Meslek değiştirmek isteyen biri için bahsediyorum. Kpssde yeterli puan alınca atanmama ihtimalleri oluyor mu yani?

Yaş 29


 

hepsi işsiz.

geveze yazar

youtu.be
Geveze+1

grimavi

Okumam.

arbre

okunur. iş yükleri çok düşük. özelde deli paralar kazanma ihtimalleri var. zaten kamuda da deli paralar kazanıyorlar. kpss çok kolay bir sınav. ben son gün başvurup hiç çalışmadan 77 aldım. 5 ay önceden çalışmaya başlarsan türkiye birincisi olup mutlaka bir yere atanırsın.

Mehmettheslim

yeterli puan değil üst seviye puan gerekir kpsss'de
35 yaş sınırı var sanırım
dersleri saydırıp erken mezun olursan denenebilir

bir soru sorcam

yeterli puanı alırsanız neden atanamayasınız ki? aşırı da yüksek değil puanları. okunabilir, hepsi işsiz değil. su ürünleri muamelesi yapılması komik. en kötü ik bölümünde çalışıyorlar.

candide

Ya bir de siz bu soruyu yanlış hatırlamıyorsam 2 3 yıldır soruyorsunuz. O zaman başlasaydınız bir şeye şimdi bitmişti. Ben 31 yaşında muhasebe okumaya başladım. Bir şeye karar verip uygulayın en kısa sürede.

arbre

Hepsi işsiz değil. Yeni mezunlari ya da apartman üniversitelerinden mezun olanları bilemiyorum tabii fakat psikolojiden mezun oldum, deli para kazanacağım diye bir şey de yok. Son yıllarda mezun sayısı artti ama paralel şekilde psikologlara talep de arttı. Kamuda da istihdam oranları arttı. Yine de ihtiyaç fazlası mezun var mı? Var. Bu açıdan yeni mezunlar şanssız. Zaten sanırım bu yüzden yok bu sene kontenjanları düşürdü psikoloji bölümü için.

Bölümü bitirince terapist olmak ise asıl amaç, yüksek lisans şart. Devlette klinik psikoloji yüksek lisanslarinin hem kontenjanları çok düşük hem de üç dört senede bir açılıyor bazı okullarda. Dolayısıyla özel universiteye mecbursunuz. En son duyduğum 800000 liralara dayanmıştı yüksek lisans ücretleri.

Bununla da bitmiyor, bir ekolde uzmanlaşmak için terapi eğitimleri almanız lazım, test eğitimleri almanız lazım, süpervizör hocanizin olması lazım, sizin de terapiye gitmeniz lazım; bunların hepsi para hem de çok para.

Tüm bunlar olduktan sonra (yaklaşık 7-8 seneye tekabül ediyor) yavaş yavaş hem meslekte tecrubelenip, hem de para kazanmaya başlıyorsunuz. Fakat öncesinde düz psikoloji mezunu olarak anaokulları ve rehabilitasyon merkezlerine talim edebilirsiniz ya da ikya kayıp işe alım uzmanı vs olacaksınız ki bunda da yüksek lisans elinizi güçlendirir


Yani psikoloji 4 yıllık bir bölüm gibi dusunmeyin asla. En az 6 yıl bir eğitim almanız gerekiyor ve para ayırmanız gerekiyor. Bunlara okeyseniz okuyabilirsiniz.

Kpss için de benim sınıf arkadaşlarımdan uğraşıp da atananlar oldu ama sınava girer girmez değil, 3-4 yıl bekleyenler bile oldu çünkü talep çok. Bunda da zamanı iyi hesaplamak gerekiyor.

Velhasıl ben klinik psikoloğum, ıssız değildim Türkiye'deyken. Arkadaşlarım da degil. Deli para kazanan var mı? Şimdilik yok. Asgari ücretle ya da bir tık ustune çalışan var mı? O da kalmadı. Herkes işini gücünü oturttu ama kolay da olmadı.

fraise
1

mobil görünümden çık