Merhaba,

Yakın zamanda yeşil pasaportla bir avrupa ülkesine giren var mı? Pasaportu göstermek yeterli oluyor mu ekstra bir belge gerekiyor mu acaba?


 

Yeşil pasaport ya da vize alınmış bordo pasaport farketmez her zaman

Kalacak yer, dönüş bileti ve ne kadar paran var soruları için telefonda ilgili belgeleri tutmakta fayda var

jülsezar

salı günü döndüm. her ne olursa olsun pasaport polisinin sizi ülkeye almama hakkı var. isviçrede hiçbir şey sormazlarken finlandiyada kaç gün kalacağımı, ne zaman döneceğimi, nerde kalacağımı, başka bir ülkeye gidip gitmeyeceğimi, otel rezervasyonumu görmek istediğini sordu pasaport polisi. gidiş dönüş uçak biletiniz ve otel rezervasyonunuzu görmek isteyebilirler.

dedim ben sana

Almanya dönüş biletinizi ve nakit/kart üzerinizde ne kadar para olduğunu bilmek istiyor çoğunlukla.

marla is in my head

Ben de bu sene kuzenim gelirken böyle dert etmistim, Fransa'da kimse umursamadi.
Ama ben kendisi için bir belge yazmistim nerede kalacak, ben kimim vs destekli belgeler ile gösteren ne olur ne olmaz diye.
Ama gittigi hiçbir ülkede kimse bir şey sormadı şu ana kadar.

logisticsmanager

bu yaz 17 ülke dolaştım.Kimse bir şey sormadı.

essoist

Cek Cumhuriyeti girisinde de kimse bir sey sormuyor ama Almanya kesin soruyordur. Karayolu girislerinde bile ciddi denetim var bu aralar.

vayanasinisayinseyirciler

Almanyaya gittim geldim soru soran olmadı.

mikahakkinen

Yakın zamanda yeni bir yeşil ile Almanya’ya girdik. Schengen durduracaklar vs muhabbetinden kaygılıydık.
Pasaportta çok giriş çıkış olduğunda rahat geçiyorduk, turist olduğumuz belliydi.
Daha önce gelmemişsiniz dedi, geldik ama eski pasaportta kaldı damgalar dedik. Sizin niye yeşiliniz var sorusu soruldu, cevap verdik.

master of ceremonies

yesil pasaportluyu almama gibi bir durum cok ama cok nadir oluyor. bir sekilde gecersiniz iceriye. ama bazi ülkelerde ekstra belgeler soruluyor, siz bir kenarda bekleyin deniyor. ülkeye degil tamamen pasaport polisien göre degisen bir durum. siz gerekli belgeleri yanınızda götürün, sakin ve kendinize güvenli durun.

deckard

böyle konular pasaport sirasindaki yogunluga, bastaki sefin bugün hotel rezervasyonlarina bakacagiz arkadaslaarrr demesine ve sizde gördügü potansiyele göre degisiyor.

pasaport polisinin gücü cok kapsayici. giriste vizeyi uzatabilir, hakkin oldugu halde iceri almayabilir. kurallar dahilinde olmak üzere.

onun icin para+dönüs bileti+ kalinacak yer vs mümkünse bir sekilde hazir bulundurmak lazim.

robert bosch
1

mobil görünümden çık