iyi günler,

24 ayar toplam 200 gram altınım olsa bunu bozdurmak için kuyumcu kuyumcu gezeyim mi yoksa hepsini arayıp sorayım mı? arayınca "dükkana gelin konuşalım" diyecekler muhtemelen.

mesela bugün internetten baktım kuyumcular gramı 3020'den alıp 3055'ten satıyor. mesela 200 gram için ne istemek mantıklı? 3030 mu? 3040 mı?

çok tecrübesizim bu altın konusunda.

 

yapılır tabi ki. 3-5 yerden fiyat almadan satmayın zaten. imkan varsa kapalı çarşı'ya gidin.

brkylmz

kapalıçarşı dışındaki tüm alternatifler zarar ettirir. Kapalıçarşı içinde de birkaç yere muhakkak sorun. Benim tavsiyem nuruosmaniyede hakan altın. Gittiğinizde kuyruktan anlayacaksınız zaten nasıl bir yer olduğunu

administ

Kuyumcunun cebenden para çıkacağından ve ber anda yüklü miktar nakit herkeste bulunmayabileceğinden çark edip fiyat düşürürler. Zamanında eşimin başına gelmiş. Atıyorum, 100'den alırım diyen kuyumcu, 20 tane tam bozduracağını öğrenince o kadar nakdim yok diye kıvırıp 95 olur diye yokuş yapmış. 2-3 dükkan gezince zaten hemen hepsinin haberi olmuş (Olay Anadoluda geçiyor). Yani elinizi açık ederseniz zarar edebilirsiniz. Belki 3'er 5'er satmayı deneyebilirsiniz.

abbabaabbaababbabaababbaabbabaab

@abba'nın dediği küçük yerlerde olur. istanbul'da ankara'da falan 200gr olduğunu söyleyince o zaten direkt normalden fazla fiyat verir. 3020 ise tabela 3025 falan önerir 3030 olursa gayet iyi bence. muhakkak üç dört dükkana sormakta fayda var. bu arada şu dakika itibari ile 3020 gayet iyi o fiyata bile verilir :)

eisberg
1

mobil görünümden çık