diyelim rte gemileri yakıp tek başına israil'e girip tüm askeri güçlerini yok etti.

arkasında kısmi halk desteği olduğu için burada iç karışıklık çıkmaz. ama abisi abd için böyle çoğunluk halk desteği olmadığı için türkiye'ye saldırması zor gibi düşünüyorum.

not: savaş kötü hükümeti desteklemiyorum ama böyle bişi olsa ne olurdu fikrinizi merak ediyorum.

 

Bro senin teorin "rte gemileri yakıp tek başına israil'e girip tüm askeri güçlerini yok etti" kısmında yıkılıyor, bence öyle bir dünya yok ama hadi diyelim ki dediğin gibi oldu, o noktada da ABD'nin halk desteğini umursayacağını çok düşünmüyorum zira ABD Dünya Savaşlarına girerken Vietnam'a girerken Körfez Savaşı'na girerken Irak'a girerken hatta Usame bin Ladin için Afganistan'a girerken bile halkın öyle aman aman bi desteği yoktu ama ABD hepsine girdi çıktı, yine aynı şey olur.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

-bir gece saldırmaya kalksa israilin anında haberi olur.

-israilin tüm askeri gücünü yok etmek mi? etse etse %5'ini yok eder.

-savaş karşıtı protestolar olur.

-tüm dünyadan ekonomik ambargo yeriz. nato hiç karışmaz. elimizdeki hava kuvvetleri araçları abd ve israil tarafından imha edilir. yıllık ordu bütçesi 850 milyar dolar olan bir güçten (abd- dolayısıyla israil) bahsediyoruz.

yurtsuz john

Sun Tzu Milattan önce bilmem kaç yılında Savaş sanatı diye bir kitap yazmış. Bakın Milattan Önce diyorum. Sonra aklıma geriye evrim geliyor. Adam demiş ki 'Bir ülkenin savaşabilmesi için iki şeye ihtiyaç vardır. Güçlü bir ordu ve güçlü bir hazine.' Adamın hazine dediği şey devletin ekonomik gücü oluyor bu arada.

Şimdi bu ön bilgiyle ve gırtlağına kadar borca batmış bir hazineyle,
Varsayalım ki Amerika, 'Tamam lan ne yapıyorsanız yapın.' dedi.
Birimkiler de Kudüste Cuma namazı kılmaya yürüdü.
Yarın Dolar kaç lira olur?
Buğdayı dışarıdan aldığımız için ekmek kaç lira olur?
Öbür günkü borç ödemeleri için yarın dış borç bulabilir miyiz.
vs.

Okuyayım diyenler için de kitap şurada.

www.dr.com.tr

Ayrıca Napolyon da demiş ki
Ordular mideleri üzerinde yürür.

Bak şimdi Napolyonun bu sözünü düşününce şu başlık geldi aklıma. İlk entry'deki kumanya fotoğrafına bak bi.

(bkz: çevik kuvvet polislerine verilen kumanya )

Mirket

Böyle bir şey olamaz.

ABD gibi bir süpergüç dahi sınırının olmadığı, kendisinden çok uzak ve aşırı fakir ülkelerde savaşmaya kaldı ve tabiri caizse kuyruğuna teneke bağlayıp gönderildi.

Vietnam: Tarihin en büyük kimyasal silah kullanımını yaptı ABD Vietnam'da. Hala sakat çocuklar doğuyor. Her yeri yaktılar. Taş üzerinde taş bırakmadılar. Buna karşın zor kaçtılar Vietnam'dan.

Afganistan: Türkiye'de çokça dalga geçilen sakallı şalvarlı terlikli Taliban kovaladı bunları. Aşırı oransız para ve teknoloji kar etmedi. Onca F22'ler uçak gemileri balistik füzeler uydular şunlar bunlar yetmedi mazlum Afganistan'ı yenmek için. Öncesinde SSCB doğrudan sınırı olmasına karşın kaybetti Afganistan'da.

Suriye: Vietnam ve Afganistan bozgunlarıyla sözde akıllanan ABD Suriye'yi vekil terör örgütleriyle parçalamaya çalıştı, beceremedi.

