Şayet 0 numara alınmıyorsa, 1 olmuş 2 olmuş bir şey fark ediyor mu? 3 olması sanki fark ediyor gibi ama sanki organik olmadıktan sonra insan için 1 yerine 2 de alınsa çok bir şey farkmaz gibi geliyor bana.




 

Ekşiduyuru'daki hakim düşünce bunlara çok takılmamak gerektiği yönünde oluyor. Ben şahsım adına yeri gelir 3 de yerim ama 1 ve 2 arasında 1'i tercih ederim. Tavuğun doğasına muhtemelen daha uygun bir ortam, bunun da fark yaratacağını düşünüyorum.

mbond

Bence 1 numara hepsinden daha önemli zira 0 numara organiklik benim için bir anlam ifade etmiyor ülke şartlarında parasını verip asgari düzeyde organik ortamı yaratıyorsan organik sertifikası alıyorsun, mesela kendine güvenen ECOCERT sertifikası alsın, Türkiye'de bir markanın ECOCERT sertifikası var sanırım onlar da tavuk göğsünün kilosunu 700 liradan satıyordu, diğerleri dandik dundik sertifikalar alıp organik diye satıyıor.

1 numara ise serbest gezen tavuk yumurtası olduğunu ifade ediyor, yani belirli sınırlar içinde ama açık alanda gezip yeri geliyor kendi bokunu da yiyor yeri geliyor solucan börtü böcek yiyor, bence daha organik olan bu; 2 numara ise kapalı alanda serbest gezen tavuk, yani bi kümes var kümesin içinde kendisine verilen yemleri yiyor, 1 ile 2 arasında çok fark var yani. 3 numaraya zaten girmiyorum bile. Ha ben hangisi indirimdeyse onu alıyorum çok bakmıyorum ama sen bakıyorsan bakışaçısını belki değiştirebilir bu detaylar.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Organik olan yumurtada, özellikle kışın yumurta yemi verirler. Sadece yemin organik onaylı olması gerekir. İçeriğine bakan olduğunu sanmıyorum. Yumurtlama oranını artırmak için yeme koydukları katkıları bilseniz (örneğin acı biber ve acı tarçın), iç organları mahvolduğu için "organik dahil" tavuk ve yumurta yemezsiniz. Araştırın.

Ez cümle.. 0,1,2,3 bence yumurtada farketmiyor. Tavuk eti için 0 olabilir belki, araştırmadım henüz.

alfired

Ek bilgi: Tavukların koku alma duyusu yoktur. En acı biberi bile koysanız afiyetle yerler. Yumurtadaki kırmızı rengi vermek için kırmızı biber veya tarçın katılıyor yemlerine. Aksi halde yumurtanın rengi açık renkli oluyor (tadı filan güzeldir) ve satın alan çıkmıyor. Bu yüzden biber veya tarçın...

alfired
1

mobil görünümden çık