Evde çamaşırlar çok zor kuruyor ve bu yüzden askıda kaldıkça kokmaya başlıyor.
Çözüm olarak çamaşırların asılı olduğu odaya ısıtıcı koyuyorum ama yine kokuyor. BU sefer de hızlı kurumasına rağmen odada çok nem biriktiği için kokuyor sanırım.
Benzeri durum yaşayan ve bir çözüm önerisi olan var mıdır?


 

Acaba askıda kaldıkça mı kokuyor, yoksa çamaşır makinesinden çıkınca normalde de kokuyor mu? Çamaşır makinesinin temizlenme zamanı gelmiş olabilir.

"Çamaşır makinesi kokusu nasıl gider? Bunun için öncelikle boş bir çalıştırma programı seçerek sıcak su kullanmanız gerekir. Ardından 1-2 bardak beyaz sirke veya limon suyu ekleyerek çamaşır makinesi içinde biriken kireç, deterjan kalıntılarının ve kötü kokuların giderilmesini sağlayabilirsiniz."

Belki size gerekli olan budur? Çamaşır temizleyiciler de bir çözüm olabilir.
www.amazon.com.tr

--
Bu arada ben çamaşırların kurumasının hızlanması için önünde vantilatör açıyorum bazen. Sonra da ütüleyip çıkıyorum. Kurutucu almak en iyi çözüm sanırım.

la traviata

Yaşadığınız yerde nem oranı yüksek ve su çok sert/kireçli ise maalesef bu yaşanabiliyor. Bütçenize göre ucuzdan pahalıya nem alıcı kutu, nem alma cihazı veya kesin çözüm olarak çamaşır kurutma makinesi alarak sorunu çözebilirsiniz.

zaman ilac degil insanlar unutkan

mümkün mertebe cam açıp cereyan sağlarsanız nemi daha rahat dağıtırsınız. bir de makine bittikten sonra sadece sıkma kurutma bir kez daha çalıştırın.

awlmi

çamaşırları yüksek ısıda ve fazla sabun koyarak yıka

yurtsuz john

İmkanınız balkonunuz olmayabilir. Ama ev içinde çamaşır kurtulmaz. Odanın havası ıslak çamaşırla neme doydugu zaman koku ardından küf ve rutubet başlar. Bu da sizin saglıgınız açısından oldukça riskli. Balkonda kurutamıyorsanız bari pencereleri komple açıp pencere önüne koyun ve rutubet nem dışarı çıksın

limonlu eksi

Seninle aynı sorundan muzdariptim geç kuruyorlardı kurutucu alarak kurtuldum.

Niye daha önce almamışım dedim

kullanicadi

3 ayda bir makine temizleyici kullanın +1

Sirkeyi önermem, Makinenin lastik aksamına zarar verebilir.

Koku sinmiş çamaşırınız varsa kokusunu diğer çamaşırlara aktarır. Onları yıkamadan bir gece önce gece boyunca deterjanlı suda bekletin.

Kuruturken vantilatör ve hava cereyanı sağlamak iyi fikir.

Mirket

Çamaşır kurutucu maliyetli de eğer boşta duran bir oda varsa hava soğuk olsa da çamaşırları asınca camları açın içeride esinti yapsın

Kışn ev içinde çamaşır kurutmak uzun sürüyor çamaşır işini de plana oturtun haftasonu kullanacağınız şeyleri pazartesi salı yıkayıp asmış olun, yazdaki gibi bugün yıkarım yarına kurur giyerim günleri bitti

Çamaşırları askıya astıktan bir gün sonra iç tarafa gelen kısımları ters çevirip tekrar asın iki tarafı da iyi hava alsın

grimavi

Valla evde yaşlı yatalak birey varsa ve çok sık üst değiştirilmesi gerekiyorsa kurutma makinesi almak kurtuluş gibi. İnanılmaz kolaylık insan çok rahatlıyor ve mis gibi kokuyor çıkınca. Almak maliyetli veya yer yok ise pencereyi açıp kurutma telini önüne konumlandırmak bir fayda eder.

aslagülümseyenbirkediyegüvenme

çamaşır kurutma makinesi alma imkanı yoksa eve şu cihazlardan almanız lazım.
tr.trotec.com

nuisance2

çamaşr kurutma makiesine alsana müdür

sizofren06

çamaşır kurutma makinası lazım size.

inheritance

kurutucu makinesi çözer bu işi.

mikahakkinen

Çamaşır kurutma makinesi iyi olur

Suyu toplayan haznesi oluyor o nedenle istediğiniz odaya koyabilirsiniz. Hele evde evcil hayvan varsa o kadar güzel tüy topluyor hayran kalırsınız. Çamaşır temizliğinin yarısını kurutma makinesi yapıyor gibi geliyor.

master of ceremonies

trabzonsa normal. benim çeyizlik yün yorganlar yeşil küfler bağlamaya başlamıştı. sizi konya ovasına alalım.

geveze yazar

nem alma cihazlari camasir kurutma isini beklenenden daha iyi yapiyor. gece asip sabaha kuru aliyorsunuz evin icinde. ayrica evin icinde baska nem problemi varsa buna da faydali olur. ben kullaniyorum ve nerede sorun varsa oraya tasiyip hallediyorum sorunu.

kurutma makinesi tabii yeriniz ve butceniz varsa guzel bi sey. hic kurutma makinem olmadi ama olsa hayir demezdim. asma derdi yok, bir de evin icinde kurutuyorsan yer kaplamasi vs...

supergirl
1

mobil görünümden çık