Arkadaşlar bu markaların genelde öyle uygun ürünlerini görüyorum ki yani ben o fiyata öğle yemeği yiyemiyorum adamlar başka markaların 1000 liraya sattığı elektronik ürünü 300 liraya satıyorlar mesela. Ya sen bu parayla ne arge yapıyosun, nasıl lojistiğini yapıyorsun, nasıl depoda tutuyorsun, nasıl servis desteği veriyorsun...

Ve işte oranlarsak genelde çeyrek fiyatına falan satıyorlar. Normalde düzgün markalarda 4000 ise bunlarda 1000 e görüyorum.

Tamam büyük ihtimalle malzeme kalitesi kötüdür, belki çabuk bozuluyordur, daha dikkatli kullanmak gerekiyordur...

Ama bir kaçı var bende mesela simbo nun filtre kahve makinasını yıllardır kullanıyorum, tamam basit duruyor tırt duruyor ama düzgün kullanınca gayet amacına hizmet ediyor.

Veya kiwi nin buharlı el ütüsünü çok görüyorum, 700 lira falan ama baya da seviliyormuş kullanılıyormuş.

Adamların 250 liraya şarjlı damacana pompası var. Yahu bunun plastiği, bataryası, devresi, hortumu, motoru falan... sen bunu nasıl bu fiyata satıyorsun çok aklım almıyor güncel kurlarla düşünürsek.

Bunlar türkiyede mi üretim yapıyor yoksa çinden birkaç euro ya getirtip marka mı basıyorlar?

Hepsini geçtim asıl merak ettiğim şu, bunların plastiği, kanserojen falan olmasın? Bunu bizim kurumlar denetliyor mudur?

 

2010 civarı filtre kahve makinası almıştım sigortası yandı tamire götürdüm bir hafta sonra pandemi başladı şehir değiştirdim sonra makinanın peşinden koşmadım, kaç yıl işimi gördü

Mutfak terazisi almıştım hala çalışıyor
Seyahat boyu küçük saç kurutma makinası almıştım hala çalışıyor

Yani hocam sinboya güvenmiyorsun ama bizim kurumlara nasıl güveniyorsun :)

Şaka bi yana genel olarak asgari kalite ve güvenlik standartlarında üretildiklerini düşünüyorum, pek sorun etmiyorum

grimavi

merhaba. bizim kurumlar denetlemiyordur. size 1 doz film öneriyorum. Dark waters www.imdb.com .

kiwi marka el ütüsünden, simbo marka filtre kahve makinasından düşündüğünüz oyuna gelenlerin hikayelerini anlatıyor.

libertine

burada asıl soru "bu markalar nasıl bu kadar ucuza üretiyor" değil de "diğerleri neden bu kadar pahalı satıyor" olmalı bence.

saydığınız farklar elbette var, kuntik marka ile Bosch bir değil fakat örneğin uyduruk bir kettle maliyeti 3 dolarken kalitelisi 6 dolar oluyor. kuntik 3 dolar maliyetli ürünü 5'e satarken kaliteli marka 6 dolar maliyetli ürünü 45 dolara satıyor, fark bu. tabii kaliteli markanın üretim maliyetinin yanında tonla mağazası, çalışanı, kirası, reklamı şusu busu oluyor, aradaki farkın çoğu da buraya gidiyor.

orient blue

Son cümlene gülerek söze başlayayım. Epey güldüm valla.

Evde bir Kiwi'nin bir Simbo'nun ürünü var. İkisini de yıllardır kullanıyorum ve çok memnunum.

Bunlar sürümden kazanıyor, diğer firmalar markalarını satıyor. Başka bir fark olduğunu sanmıyorum.

Mirket

arzum okka 1400TL: www.arzum.com.tr

alibaba 300TL (4800ad min): www.alibaba.com


300TL'ye çinden alıp üstüne marka basıp satmak mümkün. arge'yi çinli çalıp çırpıp yapmış zaten :)

scudman1

şans işi, kiwi mama kabı almıştım 2 sene çok güzel çalıştı, sonra bir anda bozuldu, yaptırmak yenisinden pahalı.

eja

bazı konularda kötü olabiliriz ama ben daha çok "ülkemizde denetlenmiyordur" ihtimaline cevap yazmak istiyorum. işim daha önceden gümrük ofisindeydi ki şimdi de neredeyse aynı dalda iş yapıyorum; özellikle insan vücuduyla temas edecek eşya, cihaz veya doğrudan güvenlik gerektirecek bazı ürünlerin ithalatı doğrudan yapılamıyor, yerine getirilmesi gereken bir sürü koşullar var. elektronik cihazlar da böyle; en başta bunun uygun materyallerle testten geçtiğine dair kanıt sunan deklarasyon beyan etmeniz gerekiyor, cihazın CE standartlarında olduğuna dair işaret olması koşulu var vs vs. Gümrükte en sıkı ülkelerden biriyiz. Materyal kalitesi tartışılabilir ama uygunluk/denetim açısından tartışmaya kapalı ve firmaları yoran bir süreç var. bence bu çok güzel bir şey.

m e b

yav nazar değmesin şimdi ama 2009'da portatif bi saç kurutma makinesi gerekmişti, Sinbo'nun katlanan bi modelini 15 liraya almıştım. O dönem bu 10 dolar falan yapıyor olabilir tabii. Hala kullanıyoruz taş gibi.

nhk ni youkosu

kiwi'yi bilmem ama sinbo cinde uretilen urunlerin ustune marka basarak calisiyor. tipatip aynisini markasiz gorursunuz o yuzden. baska ulkelerde de onlarin markasini gorursunuz.

bi arkadasim Sinbo'nun sahibinin komsusuydu, daha detayli anlatmisti ama hatirlamiyorum.

supergirl
1

mobil görünümden çık