ABD gibi bir süpergüç dahi bu işlerde başarılı olamadıktan sonra aklı başında olsun olmasın hiç kimse böyle bir şey denemeyi rüyasında bile göremez. Denemeye kalkarsa da kaybeder. Mesele halk desteğine falan kalmaz, hem taktik hem stratejik mutlak bir başarısızlığa uğrar. Ayrıca her savaşın bir siyasi amacı olmak zorunda, bu amaca ulaşılması da mümkün değil. Ayrıca Türk halkı böyle bir savaşı asla desteklemez. ABD en zengin, halkını deli gibi paraya boğduğu zamanda dahi çıkardığı savaşlar bakımından halkından yeterince destek alamadı. Ekonomi bu haldeyken hiçbir lider, zorunda kalınan bir bağımsızlık savaşı dışında halkından destek alamaz.

10551037

bu kadar basit olacağına gerçekten inanıyor musun?

geveze yazar

Erdoğan, kurtla birlikte yiyip, çobanla ağlıyor.

Kendisi amerikan ve israil yanlısıdır. Konuştuklarına değil, yaptıklarına bakmak lazım. Kendisi israil'in zamanı gelince aynı Lübnan gibi ülkeyi şamar oğlanına çevirmesi için ekonimiyi, orduyu, toplumsal mutabakatları, sınırları, demografik yapıyı yok etmekle meşgul. İsrail'e ancak saygısını sunmaya gider ki daha önce yapmışlığı var.


.

kartallar yuksek ucar

Amerikanın Suriyeden istediğini alamadığı düşüncesine ben çok katılamıyorum. Zira şu iki haritadaki Suriye Kuzey sınırı birbirine epeyce benziyor.

jusoor.co

www.yirmidort.tv

Mirket

Çok absürt bir senaryo ama Türkiye'ye herhangi bir doğrudan saldırı olmadıkça dini vs gerekçelerle ülkeyi savaşa sürüklenmesi girişimi bile ülkeyi korkunç bir kaosa sokar.

anon1m

Kıçı kırık Yunanistan'dan şamar yiyip durduğumuzun farkında mısınız?

parka

"diyelim rte gemileri yakıp tek başına israil'e girip tüm askeri güçlerini yok etti."

Bastım kahkahayı. Neyse. Böyle bir şey olursa Arap ülkeleri bize yağdırdıkları paraları keser. Hamas, Hizbullah vs. gibi terör örgtütlerinden hayatta kalanlar "İşgalci Türkiye" Kudüs'ten çekilsin diye İstanbul'da bombalar patlatır. Her şeyi ama her şeyi araplara sattığımız için elimiz ayağımız tutmaz. Ülkeye doldurduğun başıboş sığınmacıların ve silahlandırdığın tarikatların ne kadar tehlikeli olduğunu fiilen görmüş olursun. Böyle bir operasyonu kaldırabilecek bir ekonomin olmadığı için her şeye ambargo ve karne ile makarna dönemine geçersin. O sırada da yurt içinde bu örgütlerle savaş olduğu için sokağa çıkma yasakları ve yer değiştirmeler yaşanır.

nawar

pampa hangi abinin masallarını dinliyorsan değiştir bence. rte de cüneyt arkın değil.

geveze yazar

avrupadan gelecek fonlar için ülkesini mülteci çöplüğüne döndüren. hatta avrupa birliği ülkerinden gerçek anlamda çöp ithal eden birisinden mi bekliyorsunuz?

nuisance2

Bu düşünce akışında sizi İsrail'de durduran neydi merak ettim ben? Yolda israile giderken suriye ve ırak'taki karışıklıklara da bir son veremez miydik? Öyle ya, sınırımızda ya hani bu olaylar, iyi olurdu bence.

İsrailde işimiz bitince de rusya-ukrayna savaşını bitirip bunun anısına balkanlarda kaybettiğimiz toprakları da geri alalım bence.

