kredi kartından 180 bin lira 3-4 parça alışveriş yapıldı. ne onay kodu ne kart çalındı fiziken ne başka bir şey. harcama itirazında bulunduk, savcılığa suç duyurusunda bulunduk. pos sahibi aradı, bilmem kaç yıllık esnafım benim de posum hacklenmiş falan dedi. Posumu iptal edecekler, iban gönderirseniz pazartesi salı paranızı göndereyim dedi.

şimdi ben emin olamadım durumdan. posu hacklendi ise neden parayı ödesin ki? kendisi de mağdur. veya iban verip paramızı alıp şikayetimizi geri çekersek aldığımız parayı karta yatırırsak bunda ne gibi bir dolandırıcılık olabilir, aleyhimize ne olabilir? Bu konuda bilgisi olan arkadaşların fikrini öğrenmek isterim. şimdiden teşekkür ederim.


 

Adam o kadarcık para için mahkemelere düşmek istemiyordur.
veya ticari itibarının zarar göreceğini düşünüp korumaya çalışıyordur.

Doğrudan suçludur' ihtimali de var tabi.

EFT açıklamasına ....savcılık numaralı şikayetin geri çekilmesi için davacı zararının tazmin maksadıyla diye bir ibare yazdırılırsa problem kalmaz, ilerde baş ağrısı olmaz diye düşünüyorum.

EK: Diğer cevap veren arkadaşlar haklı. Harcama itirazında bulunmuşsun. Nasıl olsa paranı bankadan geri alacaksın. Adamla hiç muhatap olma bence.

Mirket

"şimdi ben emin olamadım durumdan. posu hacklendi ise neden parayı ödesin ki? kendisi de mağdur."

cunku senin kartindan para ceken kisiyle ortak calisiyor. pos hacklendi olayi tamamen yalan.

arakaali

İşlemlerin online bir POS'tan yapıldığını varsayarsak bir üye işyerinin böyle demesi mantıklı değil çünkü işlemleri iptal edebilir zaten. Kaldı ki işlemler 3D Secure ile yapılmadıysa harcama itirazı sizin lehinize sonuçlanacak ve paranızı bankadan alacaksınız. Üye işyerinin parayı EFT olarak size iade etmesinin anlamı yok, hatta eğer ederse aynı parayı iki kere ödeme riski var. Ben de arakaali +1 diyorum.

salihdt

çocuğu falan yapmış olabilir üstünü örtmeye çalışıyordur.

enteg

genellikle bu suçları işleyen kişiler borca batık durumda oluyor. Paranızı geri ödeyecekse ne ala. IBAN verebilirsiniz herhangi bir sakıncası yok. Ancak size geri odeme yaptığında dekont açıklamasına dikkat edin. "Borç olarak verilmiştir" falan yazmasın. dolandırıcılık suçu şikayete tabi bir suç değil. Yani şikayeti çekseniz bile soruşturma devam eder ve ceza alır. Zararı gidermek burada cezayı azaltan bir unsur olur sadece.

Gaip

Zaten konu bankadan ilgili satıcıya gider. Satıcı da iade edilecekse, bankaya bilgi verir, iade olur zaten. Kk çekimini havale ile iade ediyorsa niyet kötü bence

kondansator
1

mobil görünümden çık