Marvel’ı baştan öğrenmeye, takip etmeye merak saldım. Birçok kaynak var google’da, aşağıdaki sıralama nasıl? Bunu takip edeyim mi?

shiftdelete.net

Filmleri izlemek dışında önereceğiniz farklı kaynak var mı?

Marvel’ı hatmederken marvel & dc çatışmasını da öğrenmek istiyorum, biraz konuyu genişten alacağım yani. Teşekkürler şimdiden.

 

Sanırım marvel sever biri çıktı karşına sdfjs

Eskiden takip ederdim ama artık iyice şeye sardı tamamen ticari kaygılarla zorlama işler dayatıyorlar gram da zevk vermiyor. Çoluk çocuk eğleniyordur belki ama ben avangers'tan sonra saldım açıkçası.

Yine de ben hakkıyla öğreneceğim diyorsanız en iyisi çizgi romanlarını alıp okumak. Spider Man, X-Men, Fantastic Four, Iron Man, ve The Avengers gibi serileri bulup okursanız ortamı ve karakterleri oturtursunuz.

Ama çizgi roman işi çok zaman alabilir. O yüzden filmler de kafi bence. Attığınız sıra gayet uygun geldi bana, onlar izlenilebilir.

Yine de dediğim gibi Avengers: Endgame'den sonra sarmıyor beni artık.

Bu arada kafanıza takılan bir şey olursa chat gpt ile de sohbet edebilirsiniz baya faydalı olur.

ananiyimioguz

bilerek yazmıyorum ama ingilizce ve daha yeni tarihli kaynak daha doğru olacaktır.

www.thewrap.com
ve
editorial.rottentomatoes.com

rotten tomatoes faz faz ayırmış. bana daha mantıklı geliyor.

kisa

@ananiyimioguz ashsjsh yok ya, deadpool'un yeni filmine gidince, göndermeleri anlayamayınca "e madem seviyorum bi baştan öğreneyim" dedim. :)

çizgi roman okumayı hiç sevmiyorum ya, ona girersem baştan pes ederim, uzun da sürer dediğin gibi. Filmlerden gideyim, chatgpt fikri mantıklı, en azından tarihçe için mantıklı olur.

mor oje

@kisa rotten tomatoes'un kategorize etmesi çok güzel olmuş hakikaten, bununla diğerini bir karşılaştırayım bakayım.

mor oje

Marvel evreni aslında çok karışık çünkü yakın geçmişe kadar Marvel film hakları başka başka yapım şirketlerinde olduğu için birbirleriyle çok bağlantıları yok. Misal X-Man Deadpool Wolverine Fantastic Four başka bir firmada The Avengers (Iron Man Thor Hulk Black Widow) Dr. Strange başka bir firmada Spider-Man Venom başka bir firmada ve bunların filmlerinin diğer yapım firmalarından çıkan filmleriyle bir ilgisi yok. Hatta X-Man bir ara evreni sıfırlayıp sonra başka bir seri çekmişti diye hatırlıyorum, Spider-Man için de Sony (film hakkı onlarda) ile anlaşma yapıp evrene dahil ettiler ama tüm haklarını alamıyorlar, Spider-Man tekrar farklı bir film çekebilir belli olmaz. Onun dışında şu an Walt Disney sanırım hem Marvel Studios'u hem de 20th Century Studios'u satın alıp X-Man ile The Avengers'ı teknik olarak birleştirdi ama bunların birlikte olduğu bir evren yaratılacak mı bilmiyorum. Bir de mesela Hulk var. Hulk'a eskiden film çekiliyordu ama artık sadece Evren'de diğer filmlerin içinde kendine yer buluyor solo film çekilemiyor zira Hulk'ın film hakları çok karışık, zamanında Marvel ile Universal arasında bi anlaşma yapılmış ama nasıl bir anlaşma yapıldığını anlamak için hukukçu falan olmak lazım iki firma da solo film uapamıyor o anlaşmaya göre, çok acayip işler. Marvel Studios zamanında iflas edecekken karakterleri bu şekilde satıp belini biraz doğrultmuş ama karakterler elinden gitmiş, sonra o paralarla Iron Man'i çekip kendini kurtarmış ama karakterlerin haklarının satılmasından sonra işler baya karışmış.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

merhaba. ya uyarsınız uymazsınız bilemiyorum, şu an 0'dan başlamak için bi formül var aslında. "how to watch marvel universe" derseniz bu tablolar internette mevcut ama kaleci saçlı forvet'in dediği gibi öyle karıştırdılar ki marvel bile bu düzene uymadı deathpool'un son filminde sinematik evreni anlamak için gerekli olmayan 3 filme gönderme yaptı elektra, blade serisi, daredevil. şimdi göndermeleri iyice anlamak için şunları da izleyeyim demek gerekiyor mu, ruh hastaları için evet. yok ben sadece olay örgüsünu kabaca anlayayım diyenler için hayır.

yani starwars gibi 4,5,6, 1,2,3 denilemeyecek kadar fazla film ve dizi var. bence bunlar iron man 1 filminde ya biz hepsini birbirine bağlayalım demeye karar verdi. oradan başlayıp yakın zamanda çekilen eternals, madame web ve morbius hariç izlemek gerekiyor. çok film ama eğlenceli. ben olsam ilk çekilen hulkları siktreder ironman 1 den başlayıp çekim yılı sırasıyla filmleri izlerdim. dizilerden de sadece loki ve wandavision ı izlerdim. (araya fantastik 4 lü ve x men eski/yeni seriyi de koyardım, zırt pırt gönderme yapılıyor, ne alaka dememek için)

libertine

diziler dahil şu listeden izle. www.gamesradar.com

x-men serisine de bakayım dersen onun izleme sırası şuradan; www.imdb.com

deranzo1

@libertine ya çok gönderme vardı ve ben de çok yüzeysel biliyorum karakterleri, yanımdaki anlattı durdu gönderme oldukça. =)) şimdi herkesin dediği gibi olay biraz karışmış telif melif işlerinden, o kadar detaya girmem muhtemelen. ama en azından marvel ve dc evrenlerini öğrenip yorum yapabilir hale gelmek istiyorum gibi. yeni bir şey öğrenme motivasyonu gibi düşünebiliriz jshdjsd.

dizi kısımlarına sarıp sarmamasına göre karar vericem gibi, uzun uzun fazla fazla bölüm -eğer diziye ısınamazsam- fazla gelir bana :) ama filmlerle bir başlayayım artık listelerim de var.^^

mor oje
1

mobil görünümden çık