Bugün bir arkadaşım bunu yaşadı, ben de gece gece sizin düşüncelerinizi merak ettim.

Arkadaşımın sevgilisi olan kadın, İstanbul'dan çalıştığı iş yerinden tüm arkadaşlarla aynı yerde çalışan başka bir arkadaşın İzmir'deki düğününe gidiyor.

Sonrasında arkadaşım, kadının aynı zamanda çok yakın arkadaşı da olan erkek iş arkadaşı bireyle otelde aynı odada (yataklar ayrı) kaldığını öğreniyor. Gizli değil zaten, kadın odadan birlikte ayna önünde poz vermeli hikayeler paylaşıyor. Oda olmadığı için de değil, yakın oldukları için özellikle birlikte kalmak istemişler.

Söz konusu erkek gay. Herkes biliyor bunu. Kadının sevgilisi olan adam bunu hikayelerde görüp öğrenince bundan çok rahatsız oluyor ve büyük büyük kavgalar ediliyor. Kadına göre ise adam gay ve hiçbir sorun yok. Bu bir söylenti değil bu arada, gay olduğunu ve kadından hep kardeşim diye bahsettiğini ben bile biliyorum.

Arkadaşıma abartma diyen de oldu, tabii ki aynı odada kalamazlar birader diye destek veren de oldu.

Beyler (ve cevap vermek isteyen hanımlara) sorum, bu durumla karşılaşsanız tavrınız ne olurdu? Size göre normal mi, uygunsuz mu?

 

Karşı cins iki arkadaşın bir odada kalması normal elbette. Sadece zaruri olmadan bunu yapmalarına ben de bir kaşımı kaldırırdım (kadınım bu arada) yani olay vakit geçirip sohbet etmekse otelin barında kafesinde sabaha kadar sohbet edilirdi ve uyuma vakti gelince ikisi de kendi odalarına giderdi. Aynı odada kalmayı ayrıca tercih etmelerine şaşırırdım sadece o kadar.

Erkek kişisinin gay olması sevgiliyi rahatlatacak bir detay olabilir. Heteroseksüel olsa, mecbur değilken aynı odada kalsalar iki ihtimal var. Ya kadın ya adam karşı taraftan etkileniyor veya onun ilgisini görmek istiyor, ya da özel bir durum var ulu orta konuşamayacakları (ki bu düşük ihtimal).

Ama sizin anlattığınız olayda erkek kişi gay, kadın aynı odada kaldıklarını saklamıyor hatta boy boy story atıyor, bilmiyorum, ben sevgilinin yerinde olsam kadının üstüne gitmezdim. En fazla rahatsızlığımı belirtirdim eğer o an rahatsız olmuşsam.

@stubborn inferno

15 senelik çocukluk arkadaşımla(eşcinsel kendisi) aynı odada da kaldım, hatta aynı yatakta da yattım. Durum öyle gerektirdi çünkü. Ama imkan varsa kadın erkek kimseyle aynı odada yatmadım.
Gruptaki diğer sevgililer de benimkiler de çocuğu tanımadan önce ufaktan bi sinir olup, biraz zaman geçirdikten sonra bu tür şeyleri sorun etmemişlerdi. Bizimki zengin bir aileden gelmesine rağmen biraz gariban bir tip. Ailesine açıklayamıyor, bir dönem çok ciddi bir depresyon geçirdi vs. vs. derken bu vatandaşı tanıyan kimse sorun etmez mesela.
Ama ortada bir zorunluluk yok. Farklı bir konu da yok. O zaman niye aynı odada yatıyorlar? Kendim için düşündüğümde sevgilimin eşcinsel de olsa başka bir kadınla aynı orada yatmasını istemem. Efendi efendi odasında yatsın zıbarsın işte. Bana ters bunlar. Yukarıda da bir örneğini verdim o yüzden mantıklı bir yere de bağlayamıyorum ama yok olmuyor, olamıyor. Kaç yaşına gelmiş biri niye ergen gibi aynı odada yatıyor ki?
Farklı hayatlar farklı karakterler.. Herkesin hayatına da kimse yorum yapmamalı o yüzden uygunluğunu uygunsuzluğunu tartışmak bence gereksiz. Kendim için cevaplıyorum o yüzden. Bende de eşcinsel kadın olsun erkek olsun vatandaş var. Her hafta biriyle farklı otel odasında aynalı aynasız fotolar çekmemi istemiyorsa hayatımdaki kişi, efendi efendi gezisine gidip, odasında uyuyup yanıma gelsin isterim. Böyle yazınca da çok medeniyesiz gibi geldi ama belirli bir yaştan sonra gereksiz işler insanı geriyor. Gerilmeye de gerek yok.

