Kapalı park yerinde üst katta bir boru patlamış, betondan süzülerek inen su arabanın birkaç yerine akmış. Beton suyu nasıl bir kimyasal içeriyorsa akıntı yaptığı yerler lekeli ve normal yıkamayla çıkmıyor. Köpürte köpürte de yıkattırdım, bir işe yaramadı.

Şimdi sorulan şunlar

Daha önce başına gelmiş olan varsa, basit bir çözümü var mı?
Pasta cila olayı çözer mi?
Bu pasta cila denen olay boyaya zarar veren, arabanın değerini düşüren bir şey midir?
Yol kenarı yıkamacılarda bile pasta cila atılır yazıyor. Bu işi herkes yapabiliyor mu, işçiliğindeki kalite önemli mi?
Önemliyse nereye götüreyim.
Bu herifler kredi kartı kabul etmezler diye yanıma kaç tane 200 lira alayım?

 

foto olsaydı iyi olurdu. akan kimyasalı da bilmek doğru müdahale için iyi olurdu yine. pasta denen şeyi zımpara gibi düşünebilirsiniz. mikron seviyesinde boyayı aşındırarak üst katmandaki leke/çizik/vb izleri aşındırıyor. atıyorum boya 10 mikron ise siz üstten 3 mikronunu kazıyorsunuz teknik olarak. sonrasında da boyayı korumak için üstüne cila (vernik gibi) sürülüyor.

öyle aman aman zor bir uygulama değil ama uyulması gereken kurallar var ve doğru kimyasal/doğru aparat kullanmak gerekiyor. eline polisaj makinesini alan "pasta atılır" yazıyor. Youtube'da doğru uygulama örnekleri bulabilirsiniz (İngilizce arama yapın).

özetle bilindik bir yere yaptırmakta fayda var.

orient blue

pasta boyayı incelten bir şey, cila boyayı partlatan kimyasal. bu işten anlamayan merdiven altı yerlere gitmeyin. Meguiars, sonax gibi işi düzgün yapan yerlere gidin. kredi kartı geçer.

mikahakkinen
1

mobil görünümden çık