daha önce de bahsetmiştim ev sahibimiz yabancı, sözleşmesiz kalıyoruz vs. detaya girmeyeceğim ama muhtemelen çok kısa sürede buraya gelmesi gerekecek, biz de çıkacağız. şu an kaldığımız ev eşyalı, 3+1 ama bir odası kilitli, üç kişiyiz, ortak alan yok, herkesin kendi odası var, kira olarak 22 bin 500'de anlaşmıştık eylülden itibaren.

direkt bir altımızdaki dairenin kirası 18 bin ama ev boş. işin komik yanı daha yeni yabancı bi arkadaş geldi. aracımız yok. spotçudan ev dizmeye kalksak dünya para. işte verilik ilanları vs oluyor ama onlar da dediğim gibi araçsızlıktan dolayı sıkıntı olacak.

şu an incesu caddesi üzerindeyiz, hepimizin işi gücü farklı yerlerde ama hem muhit olarak hem de toplu taşımaya yakın olduğu için memnunuz.

emlakçıya verecek param yok, olsa hiç derdim değil ama şu an altından kalkamayız. şu durumda sizce ne yapmamız en mantıklısı olur? sahibinden satılıklara baksam benzer lokasyon ve konfor düzeyinde güzel bi şeyler çıkar mı ankara'da? yoksa fantezi aramayıp alt kata mı insek?

şu anki iki arkadaş da benden sonra geldi, o yüzden bi nevi evin başı benim, sorumluluk da hissediyorum. canım çok sıkıldı.

 

Alt kata inin, ekstra bir oda doğacak kilitli odayı hesaba katarsanız. Oraya birini daha bulun. Artan parayla ev dizin yavaş yavaş.

playing star again

abi onu istemem açıkçası ya. birincisi eşyasız eve arkadaş bulmak daha zor. ikincisi şimdi mecburiyetten kimse sesini çıkarmıyor, en başta ben burdaydım o yüzden hangar gibi salonu kendime aldım ama şimdi oraya geçince çocuklar haklı olarak "niye büyük odayı sen alıyon?" diyebilirler. henüz ortada olmayan bir ev arkadaşına eşya finansmanı için güvenemem açıkçası ama teşekkür ederim öneri için

mark greg sputnik

alt kata inmenizle başka bir eve taşınmanın bir farkı yok şu aşamada sizin için eşyanız olmadığı için. evdeki 3 kişiyle anlaşabiliyorsanız, civar yerlerde eşyalı kiralık bir ev bakıp oraya geçin hep beraber.

büyük oda muhabbeti için de toplam kirayı, odaların metrekaresine oranlayıp ona göre bölüşüm yapın.

diğerlerine mahçup olacağınız bir durum yok, ev sizin değil ve sizin dışınızda bir durum gelişmiş. erkenden anlatın onlara da durumu.

brkylmz
1

mobil görünümden çık