mrvln

Peki o duruma gelene kadar kadın sevgilisine önceden soramamis mı?

"Aşkım bak benim gay bir arkadaşım var onunla kardeş gibiyiz, ayni otel odasında kalmayi düşünüyoruz. Başka kadın arkadaşım yok o yüzden kadın arkadaş eksikliğini bu elemanla gideriyorum... Sen ne düşünürsün? Böyle bir şeyi kabul eder misin?"

Ha, benim cevabım yine hayir olur(elemanın biseksuel olmadığından nasıl%100 emin olucam?) ama bunu da boyle acikca konuşamadığıniz kisilerle beraber olmayın bi zahmet.
Muhtemelen arkadaşın hayir dese bile ona rest çeker. Baksana büyük büyük kavgalar bile edilmiş :)))

ismo

gay de olsa kalamaz. ne münasebet yahu?

aynı kadın arkadaşına tersi durumda izin verecek mi?

"lez bir arkadaşım var, herkes biliyor, onunla otelde aynı odada kalacağım." dediğinde sorun etmeyecek mi?

laçkalaşmış ilişkiler, hayır gelmez salsın bir an önce.

adivar

Adivar +1

Topalordek

Haber vermeden kalmaya karar vermesi bile sakincali. Kadin sıkılmış heyecan ariyo. Gaylere guvenmeyin. Bi anda taş firin erkegi olurlar.

halk

Olmaz. O an biter ilişki. Saygı denilen bir şey var

deepest

Bunun sonu yok açıkçası. Karşınızdaki kişiye güveneceksiniz. Güvenmiyorsanız o zaman ona göre pozisyon alacaksınız.

Alternatifleri gözden geçirelim;

Kadın arkadaş ile aynı odada kalması;
Arkadaşı bi veya eşcinsel olabilir alkol dozu arttığında sevgili kişisi de deneyimlemek isteyebilir.
Veya sevgili kişisi bir başkasının odasında kendini bulabilir.

Erkek arkadaş ile aynı odada kaldığında;
Yine aynı şekilde her şey olabilir. Veya sevgili bir başkasının odasında kalabilir.

Tek başına kaldığında
Odasına birini alıp geceyi onla geçirebilir.


Ve bunların hiç birinden haberiniz olmayabilir.

Veya bunların hiç biri olmayıp paşa paşa düğüne gidilip dönülür.

Unutmamak lazım ki her şey olasılık dahilindedir, odada kimle kaldığının bence önemi yok. Biri bir iş çevirecekse zaten çevirir.
Sevgili olduğumuzda ve sonrasında evliyken farklı sebeplerle şehir dışı veya yurt dışı seyahatlerim oldu, 2 kişilik odalarda kalındı. Niyetim olsa farklı durumlar da olabilirdi. Bundan eşimin de haberi olmazdı. İlişkime her şeyden önce saygım var.
Lakin sevgiliden odada kimle kalacağının iznini almasını da beklemeyin. Kontrol edip sıkıştırdığınızı önünü kestiğinizi zannediyorsunuz ama yanılıyorsunuz.

Arkadaşınız sevgilisine güveniyorsa boşuna arıza çıkarmasın. En fazla bir daha şehir dışı event olursa birlikte gidelim içer sıçar eğleniriz kafa rahat desin.

