[q]
(4) 

ABD halkı

arbre #1592125
ABD halkı yönetim eleştirisi yapıyor mu? Ukrayna savaşı başladığından beri düzenli olarak milyarlarca dolar akıtıyorlar. Biri çıkıp vergilerimiz neden silah için harcanıyor diyor mu? Bir ABD vatandaşı ülkesini dünya devi olarak görüyor mu? Nasıl bir bakış açıları var?




 

trump'ın argümanlarından biri de ukrayna savaşını bitirmek. epey bir ses çıkaran var ukraynaya yapılan harcamalarla ilgili.
şu makaleye bakın

apnews.com

"Trump on Tuesday repeated his characterization of Zelenskyy as “the greatest salesman on Earth” for winning U.S. aid to help Ukraine."

awlmi

Maga tayfa dışında net olarak buna karşı olanlar fazla yok. O tayfa da Trump ne dese inanir. Sonucta köpek kani içildiğine falan inandilar işte.

Yönetim eleştirisi tabiki yapıyor. Ve tabiki kendini dünya devi olarak görüyor neden görmesin, öyleler.

Ortalama bir Türk bakış açısını anlatmak ne kadar imkansız olacaksa amerikalilar da böyle düşünüyor demek imkansız olur. Böyle genelleme olmaz. Ama Amerika'nın dünya devi olmadığını söylemek ancak komik olur zaten.

logisticsmanager

cogu abd'li oyle dunya devi falan diye dusunmez. bu taraklarda bezleri yoktur. jeopolitikle ilgilenen abd'li azdir.

turkiye'de 10 kisiden 6-7'si bu islere kafa yoruyorsa abd'de 1-2'dir bu oran.

abd'de refah cok yuksek oldugu icin herkes ben kendi cuzdanima bakarim aga modunda. herkesin almak icin siraya girdigi araba, ev vs var. turkiye'de boyle imkanlar olmayinca insanlar toplumsal meselelere sariyor.

antikadimag

Halkla yönetim arasında uçurum var ve halk sadece "vergimi nasıl öderim" düşüncesinde ,nereye gittiğiyle çoğu ilgilenmiyor.

hebanon
1

mobil görünümden çık