Araba cahilinden bir soru.
Aracımda normal lastik var.
Kışın ne gibi durumlarda yola çıkabilirim? Dört mevsimlik lastik alıp kafam rahat takılabilir miyim?


 

Güvenlik açısından her mevsimin kendi lastiği iyidir ama kışın arabayı çok kullanmıyorsan ve bütçen de uygun değilse kışın da yaz lastiği kullanabilirsin. Ama karlı ya da 3-4 derecenin altında havalarda trafiğe çıkman tehlikeli olur. Onun dışında kış lastiği zorunluluğu binek araçlarda yok. Ben istanbul'da (ılıman iklim) kışın az araba kullandığımdan hiç değiştirmedim.

prole

Nerede yasadigina bağlı.
İzmir'de kış lastiği takan duymadim görmedim misal. Ama kars soruyorsan sorunun cevabı başka.

logisticsmanager

Uzun süre +4 derecenin altında düşmüyorsa gerek yok. Dört mevsim işini görür. +4'ün altına 2-3 gün düşüyorsa falan düşüyorsa trafiğe çıkmazsın olur biter.

nawar

oncelikle elbette cikarsin, niye cikamayasin. kisin buz gibi ankara sogugunda normal lastikle cok araba surmuslugum var. bu tarz o olmadan olmaz vs gibi soylemler hep kapitalizmin insanlara mal satma cabasi. her seye o kadar optimize olmak sart degil.

evet kullanilan hamur farkli oldugundan soguk havada yol tutusu daha iyi olur kis lastiginin. ancak oyle cok da bir fark yok arada. hele hele araba surulmeyecek kadar hic degil.

kar yagiyorsa ve ozellikle tepelikli bir sehirde yasiyorsan o zaman cikma derim kis lastigi olmadan. normal bir kis gununde hicbir sey olmaz, o performans farkini anlamazsin bile.

antikadimag

ankaranin batisinda %95 dort mevsim yeter derim.
ankara ve dogusunda sehire gore kislik gerekebilir.

cooperr

yeni lastik değiştirdim, istanbul için kar yağmadığı ve sıfırın altına düşmediğin sürece kışın yaz lastiği kullanabilirsin dedi usta tabi kısa mesafe kullanıyorum ben uzun yol için hiç sormadım.

eja

romanyada aralıktan nisan ortasına kadar kış lastiği kullanıyorum çünkü hava cidden soğuk oluyor. yaz lastiğinin sertleştiğini hissediyorum ama romanya'ya taşınmadan önce kış lastiği nedir bilmezdim. ankarada ailemde 4 mevsim lastiği var.

rain when i die
1

mobil görünümden çık