günlük işlerimizi gören 2017 macbook air (a1466) laptopun bataryası 5 dakika bile dayanmıyor artık. apple sitesinde 6 bin batarya değişim ücreti çıkarıyor. muadil batarya ise internette 1500-1800 arası satılıyor. muadil alıp değiştirmek daha mantıklı sanki?




 

muadil pil aldım (retro), 1 yıla o da gitti. hiçbir zaman da kendi bataryası gibi performans göstermedi.

eisberg

Macbook muadil batarya diye bir şey yok sayın. Çevremde birden fazla insan üst üste farklı markalar alıp geri iade etti hepsi ya çok kötü ya da ya da çalışmıyordu bile.

Bataryasız yalnızca şarjdan çalışan macbook'lar işlemci hızını (çok) düşürerek kullanılmayacak hale geliyorlar.

Yani hala apple batarya üretirken bence alın yoksa alet çöp oluyor. 2017 kritik bi zamanmış artık o batarya yok dediklerinde geri dönüşü de yok.

hedep

bende 2013 MBA var. 5-6 sene once amazon'dan (DE) alip taktigimiz pili hala rahat 2 saat sorunsuz gidiyor.


amazon.de idi aldigimiz yer. tr olaninda da aynisi var midir bilmem.

supergirl

2017 oldugu icin muadil tak gec, zaten 1-2 sene daha omru var o aletin ondan sonra cop.

cooperr

Eski iPhone'mda çok batarya değiştirdim. Bir kere orijinal taktırdım, birkaç kere de yan sanayi. Yan sanayilerin ömrü 1 sene oldu. Orijinal 2 seneden biraz daha fazla dayandı. İlkini de yan sanayi taktırırdım normalde, telefonum o zaman da eskimişti ama Apple'un iPhone'larla ilgili bir skandalı çıktığı için kampanya yapmışlardı, yarı fiyatına taktırmıştım.

MacBook Pro'da ise 1 kere batarya değiştirdim, onda orijinal taktırdım çünkü bilgisayarı daha uzun süre kullanmayı planlıyordum. Orijinal bataryadan fena denemeyecek bir performans aldım. Yan sanayi işine hiç girmediğim için o tarafta bilgim yok ama ifixit.com yıllardır yan sanayi batarya satar.

www.ifixit.com

Eğer bilgisayarı çok uzun süre kullanmayı planlamıyorsanız (ki MBA 2017'in sınırlı ömrünün kaldığını tahmin etmek zor değil) iyi bir araştırmayla makul performans veren bir yan sanayi batarya bulabileceğinizi düşünüyorum. 8 yaşına yaklaşmış bir bilgisayara orijinal batarya bence fazlasıyla pahalı bir harcama olacaktır. 25.000 TL civarına MBA M1 alınabildiğini düşünürseniz orijinal batarya için istenen para gerçekten fazla.

10551037
1

mobil görünümden çık