Güvenmiyorsa net çizgisini koysun ama sonrasında da ufak ufak ilişkiye bye bye desin boşuna karşısındakinin ve kendi vaktini harcamasın.

nwnd

nereden tutarsan tut elde kalır, uygunsuz bence. benim tavrım "godoş muyum lan ben" demek olurdu sanırım :)

eisberg

"aynı odada (yataklar ayrı) kaldığını öğreniyor." şu kısım gerçekten önemli bir detay. her ne şekilde olursa olsun, haber vermek çok zor olmamalıydı. muhtemelen bu aynı odada kalış olayı bir süre önceden belliydi ama son saniye meydana gelmiş bir şey bile olsa haber vermeden böyle bir şey yapmak düşüncesizlik belirtisidir. ilerleyen zamanlarda veya daha öncesinde kim bilir neler neler haber verilmemiştir veya verilmeyecektir.++

bakkala gidersin de süzme peynir istemişlerdir ama yoktur beyaz peynir alırsın haber verme gereği duymazsın çünkü önemsiz bir konudur. ama bu aynı oda olayı da aynı önemsizlik seviyesine getiriliyorsa burada düşünülmesi gerekir bence.

bravoteam

arkadaşın sevgilisiyle sevgiliymiş gibi devam etsin ama f.ckbuddy modunda takılsın. iflah olacak insan özellikleri değil bunlar, nerede tutsan elinde kalır.

bu arada arkadaşının sevgilisi deterjan falan satan bi şirkette mi çalışıyor?

asap raki

Kesinlikle normal bir olay değil. Tam tersi olsa? Kadın lezbiyen diye okey denir miydi? Kadınlar genelde iş kendi taraflarında olunca pek bir anlayışlı olurlar bu konularda.

dedeminhirkasi

Karşı cins iki arkadaşın aynı odada kalmasını, hele ki zaruret olmadan aynı odada kalmasını normal bulmuyorum. Bu eşcinsel de olsa heteroseksüel de olsa böyle. Hele ki ortada zaruret yok çünkü. Kendim böyle bir şeyi hoş görüyorsam bile sevgilimin görüşlerini ezip geçemem, onun huzursuz olacağı şekilde davranmam, ilişki dediğin narsist birliktelik değildir çünkü. Onu huzursuz edecek bunaltacak şeyleri inatla yapıyorsam ben onu sevmiyorumdur.

Buradan pay biçin.

muhayyer divan

Serin hikaye. Ahlak yapısı çok komik bu ülkenin.

hasmetizm 2046

Kısa cevap, uygunsuz bir şey yok, oyna devam.

Herkes şunu unutuyor, bir kadın bir erkekle aynı odada kalma durumunda sevgilisinden daha fazla ölçer biçer tartar. Salak mı bu kadın kendini istemediği halde becerme ihtimali olan biriyle aynı odaya kapatsın?
Hangi durumda kapatır, gönlü olduğu durumda.
Yani olay odayı kimle paylaştığı değil, eş-partner-sevgili.

Bu tip kıskançlık soruları o güven ekseninde değerlendirilmeli. Bu örnekte güven zayıfsa bi sebepten erkeğin rahatsız olması normal olabilir, bilemeyiz. Ama güven içinde olmadığınız ilişkiden beklentiniz de olmasın.

nwnd +1 ayrıca.

Bruce

Bir dahaki sefere de manzarası daha güzeldi diye duble tek yataklı odayı tercih ederler artık.

Vıcık vıcık ilişkiler.

Mirket

terkedecek kadar degil ama buyuk bir kavga cikartacak kadar ciddi sorumsuzluk.Ne olacak ya diyenlere inanmayin.Kalamaz

turkuaz

Bir ilişkimde kız arkadaşımın en yakın arkadaşlarından biri gay idi.

Birbirlerine gelir giderler, birlikte gideriz falan sevdiğim birisiydi kendisi. Aileler falan da birbirini tanırlardı. Gerçekten dobra ve eğlenceli oluyorlar.

Bu gay arkadaştan hiç bir zaman kuşku duymadım, şüphelenmedim, baya eski arkadaşlar.

Anlattığınız tarzda bir olay olsa gayet normal karşılardım. Hatta kız arkadaşıyla tatile gideceğine onla gitmesini tercih ederdim öyle söyleyeyim.

Bazen o tarz ilişkileri görmeden dışarıdan bakınca absürt gelebiliyor anlıyorum...

