Selam dostlar,

Diyabete yatkın bir birey olarak yediğime içtiğime dikkat ediyorum bir süredir. Kan şekerini dengelediği, tok tuttuğu ve yağ yakımına yardımcı olduğu için tarçınlı limonlu su olayını deniyorum bir haftadır falan. Tarçını seven ve kendisiyle hazırladığım suya da alışan bir birey olarak da bence içmeye devam edebilirim çünkü midem inanılmaz rahatladı iştahım normaldekinden de dengeli hale geldi.

Ama kaynaklar farklı farkı şeyler diyor. Birisi her gün iç bir şey olmaz diyor, birisi 15 gün iç sonra ara ver yoksa zarar vermeye başlar diyor. Biri limonla birlikte tüket diyor, biri de tam tersini öneriyor. Allah adı verdim şu mis gibi nimetin doğru ve bana zarar vermeyecek kullanım şekli ve sıklığı nedir biriniz anlatın, teşekkürler

 

Hocam tarçının ve limonlu suyun kan şekerinin dengelemesinde tok tutmada ya da yağ yakımına yardımcı olmada herhangi bir etkisi yok, bunların hepsi hurafe, bir ara aç karnına elma sirkesi içiriyorlardı ama sirkenin asiti diş minesini dökmeye başlayınca ondan vazgeçtiler galiba.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Hadi ya? Çünkü açlık şekerim de tokluk şekerim de bir haftadır hiç olmadığı kadar düzenli, her gün ölçtüm test etmek için, ve beslenmemdeki tek değişiklik bu tarçın olayı oldu

@stubborn inferno

Hocam kan şekerinin yüksekliği ya da düşüklüğü kronik olarak farklı bir takım medikal problemler nedeniyle ya da akut olarak anlık beslenme rutinleri nedeniyle oluyor. Misal insülin direncin varsa kan şekerin yüksek olur çünkü hücrelerin insülin duyarlılığını yitirdiği için hücreler şekeri içeri alamaz o nedenle şeker seviyesi kanda yükselir ve ölçümlerde kan şekeri seviyesi yüksek çıkar, tıp bilimi bunu tedavi etmek için metformin bazlı ilaçlar kullanır, metformin mekanik çalışan bir etken maddesidir, yani koçbaşı gibi hücre kapısını zorlaya zorlaya açmaya ve şekeri içeri alıp kan şekerini hipoglisemiye sokmadan düşürmeye çalışarak tedavi etmeye çalışır; kan şekeri düşüklüğünün tedavisi ise daha komplikedir sentetik glukagon hormonu kullanmak zorunda kalırsın, yani gördüğün gibi bunlar aslında basit gibi gözükse de müdahale ve tedavi yolları biraz sıkıntılıdır, tarçın vs. gibi yöntemler zararlı değildir ama tedavi edici bir özelliği de yoktur bu anlamda.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Bilmiyorum uogurt tsrcin yapiyordum gece acikmalarim durmustu

Plasebo mu bilmiyorum

Zetnikov

2007, 2009 tarihli bazı çalışmalar var, tarçın takviyesinin glisemik kontrol ve insülin duyarlılığı üzerinde önemli etkileri olabileceğini ve bu etkilerin 12 saat boyunca devam ettiğini gösteriyor.

2019 yılında Uluslararası Gıda Bilim Dergisinde iki Türk bilim insanının çalışmasına ilişkin bir makale var; 3-6 gram tarçın tüketiminin bazı kan parametrelerini olumlu yönde etkilediği söyleniyor. Başka bir çalışmada da, 12 hafta boyunca günde bilmem ne kadar tarçın tüketiminin oksidatif stresi azalttığı ve bozulmuş açlık glikozunu düzelttiği gösterilmiş.Bir ara epey incelemiştik.

Ancak tarçının kullanım şekli konusunda net bir standart yok. Sadece 2012 tarihli bir çalışmada 'öğütülmüş tarçın' kullanımı ifadesi var.

Biz her sabah çubuk tarçını öğütüyoruz, 10 gramı iki kişi bölüşüp gün içinde, yoğurda, çorbaya, salataya, smoothiye falan katıp kullanıyouz.

latchet
1

mobil görünümden çık