sonucta icindeki baharatla bir nevi pismis olmuyor mu bu arkadas? neden cig yememeliyiz? pastirma cig yeniyor mesela sucuktan farki nedir?




 

Fermente sucuk, gerçekten fermenteyse yenir. Çocukken hep yerdik memlekette.

Isıl işlem görmüş sucuğu ben pişse bile yemem. Kırk yılda bir pizza içinde falan ancak yiyorum Allah affetsin.

Mirket

Pastırma yüksek oranda tuzla saklanır ve o tuzda pişer. Sucuk öyle değildir, baharatlar onu pişirmez, normal pişirme işlemi gerekir. Çiğ yenirse bir süre sonra bağırsaklarda kurt oluşur, sonuçta tenyalar bağırsakta yaşar bağırmasak da. :/

muhayyer divan

Kiyma bile cig yendigine gore sucuk da yenir, ama ben az pismis sucugu tercih ederim.

(bkz: tartare de boeuf)

sertac akin

Bağırsakta kurt yapabileceği söyleniyor. Isıl işlem görmüşse hiç yememek en iyisi kanserojen olduğundan ötürü

ferenc

marketten aldiklarimiz isil islem mi fermente mi nereden anlayacagiz?

isil islem mikroorganizmalar olsun diye yapilmiyor mu? eger oyleyse neden cig yenmiyor, hala net degil bende burasi.

bu da bir sehir efsanesi gibi geliyor bana, kurt yapmasi vs. zamaninda besin koruma yonergeleri falan yokken belki ama gunumuzde boyle bir risk olamaz gibi geliyor.

antikadimag

Şahsen sucuğu çiğ yemeyi severim, tadını ancak öyle alırım ama bizzat bende kurt yaptığını çok iyi biliyorum, rahatsızlığını çekiyorum. Şehir efsanesi falan değil yani. Çiğ et yemek her zaman bağırsaklarda kurt yapar.

muhayyer divan

Fermente sucuk çiğ et değildir. Fermentasyona uğramış ettir. Hatalı üretimdir, bir şeyleri yanlıştır bilemem ama geneli suçlamayalım. Fermente sucuk kurt yapmaz.

Ayrıca baharatın yeterli olmayacağı da söylenmiş de, hiç hakiki çiğ köfte yemediniz mi? Ya da çiğ köfte yiyen herkes kurtlu mu dolaşıyor.

Fermente sucuk mandıralarda satılıyor ama ben olsam bilmediğim yerden almam.

Doğal ürün pazarlarında falan rengi ete benzemeyen fiyatı etten çok ucuz sucuklar satılıyor mesela. Sucuk, baharatlı kıymanın kurutulmuş kuzu bağırsağından kılıf içinde kurutulmasıdır. Etten ucuza satılıyorsa tağşiş var demektir.

Tekrar söylüyeyim ısıl işlem görmüş sucuk benzeri şeyleri konu etmiyorum. fermente sucuğu anlattım ben.

Mirket

neden sucuk yiyorsunuz ki
sucuk demek kasapta bayat, kararmış ya da bayatlamaya ramak kalan etlerin, kırıntıların değerlendirildiği şey demek

bir soru sorcam

o günümüz koşulları dediğin şeyler kağıt üzerinde, kimi ciddi insanların umursadığı geri kalanının sallamadığı şeyler.

cips paketinden fare, sucukta falan at eti vs. bir sürü şey çıktı/çıkıyor.

o günümüz koşulları dediğin şeye çok da inanma, adamın 100 ineği var, 10 tanesi hafif hastalanınca hepsini kesip satıyor, hasta, sağlıklı kim nereden bilecek.

selam

17-18 sene olmustur.. bir gun yine cig sucuk yedim ve midem bozuldu. sari renkte ve su gibi istifra ediyordum deli gibi. doktora gitmistik ulser baslangici mi demisti baska bir sey mi tam hatirlamiyorum. soyle dusun atiyorum bir lokma bir sey yesem bile hemen istifra ediyordum. iyilesene kadar canim cikmisti ondan sonra da tovbe ettim bir daha cig sucuk yemedim.

arakaali

Marketteki sucukların paketinde fermente veya ısıl işlem şeklinde yazar zaten. Alırken fermente olanları tercih edin. Kırk yılda bir canınız çiğ sucuk çekerse yiyin bişi olmaz ama yine de çü tüketmek çok sağlıklı değil diye biliyorum.

Phoebe

Çiğ yemeseniz daha iyi olur. Neticede çiğ et konuyor içine.

Fermente ile ısıl işlem arasında şöyle bir fark var. Fermente sucukta, sucuğu bir yere asıp içindeki su oranını azaltıyorlar. Bu da belli bir süre alıyor. Isıl işlemde, bu sucukları büyük fırınlara koyup, suyunu o şekilde azaltıyorlar.

Bu işin uzmanı değilim ama kanserojen vs. hikaye geliyor bana. O zaman fırından hiçbir şey yemememiz lazım. Sucuktaki tek etmen : içine konulan et ve baharatın kalitesi bence.


.

kartallar yuksek ucar

@mirket +1 fermantasyon önemli. fermente değilse bakteriler yaşıyor içinde. fermente çiğ yenen sucuklar dünyada var ama türkiye de olmayabilir. sucuk işi başlı başına hijyenik olmayan bir sektör. ispanyolların kandan yaptığı morcilla sucukları var. çok da kafaya takmamakta lazım tartare de boeuf yiyor adamlar.

mikahakkinen

Ben full gomuom knk

Zetnikov
1

mobil görünümden çık