Aile bağları biraz kuvvetli olunca doğum günü kutlamaları, akşam ziyaretleri vs çok oluyor. 6 aydır kilo verme sürecindeyim. 178 boy kilo 76. Fakat ailedeki herkes bildiğin gotlu göbekli olduğu için hamur işleri, tatlılar, kolalar eksik olmuyor. Davet edildiğim zaman da bu tarz hazırlanan şeyleri yemiyorum. Sadece çay içiyorum vs. Bu da biraz antipatik bir görüntü oluşturuyor karşıya. Yani bende mi sıkıntı var yoksa boşuna mı evham yapıyorum. Yemiyorum kardeşim ya zorla mı? Sen ye... Bi ısrar kıyamet. Azıcık tadına bak bilmem ne.. Bakmıyorum




 

Ben ağır cut sürecimde bile bir yere davet edilmişsem yememezlik yapmam ama o günkü makrolarımı davette yiyebileceğim muhtemel böreğe çöreğe göre ayarlarım kafam rahat eder. Misal ekstradan karbonhidrat (pasta vs) ya da yağ (börek çörek) alacaksam o gün karb. ve yağ alımımı düşükte tutar proteinleri yüksek alırım akşam da makul ölçülerde yerim herkes mutlu olur. Ha ama böyle yapmasam bile güzel sevimli ve sıcak bir ortamda yiyeceğim bir dilim pasta ya da 2 dilim çörek beni öldürmez yani bu davetler kaç defa olabilir ki, her gün olmuyorsa haftada bir kez bile oluyorsa sıkıntı yaratmaz.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

sigara tiryakileri de aynıdır. otlakçılara sigara vermek istemezler ama hiç içmeyen birisi istese hepsi seferber olur. çemberin dışında kalmak zor. biraz daha sabır sonra hepsi takdir etmeye başlayacak.

lazpalle

bizde de öyle bi akraba var çok ısrarcı illa yiyeceksin diyor. diyetisyene başladığım günden sonra gitmeyi kestim çünkü ısrar muhabbeti olacaktı canım sıkılacaktı. 3 ay kadar gitmedim daha sonra zayıflamış gittiğimde gık diyemediler. ne istediysem onu yedim. bir bildiğim olduğunu anladılar.

neira

Ben şöyle düşünüyorum;
Bu kişi vefat etse yaptığı şeyleri yemeği ozleyecek miyim? O zaman yiyorum. Misal annem yaparsa yerim, rahmetli babanne anneanne yapsaydi yerdim.
O sebepten ne bileyim kuru pasta aldilarsa yeme ama sütlaç yapildiysa ye yani.

logisticsmanager

yemeyince küsen insanları anlamıyorum. ben diet dışında kalan şeyler olursa ikram edilirse yemiyorum. bir iki şaşırıyorlar, trip yapıyorlar, sonra alışıyorlar. zaten sürekli trip yapan kişiler de sorunludur
neyse ki bizim sülalede götlü göbekli, abur cubur seven insan çok yok. bir tane yengem var işte onu da pek takmıyorum. her defasında antipatik karşılıyor ama önemi yok benim için :)

abelardo

Evham yapıyorsun. Herkes senin bedenine ve bedenin üzerindeki tasarrufuna saygı göstermek zorunda, sen onların el emeklerini çok yedin, seçerek ve vakitli ve ölçülü olmak kaydıyla yine yersin, ama onlar senin ne yediğini ne kadar yediğini yönetemezler. Yaptığında hiçbir sorun yok, kendine güvenmelisin.

Hem bu senin aile içinde sana ayrılan yeri ve konforu da gösterir. Seçimin seni yerinden etmez konforunu azaltmaz merak etme. Aksine sen kendini bu seçiminle kendine ve ailene daha da layık gör.

muhayyer divan
1

mobil görünümden çık