Opera daha mest edici değil mi ya? Duygularım daha kabarıyor şarkı dinlemek kadar değil tabi. Ünideyken canlısına da gitmiştim.




 

cok farkli iki dal bence.
operadansa bale veya tiyatro benim icin hikayeyi almak acisindan cok daha güzel. cünkü opera cok ses ve müzik odakli. yeni oyunlarda sahne efektleri artmis da olsa, sanatci adam sesine odakli. hikayeden ziyade onun duymak icin güzel. diyaloglar cogu zaman carpici ya da müzik sana öyle hissettiriyor.

sinemada limitlendigin bir sahne yok, kücük oyunculuk var bir de bol bol cut var. cekimlerin göze hos gelmesi vs de devreye girebiliyor ve hikaye/durum neyi anlatiyor o cok önemli.

opera daha heyecanlandirici, üzücü. hep yogun duygular var. ama eserler de eski zaten. eski yapimlara, romanlara, charlie chaplin'in filmlerine, shakespeare e bak duygular cok saf ve gercek. onlari klasik yapan sey de o zaten.

operada ayni eserler performans edildigi icin baska grup tarafindan gösterilenp performanslari izleyip baska bir gözle de degerlendirmeye baslayabilirsin. sinemada hikayenin özgünlügü de önemli kistas.

velhasil cok farkilar bence.

robert bosch

ek olarak sinema sektörü cok para yakiyor. yapimciyi bul, reklami bul vs bir sürü finansal is dönüyor. opera ama genelde desteklendigi icin para kaygisi olmadan da yapilabilir.

operaya 10 saat süslenip gelen insanlara da gicigim. sinema seyircisi daha dogal. operaya geldi diye normalde tüketmeyen insan orada sarap icmeye basliyor. allam yareppim. sanattan soguturlar insani.

robert bosch

eğer filmide saglam ortam yada ekipman ile dogru film olarak izlersen oda cok iyidir

ben ikisinede aynı puanı verıyorum fakat farklı alanlar kıyaslama yanlıs olabılır

Zetnikov
1

mobil görünümden çık