Daha doğrusu mesajlaştığınız insanlar oluyor mu?

Aktif kullandığım bir yazar hesabım var. Ne zaman bir film, dizi, oyuncu, şarkıcı, şarkı vs. hakkında normal bir yorumumu entry girsem birden fazla küfürlü mesaj alıyorum. Bir şeyi beğensem küfrediyorlar, beğenmesem yine küfrediyorlar. Mesaj kutumu kapatsam veya mesaj atanları engellesem başlığıma yazıyorlar.

Normalde pek yapmam ama bir konuda baştan aşağıya yanlış bilgi girmiş birine bu sabah mesaj atıp gayet kibarca doğrusunu yazdım, kırmamak için kelimelerimi de dikkatli seçtim. Cevap olarak iki paragraf küfretmiş, bir de benim hakkımda entry girip orada aileme ve öğretmenlerime sövmüş dört beş paragraf halinde. Hani gerek vardı ki diyorum açıkçası. Yazık, bir de buna mesai harcamış.

İnsanı oranın amacı plan bilgi paylaşımından bile soğutuyorlar. Zaten troll dolu her başlık.

Hala oradan tanışan, görüşen, keyifli ve saygılı şekilde sohbet eden var mı? Yoksa birkaç şey okuyup çıkan, hiçbir paylaşım veua etkileşimde bulunmayarak ölü taklidi yapanlardan mısınız?

 

11 senedir sözlük yazarıyım, 3 tane küfürlü mesaj ancak almışımdır. Ki sivri dilli yazarım genelde. O küfürleri de son 3-4 senede aldım.

Etkileşime giriyorum, 3-5 cevaplı diyaloglar ya da uzun süren sohbetler. Adını sanını bilmeden sadece sözlük üzerinden yıllardır mesajlaştığım insanlar da var.

Sövmese bile saçma bir argümanla mesaj atana cevap vermiyorum kalıyor orada.

Normal yoruma bu kadar sık küfür yemek bana normal gelmedi, ya düşündüğün kadar normal yazmıyorsun ya da mimlenmişsin.

Bruce

Çaylaklar genelde annem ve annemin mezarı temalı küfür ediyorlar. Annem sağ. Yazarlar genel olarak bana küfür ediyorlar. BirşeyTroll, Ağla, Siyonist diye başlayıp çeşitli inançlar ve milliyetler ile ilişkilendiriyorlar. Bunların %90'ına cevap vermiyorum geçiyorum. Kalan %10'u da zaten mesaj attıktan sonra kendileri engelliyor.

Bunlar sadece tarih, din, siyaset ve futbol değil. Şarkı, dizi, oyun, kitap, karakter, gündem vs. konularında da küfür ediyorlar. Ezik tipler ezikliklerini bir yerlere küfür ederek telafi etmeye çalışıyorlar. Ciddiye almaya değmezler. Onlara küsüp mesajları kapatmadım çünkü çok güzel sohbet ettiğim kişiler var. Hatta 1-2 tanesi ile ekşi sözlük dışında konuşuyorum artık.

nawar

Sözlükte yazar değilim, burada da iletişim halinde olduğum kimse yok. Yine başka bir sosyal mecrada da yok.

rock n roll

Tanistigim, gorustugum arkadaslarim var. CHp'yi elestirince aktrol diyen gerizekalilar var ya da odasindan disari cikmayip kadinlari elestiren ergenler var.

Kahvedesu

Yıllardır yazarım. Hiç öyle bir şey başıma gelmedi. Öyle bir şey olsa sineye çekmem ki. Muhatap da olmam. Anında veririm savcılığa dilekçeyi.

Mirket

@bruce
Yazarın kadın olduğunu anlayınca bazılarının özellikle dadandığını düşünüyorum şahsen.

@mirket
Hangi biriyle uğraşacaksın ama? Ben de muhatap olmuyorum. Devamı gelmiyorsa, bir şekilde etkileşim olmasın diye çoğu zaman engellemiyorum dahi.

@nawar
Benim de 2017 gibi orada tanıştığım, günlük hayatta da yakın arkadaşım olan iki kişi var. O günlerden bu günlere geldik işte.

morca

binlerce kişiyi engelledim, onun çok faydasını görüyorum. yine de denk geldiğimde engelleyip geçiyorum.

gabe h coud

Ekşisözlükte yazanda değil onu okuyanda kabahat var. 10 yılı aştı hiç bir entry okumuyorum.

yurtsuz john

2009 girişli yazarım, sözlük eskisi gibi kalbur üstü insanlardan oluşmuyor, türkiyenin ufak bir özeti gibi oldu. Yani durum çok çok kötü. Eskiden oha cahil gerizekalıya bak dediğim insan/entry sayısı nadirken şu an dalga geçmek için arkadaşlara atılmayacak kadar çok ve kıymetsizler maalesef.

Buna rağmen ben gerizekalı gibi insanlara mesaj atıyorum hala ilgi alanım olan entry'lerde. Su katılmamış gerizekalıya rastlama oranım mesajlarda yine daha düşük spesifik konularda olduğu için ama yine çıkıyorlar. Küfür bir defa yedim o da sağlam ruh hastasıydı sizinki gibi düzgün üslupla önemsiz bir konuyu düzeltme mesajıydı. Mesajlaşmak istemeyen (aşırı sonlandırıcı formaliteden yanıt veren
ya da karşılıklı sarmayan, hiç yanıt vermeyen) insan sayısı çok arttı ama.

