[ask]
(7) 

Bu normal mi

arbre #1592187
Ben 31 yaşında erkeğim. İşe yeni bir kız başlamıştı. Hafif saf bir kız. Sadece 1 2 günde burcun ne'den tutun, en sevdiğin yemek ne'ye kadar, elime dokunmasından çok yakışıklısın, çok tatlısın demeye kadar 50 tane şey söyledi, yaptı. Sen polise benziyorsun. Sana çok yakışır falan diyor. İlginç olan bu kız 2004'lü yani 20 yaşında. 11 yaş büyüğüm. Abi demek yok. Z kuşağında bu normal mi? İlginç olan yakışıklı değilim. Genç gösterdiğimi herkes söyler ama 31'im sonuçta. Ben gösterdiğimi düşünüyorum. 11 yaş büyük karşı cinse direkt abla diyorum ben. Size denk geldi mi bu tip şeyler?




 

Flörtün yaşı olmaz, flört ediyor ama senin kadın erkek ilişki şeklin biraz klasik kalıyor. Benim de klasik o yüzden bu flörte karşılık vermezdim ama gençleri ve bu yeni tip ilişki flört çeşitlerini de anlıyor yadırgamıyorum.

grimavi

grimavi, ben de gülüp geçtim ama çok rahat geldi.

arbre

Normal galiba, bir aksiyon olur mu diye sormaya çekinip Z kuşağı böyle mi tarzında sormuyorsunuz değil mi? Şu an görece küçük sayılır ama siz gene toplumsal normlara takılıyorsanız, çok şeyapmayın, beğendiyseniz yürüyün. Tabii iş ortamı falan, tercih etmezsiniz onlar ayrı konular. 20 yaşında olsa da 2-3 seneye tam olgun olacak.

mbond

mbond, çekinmedim, bu bir kez daha başıma gelmişti. Ondan sormak istedim.

arbre

Burada yaş farkının ne kadar olduğundan ziyade, taraflar kaç yaşındayken bu yaş farkını konuştuğumuz önemli. 11 yaş çok fazla bir yaş farkı değil, 30ken 41 yaşında biriyle gayet sağlıklı ilişki olabilir. Ben 27yim, son sevgilim 38di mesela, gayet oluyor ama 20-31 zorlayıcı. Çünkü hayatın farklı yerlerindesiniz belli ki. Kızın beklentisi ne bilemedim, ama besbelli flört ediyor. Rahatsız edici değilse, bırak etsin. Ama hamle yapayım mı diye düşünüyorsanız, tabi ki sizin kararınız ama bence yapmamanız daha sağlıklı olabilir. Kız hem 20 yaşında, hem saf biri diyorsunuz, hem de iş ortamı sonuçta. Bu kombinasyondan iyi bir şey çıkar gibi durmuyor.

Z kuşağında bu normal çünkü atıyorum sizin 20 yaşınızdaki halinizle bu 20'likleri yan yana getirdiğinizde daha bir çocuksu kalıyorlar ve gözlemlediğim kadarıyla hem eğitimin niteliksizleşmesi, hem ekonominin kötüye gidişi, hem de sağlıksız yaşanan ya da tam tersi hiç yaşanamayan sosyalleşmeler sebebiyle, yeni neslin özellikle kadın bireyleri kendilerinden ya da akranları olan erkeklerden daha olgun, daha düzenli bir hayata sahip, daha yetkin erkeklere yöneliyorlar. Bu erkeklerle sürdürebilme kapasiteleri elbette çok düşük ama genel yönelimin sebebi bu bence.

@stubborn inferno

Bir de zamanın başlangıcından beri süregelen "daddy issues" elbette.

@stubborn inferno

take your pills

titanyum22
1

mobil görünümden çık