Merhaba, hyundai i20 otomatik 1.6 araç 90 binde daha bu yaz genel bakımı yapıldı ama sabah kapalı otoparkta inanılmaz bir yanık kokusu bıraktı arkasında, randevu aldım götüreceğim ama önden sormak istedim neden koku bırakır araba arkasında?

otomatik olduğundan baskı balata değildir? motor yağı yeni değişti, frenler daha 1 sene götürür demişlerdi.

sabah 10 dakika anca kullandım koku 10 dakikada oluştu, araba içinde değil dışarıdaydı koku

 

hmm kokuya bakmak lazım tabii. aracı park ettiğiniz yerde, altında damlamış yağ falan var mıydı? yağ kaçağı oldu da motor ısınınca dış kısmına bulaşan yağı mı yaktı acaba? plastik poşet falan bile sıkışmış olabilir bir yerlerine, ısınınca erimiş olabilir.

orient blue

Kokufan kokuya fark ediyor, balata kokusu mu, yağ kokusu mu?

Eger ilk çalıştırmada koku yapıyorsa gece egzos manifolduna damlayan yag aracı çalıştırınca ısınıp yanıp koku yapıyor gibi gibi

mirty

Havalar birden soğudu bu nedenle egzoz kokusu daha çok olacak.Bir süre sonra kendine gelir.

hebanon

koku motor bölgesinde yoğun mu önce ona bakın. yok değilse alt tarafa bir plastik parça girmiş olabilir muhafazanın içine. o da egzos borularına yapışmış olabilir. içerde olmaması aslında pek de motor bölgesinde değil gibi işaret veriyor. öyleyse lifte kaldırır zımparayla temizleyiverirler borunun etrafını.

enteg

güncelleme yapayım ön takım gitmiş dediler, mili, direksiyon kutusu asansörler amortisörler salıncaklar falan dağılmış. yetkili servis 80k fiyat çıkardı.

eja
1

mobil görünümden çık