[q]
(6) 

İklim aktivistleri

Mirket #1592160
Van Gogh eserine çorba fırlatmışlar. Yıllardır bu tip vandallık yapıyorlar.

Takip eden olmuşsa diye sorayım dedim.
- Bu sanat eserleri kurtarılabiliyor mu?
- Bu vandallara nasıl bir cezai işlem yapılıyor. Ceza örneği biliyor musunuz?
- Vandallar Nefret çekmek dışında bir kazanım sağlıyorlar mı?
- Bazıları hızlı yapıştırıcı ile ellerini yere yapıştırıyorlardı. O elin yerden kazınması nasıl oluyor?

x.com

 

Abi o eserlerin önünde koruyucu cam bi tabaka oluyor, misal çorba fırlatıyorlar çorba cama geliyor ellerini yapıştırıyor ama yapıştırdıkları yer tablonun önündeki cam tabaka, o nedenle eserlere bir zarar gelmiyor, aktivistler de Avrupalı hoşgörüsü nedeniyle ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılıyorlardır muhtemelen.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

1. Sanat eserleri bu gibi vandalların saldırı risklerine karşı genelde cam/pleksiglas korumaların içinde muhafaza ediliyorlar.

2. Bu vandalların biri 20, diğeri 24 ay ceza aldı.

3. Hiçbir bok kazanamazlar kendi sapkın çevreleri haricinde.

4. Bilmiyorum ama aklı başında bir polis çeker alır elini. Deri kalkarsa bu vandalların sorunu.

10551037

Bu insanlar salak değil, üzerinde koruma olan eserlere yapıyorlar ki sanat eserlerine bir zarar gelmesin. Durduk yere 2 sene ceza aldılar yani saçma bir ceza.

x.com

Resmi twitter hesapları bu. Bio kısmına iki talep yazmışlar, ilkinin başarılı olduğunu söylemişler. Talepleri de mantıksız değil. Vandal da denemez dediğim gibi koruyucu tabaka üzerine yapıyorlar

nundu

@nundu,

Linke bakınca adamlar hakkında düşüncelerim daha da olumsuzlaştı.
Adamlar ciddi ciddi ve 163.000 takipçiyle bir şeyler yaptıklarını ve bir şeyler kazandıklarını sanıyorlar. Bizde 6 milyon takipçili fenomenler var yaa.

Ayrıca adam esere zarar vermeyeceğini biliyorsa sevgi pıtırcığı mı oluyor. Olay olurken salondakilere baksana. Ben aylarca para biriktirip, tatil ayarlayıp onca yol gideceğim Van Gogh görmeye. Salağın biri çorba dökecek göremeden döneceğim ve 2 senelik ceza saçma olacak.

Bir de, ben adamların orman katliamlarını falan konu ettiklerini sanıyordum. 2030 a kadar fosil yakıt durdurulsun ne ki. Bi 20 yıl daha sıksın dişini bitecek zaten fosil yakıt ve Dünya harıl harıl zaten çalışıyor alternatif yakıt için.

Alternatif yakıt çalışmalararını da kendi eserleri sanıyodur bu 163 000 takipçiler :)

Mirket

Ben de sıradan insanların çevre ve iklim aktivistlerine olan tepkilerini anlamıyorum, önce hangi tarafta olduğumuza uyanmamız gerek

Avrupanın bir müzesinde bulunan tablo hayatımızı ne kadar etkiliyor, ülkede maden, altın, jeotermal enerji çıkarmak için toprağı zehirlemek ise doğrudan etkiliyor, çok uluslu şirketler toprağı zehirlerken pr çalışması için 1000 ağaç dikiyoruz, deyip bölgeye de çocuklarınız için iki okul yapar kârlarını alıp giderler bunun yanında tablo şu bu sanat eseri o kadar mühim değil, sanat düşündüğünüz kadar kutsal değil, gözünüzde çok büyütüyorsunuz

Ya da alın bir van gogh biyografisi, kardeşi theo ile mektuplaşmalarını okuyun, doğa insanlık hayat ve yaşam ölüm hakkında neler düşünmüş de o resimleri ortaya çıkarmış, bunları düşünmeden kağıt üstüne boyayla çizilmiş tabloyu muhafaza etmenin bir anlamı yok, adam yaşasa o bile dert etmezdi bu eylemi haklı bile bulurdu

grimavi

@grimavi,

Neden taraf seçmemiz gerekiyor? Hem doğayı ve hem de sanatı ve tarihi eserleri sevme şansımız yok mu? Neden birinden vazgeçmemiz gerekiyor? Bunlar niye birbirlerine alternatif olan şeyler?

Ayakkabısından donuna herşeyinde petrol türevi olduğundan emin olduğum iki zibidinin insanların tablo görmesini engellemesiyle doğa severliğin ne alakası var.

Gitsinler Greenpeace gibi okyanus petrol platformunu sabote etsinler, Mors avcılığını engelleyici eylem koysunlar, saygı duyayım.

'Fikirlerini beğenmedimse niye sanatından da nefret edeyim adamın, niye uçlara savrulmak zorundayız?' konusu da ayrı bir konu.

Mirket
1

mobil görünümden çık