Göz iltihabı geçirdim. Bakteri kaynaklı dediler. Evi komple temizlemek istiyorum. Nasıl bir malzeme kullanmalıyım?




 

Geçmiş olsun. Havlular, nevresim takımları (özellikle yastık kılıfları), son zamanlarda giydiğiniz kıyafetleri yıkayıp ütüleseniz yeter aslında. Bir de kapı kollarını dezenfektanlı bir bez ile iyice silersiniz tamamdır.

Göz iltihabı da çeşit çeşit konjonktivit, üveit, keratit, blefarit bunların hepsi apayrı göz iltihabı. siz acaba nasıl bişi geçirdiniz doktor mu detaylı temizlik önerdi?

kullanicadi

konjonktivit. 1 haftadır geçmedi.

ferenc

Hekim daha iyi bilir ama ben bakteriyel olanlar nispeten daha hızlı geçer, en azından antibiyotikli damla başlar başlamaz geriler diye biliyorum.

Adenoviral konjonktivit çok uzun sürüyor yaşadım onu da iki hafta sürdü. Baya gözümün beyazı kıpkırmzıydı. Sizi kontrole çağırmıştır bir daha danışın gerekirse ilaç değiştirsin

kullanicadi

Dezenfekte etmek için limon kolonyası kullanabilirsiniz. Kiloluk (hesaplı) olanları Migros'ta filan var. Spreye koyun, su yerine katıksız kolonya ile temizleyin. Sabuna filan gerek kalmaz. Kokusu hoşunuza gitmiyorsa... en fazla 2 gün kalır.

alfired

Bir yeri bakterilerden arındırmak, tamamen bakterisiz ortamda yaşamak sanıldığı gibi sağlıklı bir şey değildir.

Ne kadar çok bakteriyle muhatap olursak o kadar bağışık oluruz.

Ortamdan kimse etkilenmeyip sadece siz hasta oluyorsanız sizin bağışıklığınızda bir sorun var demektir. Ona çözüm arayın.

Ortam ve kendiniz için standart hijyen kurallarına uymanız yeterli.

Ayrıca gözünüze dokunmayın. Oğuşturmayın.

Mirket

Ortamı antibakteriyel hale getirmek mümkün de değil bu arada. Bir kere yaptım bakteriler gitti, bir daha gelmez diye bir şey yok çünkü.

Bu yüzden doktorlar bu durumlarda her zaman ellerimizi düzenli aralıklarla sabunla yıkamayı, ellerimizi gözümüze, ağzımıza ve burnumuza götürmemeyi tembihler çünkü mikropların vücuda giriş yollarından en popülerleri buralardır.

Siz normal temizliğinizi yapın, ellerinizi makul aralıklarla sabunlayın ve yüzünüzde bir yerlere sürmeyin yeterli.

inawen
1

mobil görünümden çık