam ve kadın birbirlerine dönerlerse aynı hatayı tekrar yapmış olacaklar.

Acınması gereken kişi: Kadının yeni sevgilisi. Kendine saygısını kaybetmek ve ilişkiyi bitirmek arasında tercih yapmalı.

twelfth

burada sizin rolunuz ne??

nuisance2
1

mobil görünümden çık