Ancak bir kadının gay bir yakın arkadaşı varsa bazı şeyleri otomatikmen kabul etmeniz lazım. Yani kişi gerçekten gay ise, uzun yıllar birbirlerini tanıyorlarsa, gözünüzde o insan ile kız arkadaşınızın başka bir kız arkadaşı arasında bir fark görmemeniz lazım.

Yani kız arkadaşıyla odada kalsaydı sorun yok muydu? O zaman gay arkadaşıyla da olmaz.

Kimseyle kalamaz benim sevgilim mi diyorsunuz... o zaman o ayrı konu.

Hayat kısa zaten kız iki bir yere gittik eğlenelim sohbet muhabbet ederiz dedikodu yaparız demiş burnundan getirmiş sevgili kişisi.

O yüzden kız çocuğa yol versin bence kendini anlatmakla uğraşmasın. Buradakiler bile tepkili baksanıza yok çarpık ilişkiymiş ahlak kalmamışmış... komik yani bizim toplum anlamaz bilmez böyle şeyleri. Hemen seks dönüyor zanneder.

ananiyimioguz

Biraz kültürle alakalı. Batılı biri olsaydım, problem etmezdim. Şu halimle, değil eşcinsel, felçli ve hadım bir erkekle dahi aynı odada kalmasını problem ederim.

Çiftler birbirinin kültürü ve kişiliğini göz önünde bulundurarak ilişki yaşamalı.

yadigar

özet: uygunsuz.

yapan zaten yapar engelleyemezsin abi zaten gibi bir kafa ile bu işlere doğru açıdan bakılamaz. çünkü bir kere belli ki kişi erkek arkadaşına saygı göstermiyor. saygı gösterse sorar ya da en azından gitmeden açıklar bilgi verirdi. evet zaten aldatan aldatır isterse, bunu engelleyemezsin. ama bu tarz olaylar da güven kırar, seni ciddiye almadığını gösterir. ayrıca belli ki yaşam tarzı da ona ters ya da rahatsız olacağını bile bile bunu yapmaktan çekinmeyen bir hali var.

ayrıca bundan rahatsızlık duymakta geri kafalılık yok. gay veya değil, bu tarz hareketler en hafif tarafıyla bir ilişkinin sağlıklı devam etmesine zarar getirebilecek işler. sevgilisine saygı duyan insan zaruriyet yokken haber vermeden sadece muhabbete böyle şeyler yapmamalı. gece eğlenceni yap bas dön odana yat. nedir beraber kalınca eline geçen, ne gerek var?

awlmi

Olmaz o iş +1

basond

kadın gay diyorsa gaydir adam işte hani 1-2 aydır tanıdığı biri olsa numara yapıyor olması falan ihtimaldir belki de bir insan yıllarca cinsel tercihi konusunda nasıl numara yapabilir. ayrıca sevgiliniz bir kadının yanında yatsa belki o da sevgilinize göz koymuş bir lezbiyen olabilir paranoya yapmanın sonu yok yani. sevgiliniz sizi aldatmak istiyorsa aldatacaktır zaten önce bunun kabulünü insanın kendi içinde sağlaması gerekir onu sağladıktan sonra bu kadar kıla tüye takılmaya gerek kalmıyor. eğer mecburiyse güvendiği bir hetero erkek arkadaşıyla da kalabilir hatta sevgilim ona güveniyor ben de sevgilime güveniyorsam bir problem yok. mecbur olmadığı halde hetero erkek arkadaşıyla aynı odada kalsa ona takılırdım sadece illa takılmalık bir şey arıyorsak.

semaforo de medianoche

Uygunsuz.

Zorunlu hallerde kalsa başka şeyi konuşurduk. Fakir dönemlerde grupça çıktığımız tatillerde ya da birinin evinde kaldığımızda aynı yatakta yattığımız da oldu. Öyle hayatında "karma" ortamı olmadığı için seks hikayeleri yazanlardaki gibi şehvetten gecesine dönmüyor. Yatıyor, kalkıyorsun.

Bu, hem böyle bir konuda haber vermemiş. Adam storylerden öğrenmiş. Hem de ayrı odalarda kalabilecekken böyle bir şey seçmiş. Tabii ki adam rahatsız olacak.

nawar
1

mobil görünümden çık