yav eskiden direkt alip harciyorduk. simdi yok makas farki yok komisyon yok vergi bir suru dalavere var. minimum zarar ve eforla nasil hallediriz bu isi? her ay ugrasmak, dusunmek istemiyorum.

lokasyon: istanbul avrupa yakasi.


 

Sürekli düşünmek istemiyorsan maaşın yattığı gün TL ye çevirirsin eskisi gibi olur biter.

cek

Maasi Turk Lirasi oldugu icin benzer hislere sahip olanlar da var. Neyse yapilacak sey basit, zarar icin herhangi bir T zamaninda, mevcut maasinizin yattigi bankada Euro kaca bozuluyor bakacaksiniz. Sonrasinda yakinlardaki kuyumcuya fiyat sorabilirsiniz. Hatta mumkunse kapali carsidan da telefonla anlik fiyat alirsiniz. Eger bankanin verdigi kur orani normalse, nakit tasimaya degmeyecekse, bankadan direk bozdurursunuz.

Euro/TL kurunun bir ay icinde ne yonde olacagini kimse bilemez. Efor harcamak istemiyorsaniz yukaridaki gibi olabilir. Ancak yukselme beklentisi varsa mesela ihtiyac kadar bozdurup, ihtiyac oldukca yeniden bozdurulabilir.

mbond

yani boyle bir problemin varsa zarari kabul edeceksin diyosun mantikli:)

buenosdias

işlemini döviz bürosunda bozdurmak istediğin kadarını bozdurup geri kalanını banka doviz hesabına atmak.Komisyon şu bu düşünmek istemeyen herkes bunu yapıyor yav sen bu kadar basit bir şeyi neden yapamıyorsun anlayamadım

smokee

Maaşı alır almaz tümünü çekip,
Bir döviz bürosunda tamamını bozdurup,
Tamamını bankaya yatırıp para piyasası fonu alıp,
tüm harcamaları kredi kartı ile yapıp,
Son ödeme tarihinden birkaç gün önce borç kadar para piyasası fonu bozdurup borcu kapatmak

Şu an için en mantıklı çözüm olur.

Benim kredi kartım var deyip ipinin ucunun hesabını tutamayanlara önerilmez.

Mirket
1

mobil görünümden çık