doktorum alerji testi yaptırmak istedi ama bana scammiş gibi geliyor. yıllar önce yaptırdığımda kedi kepeğine alerjim çıkmıştı mesela. ücretinden dolayı yaptırmadan önce emin olmak istiyorum; gıda alerji testleriyle ilgili tamamen fake olduklarına dair birçok iddia var mesela. düşünceleriniz ne?




 

kedi kepeğine alerjin var mı peki gerçekten?

kisa

kedi kepeği mi bilmiyorum ama kedilerle haşır neşir olduğum ve alerji testi yaptırdığım o dönemde nefes alamıyordum, fermuar gıcırtısı dedikleri hırıltı vardı. yani muhtemelen kedinin bi şeylerine alerjim var, evet.

deartheodosia

ben mi anlamıyorum acaba? alerji testi yapıldı, kediyle ilgili bir şeye alerjin çıktı, kediyle haşır neşir olunca alerjik bir reaksiyon gösterdin ama bu testin scam olduğunu mu düşünüyorsun?
bir şeyi kaçırdığımı düşünüyorum ama ne?

kisa

Bu konuda doktorlar da bir ağız birliği yapmıyor ki aslı astarı nedir öğrenelim. Benim oğlum 2 yaşına girer girmez hastanelik olmuştu. En basit grip hemen ciğere inerdi evin demirbaşı omron nebülizatör olmuştu. Üç kere üst üste bronşit olunca alerjiye gittik deri prick testi yaptı hiçbişi yok dedi. Ama çocuk kırılıyor yani öksürük ten. Başka doktora gittik deri prick testi neymiş o bebeklerde güvenilir değil dedi Radyoallergosorbent testi istedi rast diye geçer. Orda kedi, köpek, iki çeşit küf sporu ve çayır üçgülü ne alerjisi çıktı. Zaditen damla başladık öksürük burun akıntısı kesildi ama hala çok sık hasta oluyor hatta ciğere yine iniyordu zatürre oldu. Bu arada bebeklikte hiçbir besine alerjisi yoktu ya da en azından belirti vermiyordu. Solunum alerjilerinin ortaya çıkması için en az iki sene alerjene temas olması lazımmış zaten.

Ben artık yeter dedim sürekli cortair ventolin ile mi yaşıcaz. Başka doktora gittim sağolsun o da beni diğer doktora niye güvendim diye fırçaladı. Bu çocuk astım falan değil çok steril bakıldığı için alerjik bronşit. 2 yaşına kadar da evde bakılmış okula başlar başlamaz cortlamış bu kadar basit. O sibilan ronküs dedikleri akciğer sesi de alerjiden falan değil griplerde vücut virüsler akciğer inmesin diye nısbi bir daralma olur onun sesi. Vücut öksürük yapıyor, akıntı yapıyor ciğere inmesin diye. Siz ventolin ile genişletirseniz tabi ki mikroplar ciğeri rahaaaat rahat istila eder. Astımda nefes akışta sıkıntı yoktur veriş sıkıntılıdır. Bir daha wood downes astım kriterlerini bilmeyen bir doktora gitmeyin çocuğu zorla alerjik astım yapmışsınız. Bunlara göre ülkedeki çocukların yüzde 90 ı astım, hiç grip olan yok. Bağışıklığı gelişene kadar iki sene çok hasta olacak her ateşlendiğinde götürmeyiverin evde iki üç gün bakın üçüncü gün gidin hastaneye. Hastalıkların yüzde 90 ı viraldir dedi.

Hakkaten de ben ilkinde 3 4 ay içme suyuyla çocuk yıkadım parka giderdik salıncakları kırklardım dezenfektan ile. İkinci oğlum bok içinde büyüdü maşallah taş gibi. Bebeklikten itibaren ilkokullu abinin mikrobuyla kırıldığı için her sene bir öncekinden daha iyi geçiriyor.

Üç doktorun alerji konusundaki fikirleri böyle sizin takdirinize bırakıyorum. Bana sorarsanız kandaki test doğruydu oğlum kedili bir eve girer girmez salya sümük akardı. Rutubetli bir ortama girince anında öksürürdü. Baharda gözleri hep kırmızıydı ama zamanla geçti. Bir de alerji düşük bağışıklıkta belirgin hale gelir. Demir değeri ve d vitaminini yükseltip onu iyice ezeceksin vücutta ki ortaya çıkmasın. Ama bütün ilaçları kesip zamana bıraktırma doktor da haklıydı. Sonuç olarak gerçek astım asla iyileşmez. Aaa astımı atlattım diyorsan hiçbir zaman astım olmamışsındır.

Sizin şikayet neydi de test yapmak istedi doktor?

kullanicadi

Alerji testleri doğru sonuç vermiyor katkı maddelerinin etkisi ile çapraz reaksiyon verip yalancı pozitiflik çıkabiliyor. Gıda alerjisini anlamanın en iyi yolu 2 ay gıdayı kesip tekrar tanıtmak eliminasyon diyeti deniliyor. Gerçek alerjin olsa çok ciddi reaksiyon verirsin ve anlardın, öyle ufak tefek belirtiler genelde teşhis koyamadıkları genel alerji semptomları diye geçiştiriliyor. Kediye alerjin olup olmadığını her gün burnun tıkalı, öksürük aksırık içinde geçirip geçirmemenden anlarsın ufak belirtiler değil.

titanic kemancısı

Bi tane özel prof yıllar önce bizden yüklü bir miktar para isteyip kesin bulacağını söylem8şti. Arabayı kenara çekip düşünmüştük eşcağızımla. Çünkü senelerdir ilaç kullanıyor. İsmi de neydi kız? He kestine. Gece genzini temizlemekten uyuyamazdı ceylanım. Sonra nedense paramıza mı kıyamadık prof mu güven vermedi. Dònmüştük geri ve üstelik bize araştırmadaki dr kadın, rutin testleri yaptırıp bu ilacı kullanmaktan başka çarenin olmadığını söylemişti. Belki ondan da etkilendik. Sonra ben eşime kendi çapımda organik şeyler yaptım burun mukoza kuruluğu bu da alerjiyle ilgili pek kalmadı ama kestineye devam.

geveze yazar

@kisa hayır, kedim vardı. astımım olunca SONRA test yaptırdım ve doktorun kedi konusunda da bilgisi vardı. ve kedi alerjisi çıktı.

deartheodosia

@kullanicadi, bronşit/zatürre sıkıntım. öyle çok steril ortamlarda da değilim.

deartheodosia

benimde 30 testin 28 ine alerjim çıktı eve kedi aldıktan 1 sene sonra alerjim azdı hiç birşey yapmadan geçti. alerji bir çok etmene bağlı birşey, atıyorum cevize alerjim var diye ölmüyorum ama gaz yapıyor karın ağrısı yapıyor çok yersem veya sürekli tüketirsem.

ömrümde 3-4 defa yaptırdım alerjji testi çoğunda hep aynı çıktı, deri veya kan testi farketmeksizin.

alerji testinede fake diyemesin ya deri testinde baya baya reaksiyon gösteriyorsun, derin kızarıp kabarıyor.

eja
1

mobil görünümden çık