Her şey mümkün gibi duruyor

akhenaten

Boyle sorulari Half Life chatlerinde cevaplandirmak isterim.

buf-e kür

benim birader hearts of iron'da gaza gelip 9 askerden mi ne oluşan TÜMENİYLE kuzey irlanda'ya daldıydı irlanda oynarken. ingilizler adayı o kadar hızlı işgal etmişti ki bizimki işin bittiğini ingilizler ta kuzey irlanda'ya kadar çıkınca (güneyden gelip) fark etmişti. o geldi aklıma bunu okuyunca.

mark greg sputnik

Israel air force yaz ve arat. Sonra Türkiye'ye bak :(

İsrail muhtemelen Türkiye saldırıya geçmeden istihbaratini alır ve f35 f15lerle bunu kritik noktaları vurup ülkeyi felç ederdi.

Günümüzde hava kuvvetleri maalesef her şey. Karşınızdaki ülke bir de sivil mivil etik metik askeri hukuk hiç sallamadigi için ülkeyi dümdüz ederdi.

makbur

Eskiden ilkokul ortaokul da türkiye'nin kendi kendine yetebilen bir tarım ülkesi olduğu söylenirdi.

Şimdi dışa bağımlıyız hepimiz acımızdan ölürüz.

komando kani var bende

1. Bkz (Necip torumtay). Özal, askere, körfez savaşına hazırlan dedi, bu adam da genkur başkanıydı, lafını özal'a dinletemeyince emekli oldu. Yani, tam olarak dediğin gibi 'tek başına' girmesi muhtemel.
2. İsrail'i korumak için abd'nin türlü türlü planları zaten hazırdır. Ortadoğunun göbeğinde kendi başlarına değiller.

abbabaabbaababbabaababbaabbabaab

giremezsin:

1) Gireyim diye niyetlensen onumuzdeki 20 sene Amerikadan silah alamazsin/elindekileri modernize edemezsin

2) EKonomin cokertilir cunku limittesin.Ufleseler cokecek durumdasin

3) F35 vb. Amerikanin son jenerasyon oyuncaklarina sahip degilsin ama Israil bunlara sahip.

4) F16'larini gerek F35 gerekse iron dome ile kolayca avlarlar.Karadan cikartma da yapamazsin

5) Amerikanin tum destegi askeri ve siyasi olarak Israil'in yaninda.CIn ve Rusya da ISrail'e herhangi bir sikinti cikartacak durumda ve niyette degil.Kisaca dunya siyasetindeki karsitliklari da kullanma ihtimalin yok

6) Israil'e saldirmanin da milli bir menfaati yok.Neden saldiracakmisiz? Turk milletine yarari nedir?

turkuaz

Politikacıları, tarafları bir kenara bırakırsak,

Kendimizi savunuyoruz diyerek hava üslerimizi, limanları uzun menzilli füzelerle birkaç saat içerisinde yok ederler.

Askeri unsurları hedef aldık deyip nükleer başlık kullanmaktan çekineceklerini düşünmemiz için bir sebep var mı?

nop

biz adamlarin tum askeri guclerini yok edemeden amerika'nin bizi yok etmesi ile sonuclanir.

cooperr

duzgun cevaplayanlari tikledim. egosunu tatmin etmeye, asagilamaya, dalga gecmeye calisanlar siz once kendi ruhsal problemlerinizi cozun sonra fikrinizi paylasin.

buenosdias

türkiye cumhuriyeti devleti, israil'in en büyük ortaklarından biri.
yani teyzemin sakalı olsa...
www.cumhuriyet.com.tr

patronaj1

Dalga geçilecek seviyede bir şey yazmışsın arkadaşım. Kahkaha atmayalım mı? Böyle bir soruya olabildiğince normal bir şekilde cevap verdim zaten. Asıl sen egona yedirememişsin sorunun saçmalığını. Tik atmayınca kahrolduk ahahah.

nawar

dalga gecmek neresinden bakarsan karaktersizce bir davranis. ben ciddi sordum. sana komik geldiyse kendi kendine gul gec. o kadar kisinin icinden gocunan bi tek sen oldugun icin de ego problemi olan sensin.

buenosdias
1

mobil görünümden çık