Bu bilgisayarın olayı nedir? Bildiğimiz intel-windows temelli bir bilgisayardan herhangi bir farkı var mı? Tamamen ofis işleri, zoom, internette gezinme, video izleme amaçlı bir bilgisayar istiyorum. Hafif olması da şart, her gün taşıyorum çünkü. Bu bilgisayar önerilir mi? Aynı fiyata Mac de var ama onu hiç kullanmışlığım yok. Hangisi daha makul?




 

eger ayni fiyata mac varsa mac alinir. eger mac daha pahaliysa biraz daha para biriktirilip mac alinir.

antikadimag

Bağnaz elmacı değilim ama huawei ile macbook arasında mac'in seçilmesi günlük işler için daha makul zira (huawei geçti mi arm işlemciye bilmiyorum ama) macos arm işlemci ile şu an piyasadaki en iyi pil ömrünü sağlıyor (win cihazlar da arm'a geçiyorlar onlar da öyle olacak) Sıfır bir mac epey uzun süre resmi olarak yazılım desteği alıyor bi sıkıntı çıkınca direkt apple bilgisayara bağlanarak destek olabiliyorlar. Yedek parça hep var, resmi ve gayri resmi servisi bol. Kriter midir bilemem ama değer görece daha az kaybediyor.

Yalnızca spesifik bir yazılımınız varsa onun macos sürümü var mı onu kontrol etmeniz elzem, crossover, parallels, wine falan yeni mac'e başlayan insanı çok darlar.

hedep

Sorun şu: hayatımda hiç mac kullanmadım, bilgisayarı alıp hemen kullanmam gerekiyor. Zoom, ofis programları, vs kullanırken beni zorlar mı? Çok teknoloji dostu biri değilim, alışma süreci uzarsa can sıkıcı olabilir benim için. O nedenle Mac pek sempatik gelmiyor.

gregor samsa ya donusen bocek

Huawei'ler ucuz ve güzel. ABD ve AB'de engellenmesi, tamamen duygusal. Huawei rekabette öne geçince pislik yaptılar.

Alıp, kullanabilirsiniz.


.

kartallar yuksek ucar

Windows kullanmayı gerçek anlamda biliyorsanız mac'e adapte olmanız 1, 2 hafta sürecektir. Ezbere bilgisayar kullanan biriyseniz mac çok karışık deyip vazgeçeceksiniz. İstisnasız hep böyle oldu gözlemlerim.

Macos elbette windows'tan geçince alışkanlıklar değişiyor ama özellikle win 11'e göre çok daha sade kolay bir işletim sistemi. Hatta sadeliğin lokunu çıkardılar ayarlar falan mobile döndü biraz :D

Kısaca minik bir alışma sürecini göze alıyorsanız alabilirsiniz.


Her yerde anlatırım apple ürünlerinden tiksinen iki kişiydik şaş kaza bi hackintosh (toplama bilgisayarda macos) kullandık bir kaç gün boyunca. 1 hafta içinde ben imac diğer kişi mac mini aldı.

hedep

hicbir sey olmaz. zamaninda windows lobisi beni de korkutmustu. kim yayiyor boyle soylentileri bilmiyorum ama macos cok daha kullanici dostu bir sistem.

antikadimag
1

mobil görünümden çık