Buna rağmen hala garip bir şekilde acayip makul insanlar çıkabiliyor. Ciddi ciddi uzun mesajlaşıp günlük hayatta iletişim içinde olduğum arkadaşlarım da var sözlükten tanıştığım.

hedep

20 küsür senelik kadın yazarım, ermenilik haricinde küfür yememişimdir. o da 1 elin parmaklarını geçmez.

çok uzun soluklu mesajlaşmalar da oldu kısa bilgi paylaşımları da. şu ana kadar (kendi zamanında toyluğum dışında) başım ağrımış değil, bence mevzu biraz sınırları belli etmekle ve buluttan nem kapmamakla alakalı. zamanında çok bilgi paylaşıldı, neredeyse danışmanlığa kadar giden durumlar oldu.

gerçi 8 senedir sözlüğü okumayı bırakınca yazmayı da bırakmıştım, bir nevi ölü aslında. şimdilerde yazarım gibi geliyor ama mal sürüsü dolu.

nwnd

Bosver izin ver kufretsizler yoksa sinirlerini disarda kedi kopek kadin teperek atacaklar
gunluk haftalik aylik belirli sure kavga etmesi lazim insanin keske buna ortam olsa bu psikopatlar ainirleeini orda atsalar

Bazi arkadasliklarda oyle alttan alirsin ama o kavga etmek ister ya ayni hesap

eja

selamun kavlem asla. mesaj alımım hep kapalıdır.
mütemadiyen çaylak yapılıp duruyorum zaten, bir şey yazamaz olduk.

titanyum22

@gabe kaç kişiyi engellediğimiz görebiliyorduk. Şimdi nereden bakabiliyoruz?

nawar

birden fazla hesabım var. entrye göre aldığım mesajlar değişiyor. birinde popüler bir kadını övmüştüm, sie pç. yazmış biri. birinde dr lere kızmıştım, iğrenç bi küfür atmıştı 2 kişi. boş durmadım tabi. karşılıklı küfürleştik.

ne yazdığına göre değişiyor bence. yazarlığımın birinden de uçurulmuştum. adım adım çaylak yapılıp en sonunda bamm.

ama her çaylak yapılışımda de çenem hiç durmamıştı. bence usturuplu olduğuun sürece sorun çıkmıyor.

geveze yazar

Bazı konular hakkında faydalı mesajlaşmalar olabiliyor. Bilmediğim çok şey öğrendim yazarlardan.
Bunun dışında bir kişi hakaret etmişti. Dilekçesini kendim yazdım savcılığa gidiyordum ki tıpış tıpış geldi özür diledi.

Bu küfür edenlerin ortak yanı şu, iş ciddiye binince ağlaya ağlaya gelip yok kardeşim yazmış yok arkadaşım yazmış vs diye yalvarıyorlar.

Bununla birlikte bunu meslek haline getiren yazarlar olduğunu biliyorum. Kışkırtıcı entry girip hakaret davası uzlaşma vs derken geçimini sağlıyor.

artci sarsinti

17 senelik sözlük yazarıyım, yıllardır entry girmedim. Küstürdü bir nevi sözlük, eskisi gibi değil artık. İnsan profili değişti, entry girme kuralları kalmadı. Mesela geçen gün bir başlığa tıkladım, adam başlığa "hahahaha" diye entry girmiş. Küfür, muhatap olmayıp engellenen insanın gelip senin başlığına hakaretler girmesi vs derken umudu kestim.

undecided

Yıllarda burası benim için date ve eski müthiş yazarları okumak için vardı. Şuan öyle tiksindim ki buradan date için yazanlara bile cevap vermiyorum. İgrenclikte zirve yapan bir nesil hakim.

deer hunter

Duyuru da Sözlük yolunda emin adımlarla ilerliyor. Küfreden de, troll de bol. Bari engelleme, mesaj kutusunu kapatma gibi seçenekler olsaydı.

duygusalatasi

@bruce+1

Sözlükten, fiziksel, sanal, mektup, konser arkadaşlarim flortlerim oldu hâlâ da aktif kullanıyorum ama anlattığıniz gibi bir şey yaşamadım. Bana da normal gelmedi valla. Keza 2012'den beri sözlük yazariyim bugüne kadar 1 defa küfür almışımdir en fazla. Şimdilerde sadece müzik/edebiyat/diz/film hakkında yazsam da eskilerde gundem ve siyaset ile ilgili epey iğneli entryler yazmama rağmen diyorum.

Amaranta ursula

Kufur nadiren oluyor, 3-4 senede bir.

Sozlukten tanistigim ve sohbet ettigim 5-10 kisi var, arada yazisiyoruz. Bunlardan birkac tanesi ile yuzyuze gorustuk.

cooperr

Ortalamaya vurusam %90 guzel mesajlar aliyorum.

%10 Allahcilik oynayanlar genelde mesaj atip sovuyorlar. Demek istedigim mesela benim cehenneme gidecegime karar falan veriyorlar.

Soyledigimde haksiz miyim yahudi facebooku mesela icat etmis adam facebooktan yahudilere kufur ediyor begen tusuna fln basiyor

:))))

Zetnikov
1

mobil görünümden çık