Sıfır eğitim ve müzik kulağıyla çıktım bu yola desem yeridir. Benim için önemli bir anı olacak.

Sözleri yazdım hazır, aslında bestesi de canlanıyor kendim söylerken ancak bir noktada tıkanıyorum. O şekilde söylemek için belki biraz uzun bilemedim.

Bestelemek için profesyonel yardım bulabilir miyim? Yani bunu yapan insanlar mevcut mu? Çok uzak olduğum için Google’da da tam istediğim şekilde arayamadım, emin olamadım.

Benim için bestelesin istemiyorum. Hani atıyorum şu şekilde söylemen lazım dese ücreti karşılığı mırıldansa ben gerisini AI uygulama üzerinden hallederim.

Böyle bir şey bulabilir miyim? Nereye bakmam gerekir?

 

Bu dediğiniz işleri aranjör'ler yapıyor aslında.

Yalniz bestenizi ai'ye soyletebilmek için iyi kötü biraz müzik yazımını bilmeniz gerekiyor. O iş için de yardım alabilirsiniz.

Kayıt studyolarindan fiyat teklifi alabilirsiniz. (Kayıt stüdyosu denince aklınıza hemen hande yener in falan albüm kayıtlarının yapıldığı yerler gelmesin ülke genelinde irili ufaklı yüzlerce stüdyo var böyle )

makbur

Aranjör deniyor o işi yapana. Örneğin ben o kişilerden biriyim. Eğer ortada değerlenebilecek bi durum varsa yalnızca söz ve melodiden tamamen şarkıya dönüşebilir.

Ama sıfır eğitim ve müzik kulağı ile beste yapmak bilemedim. Müzik yapmak tamamen bağlamsal bir şeyken hiç bağlam bilmeden zor hikaye. Ha genelde de o şekilde yürüyor iş ama direkt telefona söylenmiş bi şarkı geliyor bize ve onu bi bağlama oturtuyoruz :D

hedep

@hedep; hani amacım herhangi bir yerde yayınlamak değil ve ben kayıt da göndermeyecem sadece sözleri gönderecek :D

air

Sadece sözleri gönderip şarkı beklemek de bi çalışma çeşididir.

Fakat buna beste denemez sözleri yazdım denir söz x müzik y yazar ya hani işte orada sizin yalnızca sözünüz var besteyle bi alakanız yok.

Aranjörden ziyade dümdüz müzisyene ihtiyacınız var ki sözleri besteleştirsin
daha sonra aranjör bişey yapabilsin.

tabii bunlar bu işi yapmanın normal yolları data olsun diye yazıyorum.

sizin durumda yazın suno'ya sözlerinizi tarzınızı seçin yapıversin bi şarkı eğlenin ehe mehe eşe dosta atın gitsin öyle de bişey de var :D

hedep
1

mobil görünümden çık