Biliyorsunuz İspanya futbolundaki temsilcimiz Deportivo de La Coruna tribünlerinde her zaman Türk bayrağı görürüz kendilerini Türk gibi gören büyük bir kitle var, triübin koreografilerinde her zaman bir Türk bayrağına yer verirler ama bu sevginin La Coruna şehrinde bir karşılığı var mı, misal bi bakkala girsem ve Türk olduğumu söylesem ansızın "Irmağının akışına ölürüm Türkiyem" şarkısı çalar mı yoksa halktaki Türkiye sevgisi günümüzde silinmiş olup tamamen tribünlerde yaşatılan temsili bir olay haline mi gelmiştir sizce?




 

eksisozluk.com bu olabilir mi

azeroth

Hocam konun hikayesini biliyorum ama bu olay günümüzde sadece futbol karşılaşmalarında mı yaşanıyor yoksa şehir halkı da hala bu olayın etkisinde mi onu merak ediyorum, neticede futbolla alakası olmayan bir nüfus da illa ki vardır, onlar da mesela "Portekizin köpeği Vigolular El Turco'nun s*kini yesin" gibi bir ruh halinde midir yoksa "ne Türkü birader" mi diyorlardır, bunu merak ediyorum.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

La Coruña'ya gidip ben Türküm dersen, Coruña Türkü mü Türkiye'den mi geldin diyorlar. Yaşanmış bir örnektir.

Kahvedesu

Ben bunun şehir efsanesi olduğunu sanıyordum. Gerçekten var mı böyle birşey? deportivo nun ınstagram hesabına baktım ama türk bayrağını göremedim.

komando kani var bende

Abi kulüp seviyesinde o tür bi eylemleri yoktur belki ama tribünlerinde oluyor, özellikle Celta Vigo maçlarında oluyor ama Deportivo şu an alt liglerde olduğu için karşı karşıya gelmiyorlar: pbs.twimg.com

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

çoğunlukla bizim milletin ezikliğinden başka bir şey değil bu olay, çok fazla abartılıyor. şimdi evet la coruna'da bir markete girdiğinde türk olduğun için olumlu tepki görme ihtimalin zaragoza'ya, santander'e kıyasla daha yüksektir elbette ama öyle atla deve değil.

birincisi deportivo'nun "türkler" olmasının orijini bizzat kendi taraftarlarınca bile net olarak bilinmiyor. farklı teoriler var. temelde olay ezeli rakipleri vigoluların, ispanya'da müslümanların hüküm sürdüğü döneme gönderme yaparak "siz galiçyalı değilsiniz, siz müslüman atmığısınız" şeklindeki hakareti ve deportivo'nun da bunu kimlik olarak benimsemesi. sağolsunlar türk bayrağı filan açıyorlar ama temelde orada kastedilen şey müslüman/arap yani, daha doğrusu 200-300 sene önce "türk" dendiğinde kafada oluşan imajın temsili, türkiye cumhuriyeti değil.

rahmetli chievo'ya da "uçan eşekler" derlerdi mesela benzer bir hikayeden dolayı.

velhasıl adamların türkiye'ye, türklüğe, türk halkına vs. özel sempatisinden kaynaklanan bir tavır değil bu. tamamen vigoluların "siz barbar arapların torunusunuz" hakaretine karşılık sarkastik bir yaklaşım.

dediğim gibi deportivolular genel olarak muhtemelen türklere daha fazla yakınlık gösterme eğiliminde olabilir, zaten deportivo'nun türkiye'de bu sebeple çok sevildiğini biliyorlar ama burada iddia edildiği gibi ırmağının akışına ölürüm türkiyem olayı asla yok. çünkü en başta dediğim gibi adamlar bu lakabı türkiye'yi sevdikleri için filan almamışlar ki.

bizim millet bu konuları çok abartıyor. sorsan mesela azerbaycan, kazakistan, kırgızistan gibi ülkeler için de vay gardaşım kandaşım edebiyatı yaparlar, hepsinin bizi çok sevdiğini anlatırlar vs... o coğrafyaya yolu düşmüş veya oradan insanlar tanımış herkes ise gerçeğin uzaktan yakından alakası olmadığını bilir. tamam hepsi türki cumhuriyet, hepsi köken olarak türk ama türkiye onlar için çok uzaklarda ve geçmişinden kopmuş müslüman bir memleket artık. elin kazakının, sovyet sisteminde yetişmiş azerbaycanlısının da çok umrundaydı türklük filan.

(kızgınlığım sana değil ha yanlış anlama genel olarak bu tavra sinir oluyorum, senin zaten öyle bi iddian olmamış)

mark greg sputnik
1

mobil görünümden çık